Περικοπές
Κύριε Διευθυντά, Φαντάζομαι ότι σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει για σήμα το ψαλίδι.
Με τιμή, Νεόκοπος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
«Πρέπει να ντρέπεστε»
Ξεσηκωμός από φιλόζωους σε όλο τον κόσμο κατά της Ελλάδας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Κουκουμάκας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 2 Ιουνίου 2009
«Είναι εντυπωσιακό ένας πολιτισμός με τέτοια μακραίωνη ιστορία όπως ο ελληνικός να βρίσκεται ακόμη στον μεσαίωνα σε ό,τι αφορά τα ζώα που κακοποιούνται. Είδατε το βίντεο με τον ελέφαντα που τον χτυπούν σε ένα τσίρκο στην Ελλάδα; Δεν σας έκανε να αρρωστήσετε όπως έκανε τους περισσότερους από εμάς στην Αμερική και εκείνους που προγραμματίζουν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα;».
Το απόσπασμα της επιστολής που υπογράφει η κ. Κέι Μπρέικστοουν από τη Νέα Υόρκη έχει φτάσει στο e-mail του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Βουλή και στις περισσότερες ελληνικές εφημερίδες. Είναι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα από κάθε γωνιά του κόσμου ανθρώπων που διαμαρτύρονται για την κακομεταχείριση των ζώων στην Ελλάδα. Η αιτία για να ξεσπάσει αυτήν τη φορά «ηλεκτρονικός πόλεμος» από φιλόζωους σε όλο τον κόσμο εναντίον της Ελλάδας ήταν το βίντεο και οι φωτογραφίες που έδειχναν την κακοποίηση ελέφαντα σε τσίρκο στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία είχε δημοσιοποιήσει πριν από περίπου ένα μήνα η οργάνωση Αρκτούρος. Οργανώσεις και ιδιώτες που είδαν το βίντεο και τις φωτογραφίες αντιδρούν «βομβαρδίζοντας» το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπουργού Τουρισμού, της Βουλής, δημοσίων υπηρεσιών και εφημερίδων ζητώντας την παρέμβασή τους ώστε να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων.
«Πρέπει να ντρέπεστε που ανέχεστε τέτοια φρικαλεότητα. Κάποτε ήσασταν πολιτισμένη χώρα...», «Ο ελληνικός μεσαίωνας για τα δικαιώματα των ζώων...», «Να καταργήσει με νόμο η ελληνική κυβέρνηση τα τσίρκα με ζώα», αναφέρουν ορισμένα από τα μηνύματα που έφθασαν στα «ΝΕΑ».
Χιλιάδες υπογραφές
«Σε διάστημα πέντε ημερών μετά τη δημοσιοποίηση του σοκαριστικού βίντεο, πέντε χιλιάδες άνθρωποι συνυπέγραψαν στην ιστοσελίδα μας (arcturos. wordpress. com.) την καμπάνια με σύνθημα "Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα". Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Βάσω Πετρίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος, που κατέδειξε την κακοποίηση του άγριου ζώου.
Οι εικόνες ήταν τόσο σκληρές που, όπως είπε η κ. Πετρίδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ενημέρωσε τους υπευθύνους της οργάνωσης ότι θα επισπευσθεί η ψήφιση νομοσχεδίου για την απαγόρευση περιοδείας στη χώρα μας τσίρκων με ζώα.
Ενδεικτικό του σάλου που προκλήθηκε ήταν ότι ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ακόμη και η Ένωση Εργαζομένων σε Τσίρκα, τα μέλη της οποίας πάντως ζητούν την «απομάκρυνση των ζώων που προέρχονται από την άγρια φύση».
ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Με χιλιάδες μηνύματα από κάθε γωνιά του κόσμου διαμαρτύρονται για την κακομεταχείριση των ζώων στην Ελλάδα
Το τσίρκο συνεχίζει την περιοδεία του...
