Κυβέρνηση
Κύριε Διευθυντά,
Από στρατηγούς καλά πάμε- αρκεί να βρεθούν και στρατιώτες...
Με τιμή, Νεόκοπος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Ορκίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2010 13:15
Web-Only
Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά, ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας έδωσε ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου τον καθιερωμένο όρκο και μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
«Να είμαστε όλοι καλά, έχουμε πολλά μπροστά μας» είπε ο κ. Παπούλιας, λίγο μετά την ορκωμοσία του, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Το τελετουργικό της ορκωμοσίας
Ο κ. Παπούλιας έφτασε στη δυτική είσοδο της Βουλής, εκεί όπου βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στις 11:45, όπου τον υποδέχθηκαν οι κ. Παπανδρέου και Πετσάλνικος.
Με την άφιξη του κ. Παπούλια έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εν συνεχεία τα στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές.
Αμέσως μετά, ο κ. Παπούλιας εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δέηση, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.
Ακολούθως, και ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου, ο κ. Παπούλιας έδωσε τον ακόλουθο όρκο: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαιρέτου Tριάδος να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας και ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας αφού πρώτα χαιρέτησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Παπούλιας, αμέσως μετά, μετέβη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. «Να είμαστε όλοι καλά. Έχουμε πολλά μπροστά μας», είπε.
Ο κ. Πετσάλνικος προσέφερε στον κ. Παπούλια τσίπουρο και καρύδια από την Καστοριά.
Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου στρατιωτικά αγήματα και άγημα της Προεδρικής Φρουράς απέδωσαν τιμές.
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή και λατινικούς χαρακτήρες |
||
![]() |
||
- Διώκεται για κακούργημα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
- Απόβαση αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα
- Με διαδικασίες «εξπρές» οι τελετές παράδοσης-παραλαβής
- Χρυσοχοΐδης: στόχος η μείωση των τιμών
- «Τραγουδάω και χωρίς φωνή»
- «Αγκάθι» για Ψωμιάδη η δίωξή του για απιστία
- Παραδόθηκε ο ληστής της Αλοννήσου
- [ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ] Πατρίκιοι και πληβείοι του ΠΑΣΟΚ
- Νέοι υποψήφιοι της ΝΔ για τις Νομαρχιακές
- Τέσσερις υπουργοί, τέσσερις στόχοι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Αιματοκύλισμα σε υπαίθρια αγορά της Βόρειας Οσετίας από έκρηξη βόμβας9/9/2010 1:06:05 μμ
- Η δημοσιονομική εξυγίανση των χωρών της ευρωζώνης δεν έχει ξεκινήσει, λέει η Fitch9/9/2010 1:05:02 μμ
- Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την περιφέρεια Αττικής9/9/2010 12:57:12 μμ
- Θεσμικός ρόλος για τη Ρ.Βάρτζελη, που αναλαμβάνει γγ υποστήριξης του πρωθυπουργικού έργου9/9/2010 12:55:01 μμ
- Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά από την κεφαλαϊακή ενίσχυση της Εθνικής Τράπεζας9/9/2010 12:50:07 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν.Δ: Ενστάσεις Μεϊμαράκη για την επιλογή Κικίλια
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν κατά τη γνώμη σας: :
TA NEA Gallup
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν κατά τη γνώμη σας:


















Ο.Σ. 13/3/2010 21:39
Μέτριος Υπουργός Εξωτερικών (ελέω Margaret, την οποία απαρνήθηκε για χάρη της εύνοιας της Μιμής) και στο τέλος αποτυχών βουλευτής Ιωαννίνων (κοινώς : ο κόσμος "τον έστειλε σπίτι του").
Τι αποτελεί σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας ως Πρόεδρος ;
Τίποτα το ξεχωριστό. Απλώς βγάζει λόγους, επαναλαμβάνει τα αυτονόητα και έπειτα γυρίζει στην ησυχία του.
Πρόεδρε, γιατί δεν περιορίζεις τα έξοδα των υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ιδιαίτερα τους παχυλούς μισθούς όλων και του δικού συμπεριλαμβανομένου ; Τουλάχιστον να πούμε ότι "κάτι έκανες"
Βασίλης 13/3/2010 15:09
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 13/3/2010 09:52
ΣΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 12/3/2010 21:55
kremidas petros 12/3/2010 21:18
paratiro 12/3/2010 18:59
GIANNIS X 12/3/2010 18:36
Jason 12/3/2010 17:58
lai kripsimo xrhmaton!
Tote kalifthike to keno!
dimitrios pittaras 12/3/2010 15:47
DK 12/3/2010 14:51