«Η τέχνη του πολέμου»
Κύριε Νεόκοπε, Το ότι, όπως λέγεται, «πριν μπεις στη μάχη πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο», δεν σημαίνει και ότι ο πόλεμος πρέπει να προηγείται των διαπραγματεύσεων.
Με τιμή, Γιώργος Βέλτσος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τους μετανάστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2010 01:11
Web-Only
Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του έγινε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους μετανάστες. Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ.
Επί 259 παρόντων βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 86 από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ τρεις από το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.
Έντονες αντιδράσεις
«Επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το νομοσχέδιο με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγω για «διαστρέβλωση των διατάξεων του νομοσχεδίου από πλευράς Σαμαρά».
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο «ανοίγει τον δρόμο για μαζικές πολιτογραφήσεις δεκάδων χιλιάδων μεταναστών». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα στις επερχόμενων δημοτικές εκλογές, ενώ δεσμεύτηκε να καταργήσει τον νόμο, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.
Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως «για μια ακόμα φορά ο κ. Σαμαράς δεν απέφυγε τον πειρασμό να προχωρήσει σε διαστρέβλωση και παραποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου. Αποκορύφωμα η έωλη και αστήρικτη εξαγγελία του για κατάργηση του».
Ο κ. Ραγκούσης απέρριψε τις αιτιάσεις της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. για κίνδυνο νόθευσης του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, τονίζοντας ότι ακόμα κι αν όλοι οι νόμιμοι μετανάστες ζητήσουν να συμμετάσχουν, θα είναι λίγες δεκάδες χιλιάδες διασκορπισμένοι σε όλη την εθνική επικράτεια, που σημαίνει ότι δεν θα ξεπεράσουν το 1% σε κάθε νομό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, παρά τις έντονες διαφωνίες που εξέφρασε για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του για δημοψήφισμα, έδωσε στήριξη τόσο στις προσπάθειες που καταβάλει ο πρωθυπουργός στην οικονομία, όσο και στη τροπολογία που αφορά αρμοδιότητες του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εμείς ξεκινάμε με τη λογική ότι στο πρόσωπο κάθε πρωθυπουργού, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς μας. Δεν μπορεί όλοι οι πρωθυπουργοί να είναι ύποπτοι. Ο πρωθυπουργός ζητά έκτακτες εξουσίες για να αναπτύξει μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση. Πρέπει να έχει την ευχέρεια, εκεί που βρίσκονται τα πράγματα, να φτιάξει μια επιτροπή έστω και απόρρητη».
Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Μαυρίκος έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί προστάτης των μεταναστών, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να γίνει το νομοσχέδιο κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ενώ κάλεσε όλους τους εργαζομένους και τους μετανάστες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, για να ανατραπεί, όπως είπε, η αντιλαϊκή πορεία της χώρας και να δοθεί ταξική απάντηση.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αμήχανη κυβέρνηση που δεν τολμά να υπερασπιστεί με σθένος ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να είναι τομή για την ελληνική κοινωνία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχώρηση, με επίσημο, όπως είπε, υποστηρικτή της τον κ.Καρατζαφέρη, στον οποίο «δίνει εύσημα στη Βουλή για την υπεύθυνη του στάση στην οικονομική κρίση».
«Δεν είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Καρατζαφέρης που μετακινούνται στο σοσιαλισμό, όπως σας είχα προειδοποιήσει. Είστε εσείς που υιοθετείτε την βαρβαρότητα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Αντιπαράθεση Καρατζαφέρη – Τζαβάρα
Το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή ανέβηκε για μια ακόμα φορά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας είπε για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.: «Ο κ. Καρατζαφέρης έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως βοηθός του κ. Παπανδρέου».
