Το καταλαβαίνεις με το που περνάς τον κήπο με τα ψηλά δέντρα και μπαίνεις στην ευρύχωρη φωτεινή τραπεζαρία με τα μεγάλα παράθυρα. Οι μυρωδιές των καρυκευμάτων και μπαχαρικών μπλέκονται με την αίσθηση που αφήνει το φαγητό το οποίο ετοιμάζεται και δίνουν στον επισκέπτη μια καλή πρόγευση της πολυπολιτισμικής εμπειρίας που ακολουθεί. Το εστιατόριο Αλταμίρα, μία από τις πρώτες πολυεθνικές κουζίνες που λειτούργησαν στην Αθήνα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα πιάτα του.

Στην έδρα του, επί της Περικλέους 28 στο Μαρούσι (άνοιξε την τελευταία δεκαετία και παράρτημα στο Κολωνάκι), συγκεντρώνει τέσσερις εξωτικές κουζίνες σε μια μικρή μονοκατοικία κι έναν ενιαίο κατάλογο. Τις έθνικ πινελιές της διακόσμησης συμπληρώνει το ευμέγεθες μενού με πιάτα από την Κίνα, το Μεξικό, τις Ινδίες και τη Μέση Ανατολή. Εκεί, διασταυρώνονται φαλάφελ, μπουρίτο, νάτσος, τορτίγιες με κόκκινα φασόλια, noodles, αραβικό γιαβανέχ, ρύζι και ξινή κρέμα. Στα κυρίως, ξεχωρίζουν τα κλασικά ινδικά πιάτα όπως samosa με λαχανικά, κοτόπουλο ταντούρι, γαρίδες με κάρι και ρύζι με κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο και κουρκουμά. Από το Μεξικό προτιμήστε το μόλε ρόχο, ενώ από την Ασία αξίζει να δοκιμάσει κάποιος την κόντρα μόσχου.

Η Κυριακή είναι η κατάλληλη μέρα για να επισκεφθούν το Αλταμίρα όσοι θέλουν να πάρουν μια καλή χορταστική γεύση από όλο το μενού του εστιατορίου. Με 20 ευρώ το άτομο, έχουν τη δυνατότητα να φάνε μέχρι σκασμού από τον μπουφέ που ετοιμάζει ο σεφ του καταστήματος. Παράλληλα, υπάρχει ζωντανή μουσική για να ηρεμούν τα πνεύματα, ενώ οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στους ειδικούς για δημιουργική απασχόληση. Συνήθως τόσα χρήματα κοστίζει ανά άτομο ένα γεύμα εδώ τις υπόλοιπες ημέρες.

Μια καλή πρόταση είναι και τα κοκτέιλ που αρχίζουν από 5 ευρώ κι αφήνουν ωραία αίσθηση. Οι φίλοι του κρασιού θα βρουν σίγουρα κάποιες ετικέτες που θα τους ικανοποιήσουν. Ολα δένουν εξαιρετικά με επιδόρπια όπως η τούρτα μεξικάνα με στρώσεις μπίτερ και απαλής μους σοκολάτας, οι τορτίγιες με φρέσκια κρέμα και μους πορτοκαλιού ή μάνγκο.