Η αφαίρεση προστάτη επηρεάζει παροδικά το μέγεθος του πέους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2017 05:51 |
Η αφαίρεση προστάτη επηρεάζει παροδικά το μέγεθος του πέους
Διαπιστώθηκε ότι σε πολλούς το πέος εμφάνιζε σμίκρυνση, με το μικρότερο μέγεθος να καταγράφεται δέκα μέρες μετά την επέμβαση.

Οι άνδρες που υποβάλλονται σε επέμβαση για την αφαίρεση του προστάτη παρουσιάζουν σμίκρυνση του ανδρικού γεννητικού οργάνου αμέσως μετά το χειρουργείο, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BJU International.

Ερευνητές της Σχολής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Καναζάουα, με επικεφαλής τον Δρ Γιοσιφούμι Καντόνο, μελέτησαν 102 άνδρες που είχαν υποβληθεί σε αφαίρεση προστάτη λόγω καρκίνου. Διαπίστωσαν ότι σε πολλούς το πέος εμφάνιζε σμίκρυνση, με το μικρότερο μέγεθος να καταγράφεται δέκα μέρες μετά την επέμβαση.

Η μείωση κατά μέσο όρο έφθανε περίπου τα τέσσερα χιλιοστά, δηλαδή σχεδόν μισό πόντο.

Πάντως, μέσα σε 12 μήνες περίπου το μήκος του πέους είχε επανέλθει σταδιακά σχεδόν στο μέγεθος που είχε πριν την επέμβαση της ριζικής προστατεκτομής.

4
Κολλαγονο και γκαμαγκρα
21/02/2017 00:14
Το πιο σημαντικο ειναι οτι οι μισοι αδικως χειρουργηθηκαν!!!! Ψιλα λογια....! Πολλα αρθρα για την υπερθεραπεια του καρκινου του προστατη αλλα τους Ελληνες τους ενδιαφερει το ΜΕΓΕΘΟΣ!!!!! Τι να το κανεις ομως εαν δεν λειτουργει μετα; Το σκεφτηκε κανεις;?;Αχ Δυτικε κοσμε! Χρημα εγινε και η ιατρικη και ασελγεις στα χοιροκορμια
Φεραιος
19/02/2017 15:04
Στην ηλικια αυτη ο Ελληνας εχει για γκομενα τη τηλεοραση, οποτε η επηρεαζει, η οχι τη τηλεοραση δεν την πειραζει.
Γιωργος
16/02/2017 23:48
Το μεγεθος επηρεαζεται κυριως απο την οικονομικη κατασταση.
Helene
14/02/2017 07:15
Ο ρ ι σ τ ι κ α και Μ ο ν ι μ α , επηρεαζει !!!