Αναδίπλωση
Κύριε Νεόκοπε, Εξ όσων γνωρίζω τη γαργάρα τη φτύνουν, δεν την καταπίνουν.
Με τιμή, Γιώργος Βέλτσος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
«Μπλόκα» ταλαιπωρίας στις Εθνικές
Τα έργα στις Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Κορίνθου-Τριπόλεως «φρενάρουν» την έξοδο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας (prok@dolnet.gr)
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009
Έξοδος ταλαιπωρίας θα είναι οι διακοπές του Αυγούστου για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν με το Ι.Χ. τους.
Oι οδηγοί πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με αρκετή υπομονή, αφού τα έργα που εκτελούνται σε όλο σχεδόν το μήκος των Εθνικών Οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, έχουν ως αποτέλεσμα η κίνηση- στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομήςνα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με συνέπεια να χρειάζεται ακόμη και μιάμιση ώρα για μια απόσταση 10 χιλιομέτρων.
«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα τον χάρτη της ταλαιπωρίας αλλά και εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι εκδρομείς προκειμένου να αποφύγουν τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα. Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί ότι οι επιλογές για εναλλακτικές διαδρομές δεν είναι ιδιαίτερα πολλές, αφού σύμφωνα με ειδικούς οι παράπλευροι δρόμοι τού βασικού εθνικού δικτύου αλλά και όσοι ανήκουν στο λεγόμενο «Τριτεύον Εθνικό Δίκτυο»- κυρίως οι παλαιότεροι δρόμοι τού εθνικού δικτύου- έχουν αφεθεί στην τύχη τους και διαθέτουν- κατά κύριο λόγο- μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Από τη Μεταμόρφωση
Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας τα έργα αρχίζουν από τη Μεταμόρφωση. Το πρώτο τμήμα φθάνει έως τη Σκάρφεια, όπου το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις γίνονται στη Μαλακάσα, τη Ριτσώνα- όπου γίνονται έργα ασφαλτόστρωσης- και στην Υλίκη όπου γίνεται νέα χάραξη για να παρακαμφθούν οι μεγάλες στροφές. Στην κατεύθυνση προς Λαμία τα έργα καλύπτουν απόσταση 37,5 χιλιομέτρων και στην κατεύθυνση προς Αθήνα απόσταση 25,5 χιλιομέτρων. Τα έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο τού 2010. Ακολουθεί το τμήμα από Σκάρφεια έως Ράχες σε μήκος 22 χιλιομέτρων και, στη συνέχεια το τμήμα Μαλιακός- Κλειδί- Θεσσαλονίκη όπου τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου δυόμισι χρόνια.
Στην Ανατολική Οδό Πελοποννήσου που περιλαμβάνει το τμήμα Κόρινθος- ΤρίποληΚαλαμάτα (158 χιλιόμετρα) και το τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη (48 χιλιόμετρα) τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2010. Σήμερα, στο κομμάτι Κόρινθος- Τρίπολη εκτελούνται έργα σε μήκος 16,1 χλμ., ενώ στο τμήμα Τρίπολη- Καλαμάτα κατά μήκος 12,5 χλμ. Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 6 Αυγούστου, αλλά και το διήμερο Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Αυγούστου, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) στο ύψος τού κόμβου της Πάχης Μεγάρων όπου θα γίνουν έργα για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων δοκών. Τα έργα θα εκτελούνται από τις 10 βράδυ έως τις 6 το πρωί.
ΣΕ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ
Μεγάλο μποτιλιάρισμα αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ακόμη και στις παράπλευρες οδούς του εθνικού δικτύου
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά | ||
![]() |
||
- Η μαύρη τρύπα φρενάρει προσλήψεις και μισθούς
- Στην Εντατική 13 με γρίπη
- Σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του για μία θερμάστρα
- Όπισθεν ολοταχώς για το πάγωμα μισθών
- Πόλεμος προσφορών για αγορές στο Ίντερνετ
- Θύελλα για την e-λογοκρισία
- Επίτροπος στις Βρυξέλλες η φωνή του Πολυτεχνείου
- Πανελλαδικές: τι πρέπει να δηλώσουν οι 100.000 υποψήφιοι
- Παγώνουν μισθοί, προσλήψεις
- Βαθαίνει το χάσμα στη Ν.Δ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Πτώση στις αγορές της Ευρώπης και τη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή20/11/2009 11:15:00 μμ
- «Πολίτες» πιάνουν «λιμάνι» και Μπάγερν-Λεβερκούζεν20/11/2009 11:09:00 μμ
- Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας στη συνάντηση του Ιλίρ Μέτα με τον Δ.Δρούτσα20/11/2009 10:56:00 μμ
- Τα μέτρα φορολογικής πολιτικής για την αύξηση των εσόδων20/11/2009 10:46:00 μμ
- Ένα βήμα πιο κοντά στη συγχώνευση Volkswagen και Porsche20/11/2009 10:21:00 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν.Δ: Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται η εκλογή
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
Θεωρείτε ότι τα έκτακτα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ είναι::
TA NEA Gallup
Θεωρείτε ότι τα έκτακτα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ είναι:















6 φωτό
τζον τζον 3/8/2009 11:35
Η1Ν1 2/8/2009 01:18
I ASFALTOSTRWSEIS PREPI NA GINWNTE TO FTINOPORO..
