Καλοκαιράκι μύρισε και είστε έτοιμες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που καταφθάνει να… ανοίξετε τη σεζόν και να κάνετε την πρώτη σας βουτιά. Ηδη ανασύρατε από τη ντουλάπα και φρεσκάρατε τα μαγιώ, τα ανάλαφρα φουστάνια θαλάσσης και τα παρεό που ταιριάζουν για την εμφάνιση που θέλετε να κάνετε και προμηθευτήκατε τα αντηλιακά σας. Επίσης, φροντίσατε να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Ομως πόσο φροντίσατε την ευαίσθητη περιοχή;Ο κίνδυνος λοιμώξεων της ευαίσθητης περιοχής αυξάνεται κατακόρυφα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η τοπική υγρασία μεγιστοποιείται με τον ιδρώτα, τη ζέστη και την κολύμβηση. Γι αυτό είναι καλύτερα να προνοήσετε και να λάβετε κάποια μέτρα προστασίας, τηρώντας τουλάχιστον τρεις βασικούς κανόνες.

α) Για αρχή θυμηθείτε ότι ένα μαγιώ δεν είναι ποτέ αρκετό. Να έχετε πάντα μαζί σας τουλάχιστον ένα δεύτερο ώστε βγαίνοντας από τη θάλασσα να αλλάζετε το βρεγμένο με το στεγνό.

β) Φροντίστε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο προϊόντα για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Υπάρχουν ειδικά κολπικά υπόθετα γαλακτοβακίλλων για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε δυο φορές την εβδομάδα, τα οποία καθώς ενδυναμώνουν την άμυνα της ευαίσθητης περιοχής σας προστατεύουν από τον κίνδυνο μυκητιάσεων και φλεγμονών.

γ) Ακόμη φροντίσετε να έχετε μαζί σας μια κολπική πλύση, η οποία ανάλογα με το τι έχετε μεγαλύτερη ανάγκη, βοηθά στον καθαρισμό και την ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής εσωτερικά, που ταλαιπωρείται και από το αλάτι.

Τέλος, όσο και αν απολαμβάνετε το περπάτημα στην άμμο που σας ξεκουράζει, πηγαίνοντας προς την πισίνα ή το ντους θυμηθείτε να φορέσετε τις σαγιονάρες σας, επειδή το να πατάτε με γυμνό πόδι εγκυμονεί κινδύνους.

Ως γνωστόν μια υγιής γυναίκα είναι πάντα πιο ποθητή. Καλές βουτιές.