ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Σύμβολο Τιμή % Διαφορά
Γ. Δείκτης 1591.31 0.30
FTSE 20 776.33 0.52
FTSE 40 1781.98 0.61
FTSE 80 314.19 0.14
FTSE 140 1757.86 0.52

Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση

Powered by

Κυβέρνηση Κύριε Διευθυντά, Από στρατηγούς καλά πάμε- αρκεί να βρεθούν και στρατιώτες... Με τιμή, Νεόκοπος

Αποσύροµαι και τρελαίνοµαι...

  • ΦΑΚΕΛΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο Αλμούνια στη συγχώνευση Olympic-Aegean

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2010 23:21
Web-Only

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε έρευνα σε βάθος βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, αμφότερες ελληνικές αεροπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αεροπορικής μεταφοράς επιβατών.

Η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις.

Σοβαρές αμφιβολίες

Η Επιτροπή τρέφει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και την παροχή υπηρεσιών εδάφους στην Ελλάδα.
Η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία 90 εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τις 7 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή σε σημαντικό τμήμα αυτού.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Joaquín Almunia έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν μια ανταγωνιστική επιλογή αεροπορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσον αφορά τόσο τους ναύλους όσο και τις διαδρομές, ιδίως σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.»

Σε άλλους δύο τομείς

Περαιτέρω αμφιβολίες δημιουργούνται σε σχέση με την αγορά υποχρεωτικής παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και με την παροχή υπηρεσιών εδάφους σε ορισμένους ελληνικούς αερολιμένες.

Όσον αφορά τον πρώτο τομέα, η συγκέντρωση θα συνενώσει τους δύο ισχυρότερους και πλέον αξιόπιστους φορείς, σε σύγκριση με άλλες μικρότερες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, που υποβάλουν προσφορές σε διαγωνισμούς για διαδρομές προς αποκλειστική εκμετάλλευση έναντι επιδότησης.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες εδάφους, η συγκέντρωση οδηγεί τουλάχιστον σε καθετοποίηση μεταξύ των μερών σε διάφορους ελληνικούς αερολιμένες.

 

Οι απόψεις σας

Η συγχωνευση θα γινει, η μαλον θα παρουν το ΟΚ οι ενδιαφερομενοι. Ομως προβλεπω, βασιζομενος σε προηγουμενες περιπτωσεις, οτι θα τους δωσουν μια εταιρεια που δεν θα ειναι μεγαλυτερη απο την σημερινη ΑΙΓΑΙΟΥ και με λιγοτερους δρομους απο την σημερινη και εσωτερικα και εξωτερικα. Σε αυτην την περιπτωση, ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ και ο ΓΑΠ , ( στην ουσια), πετανε το μπαλακι στους μετοχους της νεας εταιρειας. Θα δεχθουν?
Πιστευω πως οχι, διοτι ο ενας θελει μονο μονοπωλιο ΓΙ ΑΟΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ( αιγαιου), ο αλλος θελει τα λεφτα του πισω και ειναι σιγουρο οτι το προτεινομενο σχημα θα προκαλεσει επαναδιαπραγματευσεις....τοτε ο αλλος ο Βγενο πουλαει γρηγορα...καπου σε αραβικα κεφαλαια...και τα λεφτα του περνει, και δεν θα αναγκαζεται να βλεπει τον μπαμπα και τον μπουλη καθε μερα....και παλι κερδισμενος...αντε και στον ΟΣΕ τωρα...η μαλλον.και στην ΔΕΗ....καλα να εισαι ανθρωπε μου....τα αστερια μας λειπανε...μονο γλαρους θα πετατε, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΤΕ,
Γιωργος Μηχανικος 3/8/2010 16:13
Τρέχα γύρευε
Βάγγος 31/7/2010 04:04
Καλά ξέρουμε ότι το ΓΑΠ κι η γκόλντεν παρέα του, τάχει "πάρει" με τον Μαρφίν γκόλντεν μπόϋ Βγενόπουλο, για αυτό και "στήνουν" κόλπο πονηρό με αγιορείτες. Φταίει όμως κι ο γκόλντεν-μπόϋ. Μιλάει πολύ κι έχει κάνει πολλούς εχθρούς κι εχθρές. Το Ιωακείμ Αλμούνια όμως τι ψάχνει; Δεν πρόλαβε το ΔΝΤ να αρπάξει την ΟΑ και θέλει να την αρπάξει με κόλπο την συγχώνευση ή κάποιοι δεν πήραν μίζα από την συγχώνευση και θέλουν το κάτι τις τους, έστω ετεροχρονισμένα όπως ελεγε ο λογοπλάστης ΑΓΠ μπαμπάς;
Είμαστε ακόμη ζωντανοί 31/7/2010 02:48
Κ. Βγενόπουλε, κ. Λαιμού-Πατίτσαινα, κυρίες και κύριοι καραβοκύρηδες, εφοπλιστάδες με λαμπερά ονόματα, μεγάλες οικογένειες, αγωνιστές και αγωνίστριες... αυτά που ξέρατε για την Ελλάδα ξεχάστε τα. Ότι φάγατε φάγατε και επειδή το παρακάνατε και χάσατε την αξιοπιστία σας σωστό το μπλόκο.
Τέλος 31/7/2010 02:14
Ευγε!!!!Να και ενα καλο απο τον Αλμουνια και την ΕΕ.Τι εγινε βγενο;Δεν μας βγηκε το κολπακι με τον μπουλη και τον βασιλακη;
pasokara 30/7/2010 23:31

Οι απόψεις σας

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα *
Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά
Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή και λατινικούς χαρακτήρες
 
Πωλήσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 53 τμ.
Βάρκιζα
Όροφος: 3ος
120.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 71 τμ.
Νέα Ερυθραία
Όροφος: 3ος
240.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 65 τμ.
Κηφισιά
Όροφος: 2ος
280.000 €
Ενοικιάσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 105 τμ.
Κηφισιά
Όροφος: 1ος
950 €

TA NEA Gallοp

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν κατά τη γνώμη σας: :

TA NEA Gallup

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν κατά τη γνώμη σας:


NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας και γραφτείτε στο Newsletter του NEA Online