Η Κορασίδα είναι επίνειο της Αχλαδερής, στη Νότια Εύβοια. Πρόκειται για παραθαλάσσιο οικισμό απλωμένο αμφιθεατρικά, κατά μήκος της ομώνυμης παραλίας. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Απλώνεται στη βάση μιας απότομης βραχώδους πλαγιάς με τον δρόμο που περνά ψηλότερα από αυτήν να δίνει πανοραμικές εικόνες του τοπίου. Εχει ψιλή άμμο και λευκό βότσαλο και συνήθως τα Σαββατοκύριακα έχει πολλούς επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά και την ανατολή του ήλιου. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας, αρκεί να την πετύχετε χωρίς κύμα, καθώς είναι εκτεθειμένη στους ανέμους, ενώ όπως γίνεται συνήθως με το Αιγαίο, η θάλασσα μετά από 2-3 μέτρα βαθαίνει απότομα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που μπορεί να συναντήσετε είναι το παρκάρισμα τις ημέρες που έχει κόσμο. Επίσης επειδή έχει μόνο λίγα δέντρα, καλό είναι να φροντίσετε να έχετε ομπρέλα και καλό αντηλιακό, καθώς ο ήλιος που καίει σχεδόν όλη την ημέρα την παραλία σε συνδυασμό με το λευκό βότσαλο που τον αντανακλά, μπορεί να κάνει την παραμονή σας στην παραλία αφόρητη. Τα μαγαζιά που είναι κοντά στην παραλία θα φροντίσουν για τον εφοδιασμό σας σε φαγητό και ποτά.

Πώς θα πάτε. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νότια της Χαλκίδας. Θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Νότια Εύβοια και αφού περάσετε το Αλιβέρι αλλά και τη διασταύρωση για Κάρυστο, θα συνεχίσετε προς Κύμη έως ότου συναντήσετε το Νεοχώρι. Εκεί ελαττώστε ταχύτητα και στα δεξιά σας θα δείτε πινακίδα για Αχλαδερή και την παραλία της Κορασίδας. Ακολουθώντας την ανηφορική διαδρομή, ύστερα από λίγα λεπτά θα δείτε στα δεξιά σας το χωριό της Αχλαδερής, και σύντομα θα αντικρίσετε το Αιγαίο και τα όμορφα χρώματα της παραλίας.