ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Σύμβολο Τιμή % Διαφορά
Γ. Δείκτης 1681.20 -1.59
FTSE 20 828.53 -2.12
FTSE 40 1949.29 -1.00
FTSE 80 332.23 -1.44
FTSE 140 1880.84 -1.98

Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση

Powered by

«Η τέχνη του πολέμου» Κύριε Νεόκοπε, Το ότι, όπως λέγεται, «πριν μπεις στη μάχη πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο», δεν σημαίνει και ότι ο πόλεμος πρέπει να προηγείται των διαπραγματεύσεων. Με τιμή, Γιώργος Βέλτσος

Δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα µείνω... (υποχρεωτικά) !

  • ΦΑΚΕΛΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ

«Η μαμά μου θα πεθάνει», φωνάζει μία γυναίκα που είδε την ηλικιωμένη μητέρα της να σωριάζεται στο δάπεδο. Κανένας δεν της έδωσε σημασία

Αβοήθητος στον Ευαγγελισμό

Λεπτό προς λεπτό ο εφιάλτης στα εξωτερικά ιατρεία, σε ημέρα εφημερίας

, Του ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΠΟΛΙΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τον πραγματικό  εφιάλτη τον  είδα όταν ο  ασθενής  συγγενής μου  διακομίστηκε  σε έναν  διάδρομο για  νοσηλεία.  Βαριά και  ελαφρώς  ασθενείς,  άστεγοι,  περιθωριακοί,  σαν να είχαν  ραντεβού με  τον πόνο,  πήραν θέση στα  ράντζα του 8ου  ορόφου
Είχα ακριβώς 10 χρόνια να περάσω την πόρτα μεγάλου νοσοκομείου σε ημέρα εφημερίας. Διαβάζω τα ρεπορτάζ ότι τα πράγματα στο ΕΣΥ πάνε από το κακό στο χειρότερο και πως τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη διάλυση, δεν είχα όμως συνειδητοποιήσει την κατάντια, μέχρι που την έζησα λεπτό προς λεπτό. Επί πέντε μέρες βρίσκομαι σε πανικό μήπως από κακή τύχη βρεθώ ξανά ο ίδιος ή ένα αγαπημένο μου πρόσωπο στη θέση που βρέθηκα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.
Η ώρα είναι 1 το μεσημέρι. Ένας συγγενής μου νιώθει αδιαθεσία από μια πολύ άσχημη δηλητηρίαση και ο γιατρός τον συμβουλεύει τηλεφωνικά να πάει σύντομα σε όποιο νοσοκομείο έχει εφημερία. Νόμιζα ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι μία διαδικασία ρουτίνας ώσπου περάσαμε την πόρτα των εξωτερικών ιατρειών του Ευαγγελισμού. Οι πρώτες εικόνες ήταν όμοιες με εκείνες που μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία από νοσοκομεία σε πόλεις που μόλις έχουν βομβαρδιστεί.

Πήραμε το χαρτάκι από μια κουρασμένη κυρία στην είσοδο, η οποία μετά βίας μού ψιθύρισε να το δώσω στη νοσοκόμα και να περιμένω τη σειρά μου: «Μα είναι επείγον», ψέλλισα, χωρίς να πάρω απάντηση.

Σωριάζονταν κάτω. Μπαίνουμε στον διάδρομο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι- οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και ανήμποροι - περιμένουν όρθιοι, ο ένας πάνω στον άλλον, τη μαγική στιγμή που θα έρθει η σειρά τους να αντικρύσουν τον γιατρό. Η δυσοσμία είναι αβάσταχτη. Τα ουρλιαχτά των ασθενών που φέρνει το ΕΚΑΒ, τα κλάματα των συγγενών που τους ακολουθούν και οι αυταρχικές κραυγές των σεκιουριτάδων που θέλουν να επιβάλλουν τη τάξη, μου τρυπάνε τα μηνίγγια. Κάποιοι δεν αντέχουν την ορθοστασία, σωριάζονται κάτω. Οι συγγενείς τους βρίζουν θεούς και δαίμονες, αλλά κανένας δεν έχει διάθεση να τους ακούσει. Όσοι είναι εκεί, έχει ο καθένας τον δικό του σταυρό. «Βοηθήστε με. Η μαμά μου θα πεθάνει», φωνάζει μια γυναίκα γύρω στα σαράντα που είδε την ηλικιωμένη μητέρα της να σωριάζεται από την ταλαιπωρία στο δάπεδο. Κανένας δεν της έδωσε σημασία.

