Τα νέα κρούσματα καρκίνου σε όλο τον κόσμο έχου αυξηθεί κατά 33% την τελευταία δεκαετία και πλέον καταγράφονται 17,5 εκατομμύρια τον χρόνο, σύμφωνα με μία νέα διεθνή έρευνα η οποία αποκαλύπτει ποιες είναι οι συχνότερες μορφές της νόσου.

Καταγράφονται επίσης 8,7 εκατομμύρια θάνατοι από τη νόσο, γράφει διεθνής ομάδα επιστημόνων στην επιθεώρηση JAMA Oncology.

Το 16% της αύξησης των κρουσμάτων αποδίδεται στη γήρανση του πληθυσμού, το 13% στην αύξηση του πληθυσμού της γης και το 4% σε αλλαγές στα κρούσματα συγκεκριμένων μορφών καρκίνου.

Τα νέα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι κάθε άνδρας έχει πλέον μία στις τρεις πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή του και κάθε γυναίκα μία στις τέσσερις.

Οι συχνότεροι

Στους άνδρες, ο πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως είναι ο καρκίνος του προστάτη με 1,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα το 2015, αλλά τα περισσότερα θύματα τα έχει ο δεύτερος συχνότερος, αυτός του πνεύμονα (συμπεριλαμβάνονται οι όγκοι της τραχείας και των βρόγχων) που κόστισε το 2015 τη ζωή 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