STHN EVRWPH TO KLIMA DEN TO EPITREPI AFTO..
OSO GIA THN TALEPWRIA MH PLIRWNETE AN DEN LAMVANETE THN ANALOGH EXIPIRETISH TERMA
APO THN GERMANIA KE ANW DEN YPARHUN DIODIA KE TO RADIO SIMVULEVI ENALAHTIKES DIADROMES AUTOBAN
SE PERIPTWSH ERGWN STHN ELLADA DEN EHUME ENALAKTIKI LISH ..DIOTI TO DIODIO INE ARPAXE
KE MH PROSFEREIS
ALFA 1/8/2009 21:09
HRC 1/8/2009 15:04
( πότε?) ολα τα υπολοιπα κυριοι ειναι οπως γινονται ΠΑΝΤΑ.
Πως θα τα οικομομησουμε σε βαρος εσενα , εμενα και ολων μας !!!! Τωρα αν σκοτωθουν και μερικοι ...εε τι να κανουμε ας προσεχαν !!!
Πότε επιτελους θα επαναστατισουμε ???
BABIS Μ 31/7/2009 15:19
είναι πολύ πιθανό να ΜΗΝ έχουμε θύματα λόγω τροχαίων ατυχημάτων αφενός
και αφετέρου (μακροπρόθεσμα) λόγω βελτίωσης των αυτοκινητόδρομων μεγάλη μείωση των ατυχημάτων.
Εφόσον επιτέλους θα αποκτήσουμε και εμείς ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ αυτοκινητόδρομους.
Αν είναι δυνατόν να σταματήσουν οι εργασίες λόγω καλοκαιριού... και πότε θα γίνουν;;; τον χειμώνα που βρέχει;;(οχι οτι τότε σταματούν)
Λίγη κριτική σκέψη δεν έβλαψε κανέναν λαό.
Ελληνες ας σκεφτούμε επιτέλους συλλογικά
Τίνα 31/7/2009 15:08
Salonikios 31/7/2009 14:25
..κανείς δε κατηγόρησε τη θεάρεστη κυβέρνησή μας για τα έργα υποδομής, απλώς λέμε πως θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς να πρέπει να ταλαιπωρηθούν 1.5 εκατομμύρια έλληνες που θα χρησιμοποιήσουν αυτή την εποχή το δρόμο..
..η κοινή λογική και το κοινό συμφέρον θα έπρεπε να υπερισχύουν των κομματικών πεποιθήσεων και του οπαδισμού ο οποίος είναι ασθένεια πιό επικίνδυνη και πιο μεταδοτική απο όλες τις άλλες...
Πολίτης Γιώργος 31/7/2009 14:23
Καιρός Αθήνα - Παρ 31 Ιουλ 2009, 12:00
Ο Καιρός Μπόχεν έσχες
Συνθήκες
Αίθριος-καθαρός
Ημέρα/Ώρα
Παρ 31 Ιουλ 2009 12:00 Πόλη
Αθήνα
Θερμοκρασία
34C Ημέρα
Παρασκευή Ημερομηνία
31 Ιουλ
Έτος
2009 ΠλοήγησηΕιδήσεις
Αρχική σελίδα
Πολιτική
Ελλάδα
Οικονομία
Διεθνή
Τέχνες
Αθλητισμός
Τεχνολογία
Υγεία
Αρθρα και Στήλες
Αρθρογραφία
Συνεντεύξεις
Οι αναγνώστες γράφουν
Έντυπη Έκδοση
Εφημερίδα
Το πορτοφόλι μου
Αρχική σελίδα
Εργασία & Ασφάλιση
Καλοκαίρι 2009
Προτάσεις
Διεθνή:
Επιστροφή
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009
Εδιωξαν την τουρκική τριήρη από το κεντρικό λιμάνι
Της ΗΡΑΣ ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ Αγανάκτηση και διαμαρτυρίες προκάλεσε η άφιξη στη Μασσαλία τουρκικού πλοίου, αντίγραφου αρχαίας ελληνικής τριήρους, που αποτελεί μία από τις ατραξιόν της σεζόν της Τουρκίας στη Γαλλία, της οποίας οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2010.
Οι κοινότητες των Αρμενίων, των Κυπρίων και των Ελλήνων της Μασσαλίας κινητοποιήθηκαν με διαβήματα προς τον Δήμο και διανομή προκηρύξεων, για να εμποδίσουν να δέσει το πλοίο της ντροπής -όπως το αποκαλούν- στο λιμάνι, καταγγέλλοντας μια επιχείρηση προπαγάνδας για πολιτική εκμετάλλευση από την Αγκυρα. "
Telika i Makedonoslavi i Tourki prepi na ginoume emeis i Ellines !
Pavlos Xanthopoulos 31/7/2009 14:15
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 31/7/2009 13:59