Ο λόγος που ξεκίνησα να κάνω θέατρο ήταν ακαταλαβίστικος.

Από τις πρώτες παραστάσεις που θυμάμαι μικρός, θα ήμουν 10-11 χρονών, ήταν η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη στο Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Σίγουρα είχα δει και άλλες παραστάσεις μικρότερος που δεν τις θυμάμαι.

Ο πρώτος μου ρόλος επαγγελματικά ήταν στην «Παρωδύσσεια» του Μίμη Κουγιουμτζή στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, όπου εκεί όλοι οι ηθοποιοί κάναμε πάρα πολλούς ρόλους γιατί κάναμε την Οδύσσεια.

Αν δεν έκανα θέατρομάλλον θα έκανα μια δουλειά που να μπορώ να είμαι σε ταξίδια.

Μια συμβουλή…. έχω στα αυτιά μου όλους τους δασκάλους και όλο το Θέατρο Τέχνης να μου λέει «να ακούς αληθινά, μόνο τότε θα απαντήσεις αληθινά».

Πάνω στη σκηνή νιώθω χρήσιμος.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι ένα παράξενο και ηχηρό γέλιο ενός άνδρα όπου αποσυντόνισε και την αίθουσα και τους ηθοποιούς. Βρεθήκαμε σχεδόν επί πέντε λεπτά να γελάμε και οι θεατές και οι ηθοποιοί χωρίς να λέμε κουβέντα.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι οι «Ήρωες» που κάναμε με την Ελένη Γκασούκα.

Το θέατρο για μένα είναι ένας κόσμος μέσα στον κόσμο. Ένα σύμπαν ολόκληρο.

Ονειρεύομαι να γίνω αυτό που θέλω.

Info

• Ο Θανάσης Αλευράς αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Εξυπερύ και «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή.

• Το 2008 του απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν για το ρόλο του στην παράσταση «Ήρωες», της Ελένης Γκασούκα.

• Το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στον – φιλανθρωπικού χαρακτήρα – διαγωνισμό Your Face Sounds Familiar προσφέροντας τα έσοδα στο Σπίτι του Ηθοποιού.

• Εχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως τους Νίκο Μουτσινά, Ελένη Γκασούκα, Σταμάτη Φασουλή, Νίκο Καραθάνο, Μίμη Κουγιουμτζή, Θοδωρή Αθερίδη, Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Κακλέα, Δήμητρα Παπαδοπούλου, κ.ά.

• Αυτή την εποχή βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση του έργου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου. Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Στράτος Λύκος, Γιώργος Σουλειμάν, Κώστας Φερεντούρος και η Ελένη Ροδά. Η παράσταση ανεβαίνει την Δευτέρα 17 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, στις 21.00.