ΠΑΡΑ τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το τσίρκο που καταγγέλλεται συνεχίζει να περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία. Ο υπάλληλος που φαινόταν στο βίντεο να χτυπά τον ελέφαντα με σίδερο στο κεφάλι γιατί άρπαξε λίγο χόρτο να φάει, απολύθηκε, αλλά το άγριο ζώο εκτελεί κανονικά κάθε βράδυ το νούμερό του...
«Δυστυχώς υπάρχουν δήμοι και υπηρεσίες νομαρχιών που εξακολουθούν να χορηγούν άδειες σε τσίρκα με ζώα, κυρίως στην ελληνική περιφέρεια. Έχουμε και άλλα μέσα διασκέδασης. Ας μας λείψει το τσίρκο με ζώα», λέει η κ. Πετρίδου.
Η ίδια είναι κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ιταλικό τσίρκο, με αφορμή δηλώσεις της, το 2007, σε τηλεοπτικό σταθμό για τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των άγριων ζώων... Η μήνυση εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια, ενώ η κ. Πετρίδου κατέθεσε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης φάκελο αναφορικά με τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων.
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά | ||
![]() |
||
- «Έφτιαξα μία όαση στην ταράτσα μου»
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη
- ΟΣΕ: Φεύγουν 3.000 με εθελουσία και μετατάξεις
- «Μονόδρομος» για την Ελλάδα το φορολογικό νομοσχέδιο
- [ ΡΙΠΕΣ ] Έχασε το τρένο
- Συντάξεις στην... κόψη των 1.500 ευρώ
- Το αφορολόγητο «χτίζεται» με αποδείξεις
- Ν.Δ.: Οι εφιάλτες επιστρέφουν
- Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη
- [ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ] Για τριάκοντα ευρώ απόδειξη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Σούπερ ντέρμπι Αρης-Ηρακλής και Φοίνικας-ΕΑ Πατρών με φόντο τα ημιτελικά του Κυπέλλου9/2/2010 8:29:00 μμ
- Ένας ακόμη νεκρός από τη νέα γρίπη, στους 121 τα θύματα στην Ελλάδα9/2/2010 8:29:00 μμ
- Ενισχύσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ ζητά η Opel από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις9/2/2010 8:27:00 μμ
- Οι Ελπίδες νίκησαν τους Νέους σε φιλική αναμέτρηση9/2/2010 8:13:31 μμ
- Φλερτάρει με τους «τρικολόρ» ο Σισέ, στο πλευρό του και τα γαλλικά ΜΜΕ9/2/2010 8:12:42 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι::
TA NEA Gallup
H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι:















10 φωτό
ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ 3/6/2009 21:06
Πολίτης Χ 3/6/2009 20:43
ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ 3/6/2009 20:16
Πολίτης Χ 3/6/2009 19:28
Θανάσης 3/6/2009 18:22
Θανάσης 3/6/2009 18:11
O Elefantas den xsexna...kai as kanete samata !
O ellhnikos laos...o tritokosmikos,
Ypourgoi "Vlaxokuriledes" pantou...
klevoun...kai Psifo empistosinin anazitoun.!
O Elefantas...parakolouthi...
anthropini metaxirisi anaziti !
Stilteton apo ekei pou irthe...kalitera stin Zougla,
para stin Elliniki Politiki !
Dexia, Kentro kai Pasok...ena megalo Politiko " Sock " !
O ellinikos laos akolouthi...kombina dexia kai aristera anaziti !
To paizoun oloi " Aristeroi"....
gia tin Aristeri tsepi tous...na ginouv arxigoi !
Mia zwh apates...maggia, mouri...kai zigolo...
sta xsenixtadika ..kamakia se pantremenes kai ton gio !
Auti einai h alithia ..poli apla.,
O elefantas pantos....den xsexna...
tha sas patisi pali...ekei pou sas pona !
O Elefantas. 3/6/2009 17:58
megalos 3/6/2009 17:02
ΑΠΟΡΙΑ 2 3/6/2009 15:34
megalos 3/6/2009 13:47