Περικοπές
Κύριε Διευθυντά, Φαντάζομαι ότι σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει για σήμα το ψαλίδι.
Με τιμή, Νεόκοπος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Συγκέντρωση στην Ομόνοια από τους συμβασιούχους των Stage
Νέα κινητοποίηση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Web-Only
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα μαθητείας. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ομόνοια.
Αυτήν την ώρα, οι συμβασιούχοι έχουν αποκλείσει τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς, καθώς και το κτίριο του ΙΚΑ στην Ομόνοια και αναμένεται να παραμείνουν εκεί έως τις 14:00.
Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους στο Δημόσιο, καθώς εξυπηρετούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
Η κυβέρνηση, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι τα προγράμματα Stage θα καταργηθούν και όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα διενεργούνται από το ΑΣΕΠ.
Επίσης, βάσει του σχεδίου νόμου που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας στο Δημόσιο, καθώς και η συνέντευξη με εξαίρεση το ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Ακόμα, καταργείται η μοροδιότηση όσων μετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ όπως και η διάκριση της ηλικίας που υπήρχε για τους άνω των 30 ετών.
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά | ||
![]() |
||
- «Έφτιαξα μία όαση στην ταράτσα μου»
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη
- ΟΣΕ: Φεύγουν 3.000 με εθελουσία και μετατάξεις
- Συντάξεις στην... κόψη των 1.500 ευρώ
- «Μονόδρομος» για την Ελλάδα το φορολογικό νομοσχέδιο
- [ ΡΙΠΕΣ ] Έχασε το τρένο
- [ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Η ναυμαχία... του Βατερλώ!
- Το αφορολόγητο «χτίζεται» με αποδείξεις
- Μέτρα «φωτιά» για το ασφαλιστικό
- Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Η ομάδα κατέθεσε τη ψυχή της παρά τα προβλήματα, τόνισε ο Ζούρος10/2/2010 1:07:00 πμ
- Ελπίδες για έξοδο στο Champions League απέκτησε η Σίτι, απώλεια για την Πόρτσμουθ10/2/2010 12:21:00 πμ
- Ο Μπλατ χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Αρη και «χρυσό» τον Κακιούζη9/2/2010 11:55:00 μμ
- Νίκη της Βέρντερ επί της Χόφενχαϊμ και πρόκριση στα ημιτελικά9/2/2010 11:51:00 μμ
- Πρώτες μάχες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στους «12» του Champions League βόλεϊ9/2/2010 11:46:29 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι::
TA NEA Gallup
H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι:















10 φωτό
Από την άλλη μεριά όταν στην υπηρεσία που εργάζομαι με stage εγώ και ένα άλλο παιδί με το ιδιο εργασιακό καθεστώς βγάζουμε πολύ περισσότερη δουλειά όχι μόνο από τους συμβασιούχους αλλά και από τους μόνιμους (για την ακρίβεια κάνουμε όλη τη δουλεία τους ακόμη κα υπογραφές βάζουμε γιαυτούς) ποιος ακριβώς είναι εκείνος που παρεξήγησε πρώτος το καθεστώς μαθητείας που τυπικά ισχύει για εμάς και ποιος είναι εκείνος που θα μου πει ότι δεν έχω το δικαίωμα να διεκδικήσω και μονιμοποίηση ακόμη όταν εγώ που δουλέυω σαν μαθητευόμενος είμαι ικανός ,λόγω προσόντων , να κάνω τη δουλεία που δεν μπορούν να κάνουν οι μόνιμοι?Οι οποίοι έχουν διοριστεί κατά το πλείστον κατά τη δεκαετία του 80'' και σίγουρα όχι με βάση προσόντων ή διαγωνισμών ...
Αλέξης Γρίβας 28/11/2009 02:24
stoypi ioanna 27/11/2009 16:32
Σε αντίθεση με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που τους παρέχονται τα βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα και αμοιβές.
Δηλαδή ποιά είναι η διαφορά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου? Το ίδιο δεν εργάζονται όλοι? Απλά τα stage εξαπατήθηκαν από τις συμβάσεις που σύναψαν με το δημόσιο. Αυτά τα παιδιά καλύπτουν θέσεις μονίμων όπου υπάρχει έλειψη προσωπικού φέρνοντας εις πέρας ολόκληρα τμήματα που έχουν σχέση με την συναλλαγή πολιτών.
Εάν η κυβέρνηση θέλει να μιλάει για αξιοκρατία, διαφάνεια και συνέπεια ας ορίσει μια επιτροπή που να ελέγχξει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες όπου απασχολούνται αυτά τα άτομα και να διερευνύσει εάν στην πραγματικότητα καλύπτουν κενές θέσεις, κάνουν σωστά την δουλειά τους, έχουν τα προσόντα και τις εμπειρίες, δεξιότητες και τις συμπεριφορές για να σταθούν και να κρατήσουν την συγκεκριμένη θέση που εκπροσωπούν αυτήν την στιγμή στο Δημόσιο τομέα. Και εάν δεν μείνουν ικανοποιημένοι ας τους διώξουν. Ας γίνει μια φορά πραγματική αξιοκρατία σ΄αυτόν τον τόπο με την κυριολεξία και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τα πολιτικά συμφέροντα του ΑΣΕΠ.
ΜΠΟΪΚΟΥ ΝΑΤΑΣΑ 26/11/2009 20:33
The Great 21/11/2009 10:11
Το γεγονός ότι, καί ένα ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων περί το 10%, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια, δέν βελτιώνει τήν μέση κακή ποιότητά τους. Ο Δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος λοιπόν, καί τα προνόμιά του που έρχονται σε αντίθεση με την ποιότητά τους καί την αποδοτικότητά τους, είναι μια απο τις βασικές πληγές της οικονομίας μας, καί πρέπει ν''αντιμετωπιστεί. ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ λοιπόν, όχι μόνo stager, αλλά καί οποιουδήποτε συμβασιούχου σήμερα στο δημόσιο. Καμιά νέα πρόσληψη, σε τομείς όπου, τυχόν κενά μπορούν να καλυφθούν με μετατάξεις από άλλους τομείς με πλεονάζον προσωπικό, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης απασχόληση των υποαπασχολούμενων καί παχυλά αμοιβόμενων σήμερα Δ.Υ. Καιρός και οι βουλευτές να κλείσουν τα εκατοντάδες γραφεία τους που προωθούσαν τα ρουσφέτια. Ένα κοινό γραφείο για όλους τους βουλευτές κάθε νομού, κάπου στήν Νομαρχία, όπου θα συνεργάζονται κιόλας για την προώθηση των τοπικών ζητημάτων είναι αρκετό.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 21/11/2009 09:58
ΔΩΡΑ 20/11/2009 21:31
Mακεδόνας 20/11/2009 18:29
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 20/11/2009 16:03
M 20/11/2009 14:37
Να μην προσληφθεί κανείς και να γίνουν μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που είναι γεμάτες αργόσχολους
ΚΛ 20/11/2009 11:47