Μάταια αναζητώ κάποιον να του πω ότι τον άνθρωπο που συνοδεύω πρέπει να τον δει σύντομα ο γιατρός. Πρόσβαση έχω μόνο στον «άγριο» σεκιουριτά που λέει πάντα το ίδιο: «Δεν ξέρω κύριε. Θα σας φωνάξουν οι νοσοκόμες, μέσα πεθαίνει κόσμος. Περιμένετε, είπαμε».

Δύσκολη η πρόσβαση. Και έλεγε αλήθεια- μπροστά στα μάτια μας ξεψύχησε ένας άνθρωπος γύρω στα 50 που έφτασε με έμφραγμα. «Άκρη», ούρλιαζαν οι τραυματιοφορείς προσπαθώντας να ανοίξουν χώρο στον κατάμεστο διάδρομο να φθάσει το φορείο στο Καρδιολογικό και ταυτόχρονα έδιναν δυνατές γροθιές στην καρδιά του άτυχου. Μόλις κατάφεραν με πολύ κόπο να βάλουν επιτέλους τον ασθενή στο ιατρείο, ήταν ήδη αργά. Θυμήθηκα τον Ανδρέα Καραμπίνη, διευθυντή της Εντατικής του Γενικού Κρατικού, που έλεγε ότι οι περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν στη χώρα μας γιατί η πρόσβαση στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι εξαιρετικά δύσκολη και μέχρι να φτάσει στα εξωτερικά ιατρεία ένας καρδιοπαθής ή πολυτραυματίας είναι ήδη αργά.

Η ώρα έχει φτάσει 4.30. Περιμένουμε στην ουρά περισσότερο από δύο ώρες. Τα έκτακτα περιστατικά φτάνουν με το ΕΚΑΒ το ένα με το άλλο. Γιατροί και νοσοκόμες πέφτουν πάνω στους βαριά ασθενείς, να σώσουν όσους μπορούν. Έτσι κανένας δεν ασχολείται με εκείνους που περιμένουν στην ουρά και δείχνουν να στέκονται- ακόμη- στα ποδιά τους.

Κανένας δεν ακούει. «Πέρασαν τρεις ώρες και δεν αισθάνομαι χειρότερα. Άρα, δεν έχω κάτι σοβαρό. Πάμε σπίτι να καλέσουμε έναν γιατρό. Δεν αντέχω άλλο εδώ» λέει ο ασθενής που συνοδεύω. Κάνω το λάθος να συμφωνήσω μαζί του. Μόλις απομακρυνόμαστε 200 μέτρα από το νοσοκομείο σωριάζεται στο πεζοδρόμιο. Πανικοβλημένος και με κρύο ιδρώτα να με λούζει, φωνάζω «βοήθεια», αλλά ποιος να με ακούσει. Βλέπω ένα ασθενοφόρο στα πέντε μέτρα. «Βοηθήστε με να φτάσει ο άνθρωπος στο νοσοκομείο» τους λέω. «Δεν μπορούμε, φίλε, πάμε για άλλο περιστατικό» μου απάντησε αδιάφορα ο οδηγός και πάτησε γκάζι.

