Ολοι περιμένουμε πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές για να περάσουμε στιγμές με την οικογένεια μας, ανέμελα και ήρεμα. Πολλές φορές όμως τα σχέδια μας ανατρέπονται. Δεν καταφέραμε να πάρουμε την άδειά μας, ήμαστε στενεμένοι οικονομικά και χίλια δύο άλλα πράγματα μπορεί να μας εμποδίσουν από το να ξεκινήσουμε την καλοκαιρινή περιπέτεια με τα παιδάκια μας.

Ακόμη κι αν δε φύγουμε για το νησί ή το εξοχικό μας σπίτι, μπορούμε να περάσουμε ένα αξέχαστο καλοκαίρι μαζί με το παιδί μας.

Οργανώστε ένα πάρτι. Το καλοκαίρι είναι η τέλεια αφορμή για να καλέσετε φίλους, δικούς σας και των παιδιών στο σπίτι και να περάσετε όμορφα. Βγείτε στο μπαλκόνι ή τον κήπο, στήστε τραπέζια και στολίστε το χώρο με φωτεινά λαμπάκια. Μπορείτε να φτιάξετε μικρά κι υγιεινά σνακ μαζί με τα παιδιά σας, καθώς και πεντανόστιμες λουχουδιές όπως παγωτά που σίγουρα θα λατρέψουν.

Εκμεταλλευτείτε τον κήπο για παιχνίδια. Τι κι αν δε βρίσκεστε στο νησί, ο καλός καιρός είναι ο σύμμαχος σας και σας επιτρέπει να βγείτε έξω στη φύση και τον κήπο του σπιτιού σας για να παίξετε. Μπάλα, σχοινάκι και αυτοσχέδια παιχνίδια θα σας κάνουν να ξεχάσετε μια και καλή την παραλία και να διασκεδάσετε με τη ψυχή σας.

Γεμίστε μια φουσκωτή πισίνα. Μπορεί το κύμα της θάλασσας να μη σκάει στα πόδια σας, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παραλία πολύ εύκολα. Προμηθευτείτε μια φουσκωτή πισίνα, γεμίστε τη με νερό, φορέστε το μαγιό σας και δροσιστείτε μαζί με το παιδί σας. Μερικά νεροπίστολα σίγουρα θα φανούν χρήσιμα για να ξεκινήσει ένα μπουγέλο ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας. Ποιο στρατόπεδο θα γίνει μούσκεμα πρώτο;

Στήστε μια σκηνή στο κήπο. Αν η οικογένεια σας αγαπά τη φύση και την ιδέα του κάμπινγκ, μπορείτε να στήσετε το δικό σας στον κήπο. Βγάλτε τη σκηνή από την αποθήκη και ξεκινήστε να τη στήνετε μαζί με το παιδί. Γεμίστε τη με μαξιλάρια και καθίστε όλοι μαζί να απολαύσετε μια νύχτα κάτω από τα αστέρια, σαν να βρισκόσασταν σε κάποιο μακρινό κι ονειρεμένο προορισμό. Η επαφή με τη φύση και η οργάνωση του κάμπινγκ θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας και θα του χαρίσει μια μοναδική εμπειρία.

Καλέστε φίλους των παιδιών για sleepover. Οι στιγμές με τους φίλους περνούν διασκεδαστικά για παιδιά αφού συνεπάγονται ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και γέλιου. Είναι η ιδανική ευκαιρία να υποδεχθείτε τους φίλους των παιδιών σας και να τους οργανώσετε μια αξέχαστη νύχτα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη βραδιά με την αγαπημένη τους παιδική ταινία, στη συνέχεια να τους ετοιμάσετε λαχταριστά φαγητά που θα τα ξετρελάνουν και τέλος να τα αφήσετε ελεύθερα να παίξουν.

Προγραμματίστε μονοήμερες εκδρομές κοντά στην πόλη. Μπορεί να μην καταφέρατε να φύγετε από την πόλη, αλλά μια μέρα της εβδομάδας μπορείτε να μπείτε οικογενειακώς στο αμάξι και να απολαύσετε τη μέρα σας κάτω από τον ήλιο δίπλα στη θάλασσα, ακούγοντας το μοναδικό γέλιο των παιδιών σας.

Τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διασκέδαση τη δική σας και του παιδιού σας. Επιστρατεύστε όλη σας τη δημιουργικότητα και σίγουρα τα παιδιά σας θα εκτιμήσουν διαφορετικά το φετινό καλοκαίρι, ακόμη κι αν μείνουν στην πόλη.