Ο κ. Καρατζαφέρης αντέτεινε πως «σε μια περίοδο κρίσης έχεις δύο επιλογές: Ή να βοηθάς ή όχι. Τα ίδια λέγαμε και στον κ. Καραμανλή, που πήγαινε ‘ντουγρού’. Τα ίδια λέμε και στον κ. Παπανδρέου που τα ακούει. Τι φταίμε εμείς; Ο λαός βλέπει και κρίνει και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις: 7% ο ΛΑΟΣ, 19% η ΝΔ, στο 1/3 η διαφορά. Παλιά ήμασταν 3% εμείς, 40% η ΝΔ, στο 1/10 η διαφορά. Μέχρι το συνέδριο σας θα είμαστε μία ή άλλη στις δημοσκοπήσεις».
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή και λατινικούς χαρακτήρες |
||
![]() |
||
- Ονειρεμένα σπίτια στα αζήτητα
- «Ξεκλειδώνουν» όλα τα κλειστά επαγγέλματα
- Κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του μνημονίου
- «New York Post»: Διαμάντια Σάμος, Πάτμος κι Αμοργός
- Επιδίδονται στους απεργούς τα φύλλα πορείας
- Επιασαν τις σκούπες στον βυθό
- Στενές επαφές με κακοποιούς
- Με αργούς ρυθμούς η επιστράτευση
συνεδριάζουν αύριο οι μεταφορείς - Επιλογή ρήξης με τις συντεχνίες
- Πολλοί μπαίνουν, λίγοι βγαίνουν...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Στα ύψη η ισπανική ανεργία, «λιτός» θα είναι ο προϋπολογισμός του 2010 λέει η Μαδρίτη30/7/2010 4:54:37 μμ
- «Ορέστη» παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο30/7/2010 4:22:47 μμ
- Στο 2,4% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο30/7/2010 4:19:39 μμ
- Προανάκριση για το δυστύχημα30/7/2010 4:19:20 μμ
- «Θα ξαναβρούμε το δρόμο μας» λέει ο πρωθυπουργός από την Κρήτη30/7/2010 4:13:08 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παπακωνσταντίνου: Η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των συντεχνιών
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;:
TA NEA Gallup
Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;
















11 φωτό
ΗΗ 12/3/2010 18:43
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ! ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΙΤΑ, ΟΤΑΝ ΕΣΤΡΩΝΕ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ! ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ALIVE AND KICKING ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ'' ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ (ΟΜΗΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΧΑΛΙΝΑΡΙ! ΑΛΑΣ ΟΜΩΣ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!
SPYROS 12/3/2010 18:39
σιντελα αρφαραχ 12/3/2010 17:56
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!
ΨΗΦΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΕΣ ''Η ΑΘΕΛΗΤΕΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΣΧΗΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Ο ΑΛΕΥΡΑΣ, Η ΠΙΠΙΛΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ Ν/Σ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ Ν/Σ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΤΙ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΟΤΙ Η ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ''ΕΓΚΥΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ'' ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΦΕΡΝΕΙ? ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ? ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ. ΕΣΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.
SPYROS 12/3/2010 17:32
Επιτέλους.... Έλληνες.... Στο Πασοκιστάν
Όλα υπέροχα! Σήμερα γιορτάζουμε το ένα εκατομμύριο "Ελλήνων" που προσθέσαμε στον ημεδαπό πληθυσμό των ιθαγενών μετά την ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου από τους Εφιάλτες πατέρες του Έθνους βολευτές μας και ευελπιστούμε ότι θα προσθέσουμε άλλα 578 εκατομμύρια "Ελλήνων" στο εγγύς μέλλον γιατί όσο περισσότεροι είναι οι Έλληνες τόσο το καλύτερο.