Έσυρα τον ασθενή μου ούτε ξέρω πώς μέχρι την πόρτα του νοσοκομείου. Βλέπω παρατημένο ένα φορείο με βρώμικα σεντόνια από άλλον ασθενή, τον ρίχνω πάνω και τρέχω σπρώχνοντας το φορείο στους διαδρόμους. Ο ασθενής μου ήταν πλέον «έκτακτο περαστικό». Μπαίνω στα ιατρεία παρά τις αντιρρήσεις του αγενούς σεκιουριτά. Ένας συμπαθής ψαρομάλλης γιατρός τρέχει αμέσως και κάνει όλα όσα πρέπει. Το ίδιο έκανε παράλληλα σε άλλους 10 ασθενείς. «Ιατρική σε συνθήκες πολέμου» μου ψιθύρισε. Και τότε άρχισα να συνειδητοποιώ αυτά που διαβάζω: ότι ο Ευαγγελισμός σε κάθε εφημερία δέχεται 1.550 περιστατικά, προσφέρει υπηρεσίες σε 55.000 ασθενείς τον χρόνο, ενώ έχει 1.400 οργανικές θέσεις προσωπικού κενές. «Το προσωπικό μειώνεται διαρκώς και οι ασθενείς πολλαπλασιάζονται. Οκτακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Όλοι αυτοί καταλήγουν στα πέντε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία», μου έλεγε ο συμπαθής γιατρός μόλις ο ασθενής μου είχε αρχίσει να ηρεμεί. Πράγματι θαύμασα τον επαγγελματισμό των κατάκοπων γιατρών στην εφημερία του Ευαγγελισμού, αλλά και των ηρωισμό των νοσοκόμων. Είναι ελάχιστοι για τον κόσμο που καλούνται να νοσηλεύσουν, προσπαθούν σε έναν οργανισμό διοικητικά διαλυμένο και πλήρως απορρυθμισμένο να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από το ανύπαρκτο πλέον Σύστημα Υγείας μας.

Στα ράντζα. Τον πραγματικό εφιάλτη τον είδα δύο ώρες μετά, όταν ο συγγενής μου διακομίστηκε σε έναν διάδρομο για νοσηλεία. Βαριά και ελαφρώς ασθενείς, άστεγοι, περιθωριακοί, σαν να είχαν ραντεβού με το πόνο, πήραν θέση στα ράντζα του 8ου ορόφου. Οι νοσοκόμες είχαν βάλει στα πόδια τους φτερά. «Σας βρίζουν ε;» ρώτησα μία από αυτές. «Τι φταίνε οι άνθρωποι. Εμένα βλέπουν, εμένα βρίζουν».

Δυσοσμία. Μετά τα μεσάνυχτα, η μπόχα ήταν αφόρητη. Κάθε τρεις και λίγο κάποιοι ανοίγουν τα παράθυρα να φύγει η βρωμιά και δέχονται τις επιθέσεις των υπολοίπων. Οι ασθενείς που ήταν τυχεροί να έχουν συγγενείς στο πλευρό τους μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Οι μοναχικοί άνθρωποι εκλιπαρούσαν για λίγη βοήθεια τους περαστικούς. «Το Σύστημα Υγείας όπως κατάντησε προσβάλλει και αδικεί πρώτα τους αρρώστους και τους συγγενείς τους, και μετά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές» μου λέει κάποιος γιατρός.

Φύγαμε το μεσημέρι της επόμενης μέρας. Κουβαλώ μαζί μου τη βαριά μπόχα του διαδρόμου και πολύ θυμό. Έχω πειστεί ότι για να βγεις ζωντανός απ΄ αυτήν την κόλαση είναι θέμα τύχης: να βρεθεί μπροστά σου τη σωστή στιγμή ο σωστός γιατρός που έχει τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου. Θλίβομαι και φοβάμαι.

