Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί ήθελα να μεταφέρω στην σκηνή ανθρώπινες εμπειρίες.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν «Η Μελωδία της Ευτυχίας» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ένιωσα μόλις ξεκίνησε η παράσταση.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν στο έργο «Ψύχωση 4.48» της Σάρα Κέιν.

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα ακολουθούσα την ψυχολογία που είναι οι αρχικές μου σπουδές.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι: Για να συνεχίσεις να προσπαθείς πρέπει να ανακαλύψεις μέσα σου έναν λόγο μεγαλύτερο από εσένα.

Πάνω στη σκηνή νιώθω ότι ανήκω εκεί.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι όταν έπαιζα κολλητά με μια μεγάλη Pub στο κεντρικό Λονδίνο Τετάρτη βράδυ και (από ό,τι μου είπαν μετά) έβαλε νικητήριο γκολ η Arsenal. Προσπαθούσα να καταλάβω αν γίνεται σεισμός ή αν πέφτει το κτήριο, ενώ συνέχιζα την παράσταση.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι το «People Places and Things». Μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο Λονδίνο. Έκλαιγα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του έργου.

Το θέατρο για μένα είναι ένας χώρος όπου υπηρετώ το πνεύμα μου και το κοινό.

Ονειρεύομαι να μπορώ να γελάω μαζί με δικούς μου ανθρώπους.

Αγαπημένο μου βιβλίο είναι το «The Artist’s Way»της Julia Cameron.

Δημιουργία είναι να επιτρέπεις σε μια ανώτερη ιδέα να εκφράζεται μέσα από εσένα.

Info

• H Ελπίδα Σταθάτου με καταγωγή από την Κεφαλονιά, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε ψυχολογία, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές στο χορό.

• Η μεγάλη της αγάπη, ωστόσο, ήταν και παραμένει άλλη: το θέατρο. Γι’ αυτό και μετακόμισε στο Λονδίνο συνεχίζοντας τις σπουδές της, αυτή τη φορά εστιάζοντας στην υποκριτική.

• Λίγο αργότερα, ήρθε το πρώτο της πτυχίο από το Regent’s College (Diploma in Acting), ενώ ακολούθησε το Postgraduate Diploma in Acting στο The Bridge Theatre Company.

• Πλέον, η ίδια είναι ενεργό μέλος του Actors Centre, ενώ έχει σταθερή συνεργασία με την ομάδα του Anthony Meindl στο Λονδίνο (AMAW).

• Τον περασμένο Φεβρουάριο ερμήνευσε στο θέατρο Etcetera στο Camden τον «Στεγόσαυρο», τον μονόλογο για τις διατροφικές διαταραχές της Έρσης Νιαώτη, σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Olivier Award, Joe Hufton.

• Μερικές από τις δουλειές της τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο περιλαμβάνουν το φιλμ «1603», σε σκηνοθεσία Paul J. Lane, ταινίες μικρούς μήκους, ανάμεσά τους: «Think of something blue» σε σκηνοθεσία Jerry De Mars, «Dark Ties» σε σκηνοθεσία Charlotte Kilduff, ενώ θεατρικά είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Love of the Nightingale» σε σκηνοθεσία Mark Street.

• Τον Αύγουστο θα εμφανιστεί το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου με την παράσταση «Στεγόσαυρος».

• Αυτή την περίοδο δουλεύει το σενάριο για μια νέα ταινία που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη το επόμενο διάστημα, αλλά για τη νέα της θεατρική παράσταση στο Λονδίνο.