Αυξανόμαστε και πληθαίνουμε σαν... το ποντίκια και αυτό είναι κάτι που μας ξεχωρίζει από τους άλλους λαούς της Ευρώπης που έχουν τραγικά προβλήματα υπογεννητικότητας και θα χαθούν σύντομα. Εξάλλου η Ελλάς είναι μία χώρα με σούπερ υποδομές, σούπερ οικονομία, σούπερ ντούπερ βαριά βιομηχανία και δουλειές υπάρχουν για όλους με αποτέλεσμα σύντομα να ξεπεράσουμε στις εξαγωγές ακόμα και την Κίνα. Η οικονομία μας θα σπάσει κάθε ρεκόρ ανάπτυξης γιατί πλέον θα δουλεύουμε με μισό ευρώ μεροκάματο ενώ η Κινέζοι δουλεύουν με δύο δολάρια. Θα τους αφανίσουμε σας λέω.
Τα καταφέραμε επιτέλους! Θα γίνουμε η υπερδύναμη του πλανήτη μη πω του γαλαξία και κανείς ύπουλος γείτονας πλέον δε θα μπορεί να μας τρομάζει.
Μπράβο συνέλληνες τα καταφέραμε! Σήμερα γιορτάζουμε την νέα εμπριμέ Ελλάδα μας. Πασοκιστάν Ελλήνων Αλλοδαπών..
Αγαπητέ πρώην ιθαγενή, κοίτα σήμερα να γιορτάσεις με την ψυχή σου την μαλακία που έκανες γιατί αύριο θα μεταναστεύσεις διαγαλαξιακά ... με εγγύηση.
Και σου τα λέω αυτά με εγγύηση γιατί είμαι σίγουρος θολοπροοδευτικέ ιθαγενή ότι δεν θα αντέξεις να τουρλώνεις τον ποπό σου 6 φορές τη μέρα στον Αλλάχ ούτε εσύ θολοπροοδευτική σουσουράδα θα αντέξεις την μπούργκα ειδικά το καλοκαίρι... Πάνε τα μακιγιάζ, πάνε οι κρεμούλες, πάνε τα κομμωτήρια, πάνε και τα ξέκωλα... Παντόφλα και καημός στο εξής.
Το μόνο καλό της υπόθεσης με το λαθρονομοσχέδιο αυτό, είναι ότι πλέον μιας και θα μαυρίσετε από τον πολυπολιτισμό σας, δε θα χρειάζεται να ξοδεύεστε για να αγοράζετε αντηλιακά το καλοκαίρι...
επώδυνες αλήθειες
Aπό: apneagr
dimitris korinthios 12/3/2010 15:36
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Τί θέλει να πει εδώ ο ποιητής; Προσεξε πολύ τί γράφεις γιατί το να διατυπώνεις δημόσια απειλές είναι ποινικό αδ΄κημα και αν παρέμβει κάνας εισαγγελέας θα έχεις πρόβλημα!!!!!
Μιχάλης Δ 12/3/2010 15:17
Πολιτική απάτη ολκής εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, κατ’ εξακολούθηση και συνειδητά, διαπράττει σύσσωμο σχεδόν το πολιτικό στερέωμα της χώρας.
Κρύβονται πίσω από απεργίες, ψηφίζουν -ως νόμους του κράτους- νύχτα αυτά που δεν τολμούν να ανακοινώσουν, χρησιμοποιούν τις εξουσίες που ο λαός τους παραχώρησε προκειμένου να επιβάλουν τις προσωπικές τους απόψεις στο σύνολο των πολιτών, αποκρύπτουν σκάνδαλα φοβούμενοι μην εμφανισθούν δικά τους…
Αυτή είναι η πολιτική ζωή της χώρας (και γράφω πολύ λίγα…) που ζητάει σήμερα από τους έλληνες πολίτες -δια στόματος του πρωθυπουργού- να βάλουν πλάτη για να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση και το οικονομικό αδιέξοδο που οι ανόητες πολιτικές τους, οι πειραματισμοί τους και η πολιτική του ρουσφετιού επέφεραν στην χώρα.