«Δεν ξέρω κύριε. Θα σας φωνάξουν οι νοσοκόμες, μέσα πεθαίνει κόσμος. Περιμένετε, είπαμε». Ήδη όμως περιμέναμε- εμείς και εκατοντάδες (κυρίως) ηλικιωμένοι και ανήμποροι - για περισσότερο από δύο ώρες
Κουβαλώ μαζί μου τη βαριά μπόχα του διαδρόμου και πολύ θυμό. Έχω πειστεί ότι για να βγεις ζωντανός από αυτή την κόλαση είναι θέμα τύχης: να βρεθεί μπροστά σου τη σωστή στιγμή ο σωστός γιατρός που έχει τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου. Θλίβομαι και φοβάμαι
Οι πρώτες εικόνες ήταν όμοιες με εκείνες που μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία από νοσοκομεία σε πόλεις που μόλις έχουν βομβαρδιστεί

Οι απόψεις σας

STHN XWRA PU GENHSE TON YPOKRATH YPAPXEI PARAIATRIKH
OPOIOS TA EXEI PERNEI KALH PERI8ALPSH OPOIOS DEN TA EXEI MENEI STON DIADROMO PERIMENONTAS NA ADEIASEI KANENA KREVATI
H ELLAS DEX XPEIAZETAI POIA METANASTES
DIOTI APLWS FULLARE ME 1 EKAT APO AFTUS
DEN EXUME DULIES PERI8ALPSH KAI TO PSWMI EINAI POIO LIGOTERO GIA TUS ELLHNES
OI LA8ROMETANASTES KALO DEN MAS FERANE HR8AN GIA NA PARUN KAI PERNUN AFTO PU ANIKEI STON ELLHNA
O MHXANISMOS EINAI APROETOIMASTOS TA NOSOKOMEIA FULL TA SKOLEIA ME YPERARI8MUS MA8HTES OPU TO 1/3
SE POLLA APO AFTA EINAI MUSULMANOI
TWRA TO PASOK 8ELWNTAS NEUS PSHFOFWRUS KAI DIOTI DEN BOREI NA PAREI STO DIMOSIO ELLHNES
8ELEI NA DWSEI YPHKOOTHTA STUS LA8ROMETANASTES ME TO AZIMEIOTO VEVEA =PSHFOS
OMWS XEREI POLY KALA AN TO KANEI AFTO 8A ER8UN AKOMA PERISOTEROI OTAN AKUSUN PWS H ELLAS DINEI YPHKOOTHTES AVERTA
AFU PSHFISATE MONOKOMATISMO PARTE TA TWRA
H POIWTHS ZWHS STHN ELLADA EINAI TRITOKOSMIKH KAI APARADEXTH AFTH EINAI H ALH8EIA
EKEI PU GENI8HKE O IPPOKRATHS 18/1/2010 08:00
8AVMASTE ELLHNES POIOTHS ZWHS STHN ELLADA
NA SE PERI8ALPUN STON DIADROMO
NA SE XEVRAKWNUN STON DIADROMO GIA NA SU KANUN ENESH
DEN NTREPESTE VRE TI AXIOPREPEIA EXEI POIA O ELLHN POLITHS
AISXOS
UXU REZILI 18/1/2010 07:50
Unbelievable Hippocrates has left Greece long time ago Shame for the Greeks all over the world Shame for the all the useless politicians of Greece who know only to gain power and money and do nothing
Christos Kessaris MD 18/1/2010 06:06
KALA TA LENE MERIKI POU ZOUN STO EXOTERIKO MBORDELO TO GREECE SE OLLA OLLOS O KRATIKOS MIXANISMOS TOU GREECE EINE GIA PETAMA OLLO FAKELAKIA EINE KE MESON APO OLLOUS APO TOUS TAXITZIDES MEXRI KE TOUS POLITKOUS AX KAHMENOI PSAROKOSTENA GIATI AFOU SE KATADISANE MBORDELO THA PARAMINOIS MBORDELO MEXRI NA GINI KANENAS POLEMOS ELLADA TOURKIA NA DOUME ALLAGI SE AUTON TON ELLINIKO TOPO.
KATOIKOS U.S.A 18/1/2010 05:45
Αλήθεια από όλα αυτά που γίνονται σε μία εφημερία όπου ελάχιστο προσωπικό αντιμετωπίζει 1550 περιστατικά και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες και ο κόσμος δεν πεθαίνει το κριτήριο της προσφοράς αυτού του ιδρύματος και του κόσμου που εργάζετε,που δίνει την ζωή του, που παθαίνει καθημερινά για να γιατρεύονται αυτοί οι 1550 και άλλοι 3000 που νοσηλεύονται είναι η μπόχα και τα ράντζα.
Αν όλοι αυτοί οι 1550 έδιναν φακελάκι θα είχαν κότερα και οι τραυματιοφορείς. Το κόστος της λειτουργίας αυτού του ιδρύματος είναι μεγαλύτερο από το κόστος του υπουργείου εθνικής Άμυνας. Τίποτα δεν προσφέρει αυτός ο χώρος μόνο μπόχα και ράντζα λοιπόν Ελληνάρες μου.
Ενώ στα ιδιωτικά που πληρώνεις και το νερό που πίνεις. που με το έμπα έχεις χρεωθεί κάποιες χιλιάδες ευρώ είναι ο παράδεισος προσφοράς υγείας.
Να πηγαίνετε λοιπόν εκεί

