Η ηθοποιός Μαρία Μαμούρη δουλεύει στο θέατρο από το 2004 και είναι βασικό μέλος της ομάδας «Περίακτοι» τα τελευταία 20 χρόνια.Αυτή την εποχή παίζει στην παράσταση του έργου «Play House» του Μάρτιν Κριμπ.

Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί από πολύ μικρή ένιωθα την ανάγκη να ανακαλύπτω τον κόσμο με γνώμονα τα συναισθήματα – τα δικά μου και των άλλων. Το βάθος τους, την ποιότητα τους, τα όρια στα οποία κινούνται. Όταν στα 14 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο, παίζοντας στην ερασιτεχνική τότε ομάδα της περιοχής που ζούσα, βρήκα ακριβώς τον τρόπο που με ενδιέφερε να εκφράσω την ανάγκη αυτή.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν ο «Οδυσσεβάχ» στο Θέατρο Πόρτα, μια ομολογουμένως θρυλική παράσταση. Στα παιδικά μου μάτια, ανοιγόταν ένας υπέροχος καινούριος κόσμος. Την κουβαλάω μέσα μου πάντα.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν η Κα Μαρέ από το έργο « Το Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί σε σκηνοθεσία Σπύρου Κολιαβασίλη με την θεατρική ομάδα Περίακτοι.

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα έκανα κάτι που θα είχε σχέση με οργάνωση παραγωγής. Είμαι αρκετά οργανωτική, μου αρέσει η τάξη. Παρόλα αυτά, αν κάποιος με ρωτούσε τι θα ήθελα να κάνω, αυτό θα ήταν να προσφέρω σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, να κάνω τη ζωή τους καλύτερη.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναιότι «δεν πρέπει να σε νοιάζει πώς νιώθεις εσύ πάνω στη σκηνή, αλλά πώς νοιώθουμε εμείς όταν σε βλέπουμε».

Πάνω στη σκηνή νοιώθω ελεύθερη πολιορκημένη.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο ήταν όταν ένας συνάδελφος σταμάτησε την παράσταση για να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του. Ευτυχώς, η κοπέλα είπε ναι!

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Γουίλιαμς στο Θέατρο Εμπρός, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Είχα δει την παράσταση 4 φορές. Άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα το θέατρο μέχρι τότε και σίγουρα καθόρισε τι ηθοποιός ήθελα να γίνω.

Το θέατρο για μένα είναι μαγεία, ποίηση, η αντανάκλαση της ίδιας της ζωής.

Ονειρεύομαι μια ζωή – εντός και εκτός σκηνής- γεμάτη βαθιά συναισθήματα και έντονες συγκινήσεις.

Info

Η Μαρία Μαμούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στο North London University του Λονδίνου και υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο» του Γιώργου Κιμούλη.

Δουλεύει στο θέατρο από το 2004 και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Ηλέκτρα Ελληνικιώτη (Το σκυλί του Ωρίωνα, Φευγάδα-Εμείς και οι Έλληνες), Γιάννη Σκουρλέτη (Θόρυβος), Ειρήνη Μαργαρίτη (Unemployed), Ιωσήφ Βαρδάκη (Top Girls), Γιάννη Σαρακατσάνη (Rejected), Σπύρο Κολιαβασίλη Ο Μικρός Πρίγκιπας), Θέμη Μουμουλίδη (Ο Βυσσινόκηπος), κ.ά.

Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Πιλάβιο (Fatherly Love), Θανάση Βασιλείου (Το κόμμα), Αλέξανδρο Πιττούλη (Γαλήνη) κ.ά.

Είναι βασικό μέλος της ομάδας «Περίακτοι» τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτή την εποχή παίζει στην παράσταση του έργου «Play House» του Μάρτιν Κριμπ, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων(Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, τηλ. 213-0040.496, 6945-348.445). Σάββατο & Κυριακή στις 21.00. Έως 9/4/ 2017.