Να παραμείνουν ενωμένοι οι διεκδικητές για την Κεντροαριστερά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2017 19:10 |

Κύριε Διευθυντά,

Εκφράζω τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή μου για την επιτυχία της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» να συνεχίσει να εκδίδεται.
Η χαρά μου ενισχύεται από τη διαπίστωση πως από τα πρώτα κιόλας φύλλα διαπιστώθηκε καθαρά η παραμονή της εφημερίδας στον ίδιο δημοκρατικό και αξιοκρατικό χώρο. Αλλωστε, αν άλλαζε περιεχόμενο, προσανατολισμό και στόχο η εφημερίδα, δεν θα ήταν «ΤΑ ΝΕΑ» που οι χιλιάδες αναγνώστες της γνωρίζαμε, αγαπούσαμε και διαβάζαμε μέχρι τώρα. Απόλυτα ικανοποιημένος, λοιπόν, σας εύχομαι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της εφημερίδας κατά τη νέα περίοδο της έκδοσής της.

Ο κύριος, ωστόσο, λόγος της επιστολής μου είναι άλλος.
Αποτελούν, πράγματι, μεγάλη επιτυχία και δημιουργούν αισιοδοξία οι πολλές υποψηφιότητες για την ηγεσία της δημοκρατικής κεντροαριστερής παράταξης.
Σ' αυτό πιστεύω πως συμφωνούμε οι περισσότεροι.
Δεν είμαι, ωστόσο, βέβαιος για κάτι άλλο, πιστεύω πιο σημαντικό και πιο αναγκαίο.
Αν, μετά την εκλογή του νέου ηγέτη, οι υπόλοιποι διεκδικητές θα παραμείνουν ενωμένοι στον δύσκολο πολιτικό αγώνα αυτής της παράταξης. Το παρελθόν, δυστυχώς, δεν μας πείθει για κάτι τέτοιο. Θα πρότεινα, λοιπόν, κάτι πολύ απλό, λογικό και αναγκαίο, όσο κι αν είναι και φαίνεται αυτό αυτονόητο. Ολοι οι υποψήφιοι να δεσμευτούν με σαφείς δηλώσεις τους πως, μετά την ανάδειξη του νέου ηγέτη, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τον ίδιο ζήλο που θα έδειχναν αν είχαν εκλεγεί οι ίδιοι τους ηγέτης.
Ειλικρινά, πιστεύω, πως η δέσμευση αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα απ' όλα τ' άλλα προσόντα των υποψηφίων και θα μετρήσει περισσότερο στην επιλογή των ψηφοφόρων.

Ευχαριστώ
Πρόδρομος Ματζαρίδης