Όπως πηγαίνουμε στα φροντιστήρια για να μάθουμε γράμματα όπως πληρώνουμε τους πάντες και τα πάντα για να κάνουμε και την πλέον στοιχειώδη δουλειά στην πατρίδα μας. Όπως στρώνουμε κοιμώμαστε.
Καθρέπτης είναι ο Ευαγγελισμός και σας -μας μοιάζει.
Η διαφορά είναι στη μπόχα, δεν μπορεί ο καθρέπτης να σας την επιστρέψει.

Ο παραπονούμενος αρχικά ήταν δημοσιογράφος. Αλήθεια τι μοισθό παίρνει αυτός με τα προσόντα και τις σπουδές του και ποιός ειναι ο μοισθός του καλίτερου Καρδιοχειρουργού, Νευροχειρουργού στον Ευαγγελισμό;
Όταν σε μία κοινωνία είναι ανεχτό ρεντίκολα των ΜΜΕ πληρώνονται με 200.000,300.000 ευρώ ενώ στον καρδιοχειρουργό της δίνει 40.000 τότε ότι δίνετε θα παίρνετε. Στον Ευαγγελισμό και στα υπόλοιπα νοσοκομεία παίρνετε υγεία.Το πόσο το εκτιμάτε το ξέρουμε μόνο όταν το χάνουμε και τότε πάλι την πόρτα των Ευαγγελισμών κτυπάτε.
Όπως διαλύσαμε αυτό το κράτος οικονομικά, ας μη διαλύουμε ότι άλλο έχει απομείνει .
Και στα νοσοκεμεία μας έχει απομείνει και ανθρωπειά και διάθεση για προσφορά.
Μόνο που είναι δωρεάν και για τον λόγο αυτό δεν εκτιμάτε.
Το φακελάκι το δίνετε γιατί δεν θέλετε νε είστε ότι είναι ό,λοι οι άλλοι. Να πάτε εσείς σε δωμάτιο και μόχι αυτός που έχει έρθει μισή μέρα νωρίτερα από εσάς. Γιατί εσείς γνωρίζετε τον βουλευτή, που θα πάρει τον διοικητή για να σας βολέψει.
Ή μήπως δεν είναι έτσι. 30 χρό νια τον ζώ τον εφιάλτη της εφημερείας.Και περάσαμε και από ιδωτικά νοσηλευτήρια.ολο με σεις και με το σας με υπομονή ωρών και με σεβασμό οι προσερχόμενοι.
Ενώ στα δημόδια ιδρύματα, "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρέ", "εγώ σε πληρώνω", θα δεις τι θα σου κάνω ρε" και τα λοιπά.Στα ιδιωτικά η ώρα διαρκεί ένα λεπτό,εκεί έχουμε υπομονή, στο Δημόσιο νοσηλευτήριο το ένα λεπτό διαρκεί ώρες αγανάκτησης.
Βελτιώσεις είναι σίγουρο ότι μπορούν να γίνουν, ο κόσμος που έχει ανάγκη ν α ανακουφίζεται και να αισθάνεται την ασφάλεια ενός τεράστιου οργανισμού προσφοράς υγείας.
Αλλά μόνο αυτό είναι προβληματικό στην Ελλάδα; Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολόι;
Ολα μπορούν να βελτιωθούν όταν υπάρχει θέληση να βελτιωθούν όλα.Οι αγρότες κλείνουν δρόμους,άλλοι λιμάνια άλλοι υπηρεσίες δρόμους. Σκεφτήκατε να κλείσουν νοσοκομεία;;;;;Τότε θα καμαρώνατε για τα ιδιωτικά μας ιδρύματα.!!!!!!!
Ιωάννης Βαρβαρίγος 18/1/2010 01:59
