Ξεκίνησα να γράφω μουσική στην εφηβεία με τις λιγοστές τότε γνώσεις που είχα, γιατί είχα διαβάσει ποιήματα του Καβάφη και φαντάστηκα τη μουσική.

Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική ήταν στα οκτώ μου χρόνια όταν άρχισα να παίζω αρμόνιο και αργότερα πιάνο. Αγαπημένος μου ήταν ο Σοπέν.

Η πρώτη μου φορά πάνω στη σκηνή ήταν στα οκτώ μου όταν έπαιξα στη συναυλία του ωδείου που φοιτούσα.

Αν δεν είχα ασχοληθεί με τη μουσική, μάλλον θα ήμουν φυσικός. Με εξιτάρουν τα μυστήρια του μικρόκοσμου και του σύμπαντος.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου στο πιάνο Παντελή Μπενετάτο είναι practice, practice, practice!

Πάνω στη σκηνή νιώθω την ενέργεια των πολλών.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί σε μια συναυλία είναι πολλά και δεν λέγονται (!), ειδικά την περίοδο που έπαιζα με ροκ μπάντες!

Η συναυλία που πάντα θα θυμάμαι είναι η πρώτη μου συναυλία με μπάντα στο γυμνάσιο. Την θυμάμαι με νοσταλγία και τρυφερότητα.

Η μουσική για μένα είναι νότες και μηχανικά κύματα!

Ονειρεύομαι να… μου είναι δύσκολο να εκφράσω κάποιο όνειρο.

Info

• Ο Περικλής Κουρκουμέλης άρχισε πιάνο σε ηλικία 8 ετών.

• Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

• Επίσης έχει παρακολουθήσει το master Laser Science and Biomolecular Photonis στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

• Παράλληλα με τις σπουδές του στη Φυσική έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ πιάνου, αρμονίας και ενορχήστρωσης.

• Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Σπύρος Γραμμένος, Δώρος Δημοσθένους, Penny and the swinging cats, Έλλη Πασπαλά, κ.ά.

• Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Μια φυλή» το οποίο μοιράζεται ερμηνευτικά με τον Δώρο Δημοσθένους. Αντλώντας την έμπνευσή του από τον στίχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Παντού συρματοπλέγματα μα αλήθεια ποιος πιστεύει πως με τα φράγματα κρατά την ώσμωση του κόσμου» γράφει ένα τραγούδι με έντονο ρυθμό με διάθεση να ξορκίσει την σύγχρονη πραγματικότητα.