Τα υπερατλαντικά ταξίδια είναι από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής σου. Είναι αυτά που μπορούν να σου χαρίσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Επειδή όμως η μεταφορά σου μέχρι τον πολυπόθητο προορισμό μπορεί να γίνει εφιαλτική, πολύ απλά επειδή δεν αντέχεις τις πολύωρες πτήσεις, σου παρουσιάζουμε έναν κατάλογο «επιβίωσης»:

1. Κοιμήσου καλά την προηγούμενη μέρα:Ίσως να θεωρείς ότι είναι καλύτερο να μείνεις άγρυπνος για να μπορέσεις να κοιμηθείς στο αεροπλάνο. Μην πέσεις στην παγίδα όμως, καθώς πρόκειται για ένα σύνηθες λάθος που θα κοστίσει σε ταλαιπωρία, αφού ο ύπνος που θα κάνεις στο κρεβάτι σου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν σε μια άβολη θέση αεροπλάνου.

2. Αναβάθμιση θέσης: Ζήτα αναβάθμιση από την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάς. Τα μεγάλα ταξίδια είναι αυτά για τα οποία αξίζει να δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω προκειμένου να νιώσεις άνετα.

3. Νερό: Η αφυδάτωση μπορεί να προκληθεί πολύ εύκολα στα μεγάλα ταξίδια. Γι’ αυτό φρόντισε να πίνεις αρκετά υγρά.

4. Non-stop flight: Μια non-stop flight ίσως να φαίνεται πιο κουραστική, όμως είναι ιδανική όταν δεν έχεις πολλές διαθέσιμες μέρες. Οπότε είναι προτιμότερο να είσαι μερικές ώρες παραπάνω στον αέρα από το να τριγυρίζεις στα αεροδρόμια.

5. Φάε ελαφριά: Φρόντισε να πετάξεις χορτάτος στο αεροπλάνο, μα η συμβουλή είναι να φας κάτι ελαφρύ.

6. Απόφυγε την καφεϊνη: Η καφεΐνη μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο, να σας αφυδατώσει και να σας δημιουργήσει εκνευρισμό.

7. Φορέστε άνετα ρούχα: Αν οι φόρμες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ρούχων που έχετε μαζί, προτιμήστε σε κάθε περίπτωση άνετα και φαρδιά ρούχα για την πτήση, με μακριά μπατζάκια.

8. Μαξιλάρι για τον αυχένα: Οπωσδήποτε δεν είναι ένα όμορφο αξεσουάρ ταξιδιού, αλλά πρόκειται για το πλέον χρήσιμο και είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τον αυχένα σας, καθώς και για έναν άνετο ύπνο.