oute oi alodopi ftene oute ta nosokomia ftene kai toso mono pou meriki giatroi ta exoun kanei tziflikia tous, ftei to sapio systima pou exoume opos sthn paidia klp, den einai to nosokomio gia mia sinaxi ena ponokefalo gia ena mikrotrabmatimo to nosokomio einai gia sobares kai ektates hpotheshs gia enxirishs, afto pou lipi einai oti den yparxoun giatroi pou na synergazonte me ths asfalies h apo ths asfalies orgonomena iatrika kentra me giatrous embistosinhs kai me diafores idikotites, kai pas ston iditiko giatro 10 lipta 50 € me ena akoustiko kai ena piesometro pigene na kanis yperixografima exetasis aimatos axtines alou sou febgi kanena diakosari pios to exi, kai ola afta ginonte gia na min xalasome thn kardia afton ton giatron kai na ta pernoun aforologita, h iatrikh perithalpsh sthn ellada den einai dorean oloi shmera exoun kai plironoun kapia asfalia, ala se kalibi mono nosokomio kai exoun gini afta, twra na yparxoun sta nosokomia securiti totes stous dromousmas xriazomaste lokatzides kai batraxanthropous egw 70 m apo to spitimou exo ton giatro mou mou kani yperixografima exetasi aimatos kardiografima kai mono otan aftos den mbori na me boithisi me stelni se idiko kai ean aftos den mbori me stelni sto nosokomio ola me thn asfaliamou plirono sto giatromou 10 € to trimino kai sto nosokomio 12 € nomizo ths 10 protes meres kai den plirono san syntaxiouxos oute 100 € ton mina kai ean pao nosokomio den xriazete na einai h gynekamou na me pleni na me taizi exi nosokomes ou apoklistikes oute tipota giati alou litourgoun ta sistimata kai sthn ellada oxi na rotithime mipos fteme kai emis oloi pisteboume oti ean den traboukosoume h den pame ston idiotiko giatro den ginomaste kala piga se odontogiatro kapote tou ika pou ekana diakopes kai eixe na di pelati ena mina den pigene kanis
Georgios Syriotis 18/1/2010 00:08
Γι αυτο και ολοι οι πολιτικοι μας αρχοντες, νοσηλευονται ειτε σε (ημι-) ιδιωτικα, ειτε στο εξωτερικο... Λαλακες ειναι να λουστουν αυτα που δημιουργησαν? (Κι εμεις τους ψηφιζουμε...)
Μιχαλης Δημου 18/1/2010 00:05
Και κατι τελευταιο. Γιατι αυτα που λετε εδω,δεν τα γραφετε κατ ευθειαν στους πολιτικαντες που μας κυβερνανε; Εγω,αυτο κανω συνεχεια,και τους ριχνω κατι ρομπατσινες,που το φχαριστιεμαι πολυ.Με το ονομα μου,φαρδυ πλατυ απο κατω.Στο φιναλε,μου φευγει το αγχος μ αυτο. Αντι λοιπον,να γκρινιαζετε σα γριες γεροντοκορες εδω,καντε κατι καλυτερο,και βριστε τους ν'' αγιασει η μανουλα σας. Αλλα ξεχασα.Σας παει τρεις και μια. Πα να πει,φοβαστε,τρεμετε ενα πραμα. Και μετα μιλαμε για ελευθερια του Ελληνος!Τριχες. Μονο οι φανταροι στον Αγνωστο Στρατιωτη,ταχουν βαρια φαινεται στην Ελλαδα σημερα. Που καθησαν στη θεση τους,ενω τους ενημερωσαν οτι θα σκασει μπομπα.
Πειραιωτης Μαουνιερης 17/1/2010 22:45
Αγαπητε MRX,διαβασα το γραφτο σου,και θα σου πω το εξης. Καποτε,πριν απο κανα χρονο,καποιο κα;ναλι,εβγαλε μικροφωνο στας Σερρας,και ακουσα με τ αυτια μου,να ρωτενε νεους/νεες,σε καφενειο,γιατι δε δουλευουν; Μα αφου δε βρισκεις αυτο που θελεις,γιατι δεν πας στα χωραφια του πατερα σου να δουλεψεις; Ρωτησε ο μαρκουτσοφορος δημοσιογραφος μια κοπελλα. Γιατι εγω εχω αλλα ονειρα για τον εαυτο μου,απαντησε εκεινη. Ετσι ο ευτυχης μπαμπας,φερνει Βουλγαρους,να δουλεψουν στα χωραφια,και κατεβαζει το τρακτερ στην Εθνικη,για να παρει παραπανω χρημα απο το Κρατος,προκειμενου να επιδοτησει τα...ονειρα της κορης του. Καταλαβες τωρα,πως γινεται; Οσον αφορα στην κατασταση,αυτη θα γινει αθλια για πολυ κοσμο,και αλλοιμονο μας. Το πασοκ βλεπεις,για να μην υστερησει σε λαικισμο απο τη νδ,κανει ο,τι μπορει για να διαλυσει και το υπολοιπο μαγαζι. God bless us.
Θοικος 17/1/2010 22:38
Καλα λεει ο αλλος.Αμα τους ζητησεις να δωσουν δυο δεκαρες για κατι κρατικο,την κανουν απ τα παραθυρα,ενω αμα ειναι για το μεγαλειο,μπορει να βαλουν και χρυσες βρυσες στους καμπινεδες. Εδω εχω και παραδειγμα. Καποτε,που διναμε ελεγχους,ηταν και μια ομαδα απο το συλλογο γονεων και κηδεμονων διπλα,και προσπαθουσε να μαζεψει καμια συνδρομη για το συλλογο.Ε,με το που τη βλεπανε την επιτροπη,πηδαγανε απ τα παραθυρα.Στην κυριολεξια το λεω .Και γινοντουσαν λουηδες,για να μην πληρωσουν κατι για το συλλογο,που ολο και κατι θα προσφερε στο Σχολειο. Μεγαλεια σου λεω! Ασε τα ιδιαιτερα για το καμαρι μας,κι ας ειναι και στοκος. Οι Ελληνες,ειναι ηλιθιοι,και γι αυτο εξ αλλου,θεωρουν οτι ειναι εξυπνοι,και το φωναζουν urbi et orbi.Ο εξυπνος,δε χρειαζεται να λεει τιποτα. Εξ αλλου,τους ειχα 35 χρονια στα Σχολεια,και ξερω τι ποσοστο εχει μυαλο μες το κεφαλι του.Και οσο παει,ολο και χειροτερευει η κατασταση αυτη.
Πειραιωτης Μαουνιερης 17/1/2010 22:28

Οι απόψεις σας

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα *
Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά
Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή και λατινικούς χαρακτήρες
 
Πωλήσεις > Κατοικιών
Μεζονέτα 110 τμ.
Σχινιάς
Όροφος: Ισόγειο
209.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 60 τμ.
Σχινιάς
Όροφος: 1ος
114.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 76 τμ.
Ραφήνα
Όροφος: 1ος
0 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Μονοκατοικία 140 τμ.
Πεταλίδι
Όροφος: Ισόγειο
240.000 €

TA NEA Gallοp

Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;:

TA NEA Gallup

Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;


NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας και γραφτείτε στο Newsletter του NEA Online