Μήπως κάποιος πρέπει να τους πει, επιτέλους, πως οι ίδιοι –και οι φίλοι τους εκδότες, εφοπλιστές, κατασκευαστές έργων ή οπλικών συστημάτων- πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους; Μήπως έφθασε η στιγμή να πάψει αυτή η προπαγανδιστική εξίσωση ευθυνών των πολιτών με τους άρχοντες που κατέστησαν σημερινό διακύβευμα την ανεξαρτησία ή και την ύπαρξη της χώρας την οποία υποτίθεται πως υπηρετούν;
Αγαπητοί κύριοι βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς (και φαρισαίοι), δε νομίζετε πως είναι αδύνατο να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλό σας; Ζητάτε από έναν λαό να σας στηρίξει, για να διασωθεί ο ίδιος!!! Και ποιος σας είπε πως εάν δεν σας στηρίξει ο λαός, τότε ο λαός αυτός απειλείται από διάφορους (και σαφέστατα κατασκευασμένους) κινδύνους;
Μόνο εσείς κινδυνεύετε, αγαπητοί μου… Και κινδυνεύετε να περάσετε στην αφάνεια (που είναι η τιμωρία όσων λατρεύουν την εξουσία και την αναγνωρισιμότητα) και στον ευτελισμό του ονόματός σας.
Γιατί άραγε προσπαθείτε να πείσετε έναν λαό πως κινδυνεύει; Για να εκμεταλλευτείτε την ανάγκη του να προσπαθήσει για να αποφύγει το τέλος που του προπαγανδίσατε. Και όταν ο λαός πληρώσει, όταν δηλαδή βάλει το χέρι στην τσέπη για να ξεχρεώσει τους καταπατητές της εμπιστοσύνης του, τότε θα πέσει η αυλαία και το έργο θα ξαναπαιχτεί, μετά από ένα μικρό μεσοδιάστημα. Και πάλι στην τσέπη αυτού του λαού θα επιτεθείτε, γιατί στην ζωή σας δεν έχετε μάθει να κάνετε τίποτε άλλο.
Μάλιστα, έχετε φροντίσει να φτιάξετε το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε ποτέ κανείς να μην μπορεί να σας κυνηγήσει, λόγω… παραγραφής!!!
Ζητάτε να βάλουμε πλάτη, για να σας στηρίξουμε –και πάλι- ώστε οι πιστωτές– τοκογλύφοι να ξαναδανείσουν τη χώρα…!
Επειδή νομίζετε πως απευθύνεστε –ακόμη σε λαό ηλιθίων, πρέπει να σας γνωστοποιήσει κάποιος πως… κάτι άλλαξε σε αυτούς τους χαχόλους πολίτες που μέχρι και χθες είχατε χαλιναγωγημένους και είτε με την μέθοδο της πελατείας, είτε χρησιμοποιώντας τους θεσμούς, μπορείτε να στήσετε την επόμενη πολιτική σας κομπίνα.
Λάθος αγαπητοί μου! Λάθος τραγικό να πιστεύετε πως ο πανικός που σπείρατε μπορεί να γίνει όπλο σας εναντίον αυτών που απειλείτε πως κινδυνεύει το μέλλον τους.
Γιατί, εάν δούμε τις εξελίξεις με ψυχρή ματιά, σήμερα απειλείτε τους έλληνες πως θα τους συμβούν πολλά άσχημα εάν δεν ΣΑΣ στηρίξουν…
Χθες αποφασίσατε να αλλάξετε τον πληθυσμιακό χάρτη της χώρας, αναμιγνύοντας εισαχθέντες πολίτες, αλλόθρησκους που αποδεδειγμένα δεν ενσωματώνονται σε κοινωνίες δυτικού τύπου. Θέλετε να αγνοείτε τους κινδύνους, προκειμένου να εξυπηρετήσετε βραχυπρόθεσμα τις δικές σας εξουσιομανείς τάσεις…
Το τι θα συμβεί στη χώρα μεσοπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα, δεν σας ενδιαφέρει διόλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ήθους σας αλλά και του γενικότερου τρόπου της σκέψης σας της δράσης σας, αγαπητοί μου άρχοντες, είναι ο κύριος Σημίτης.
Το έτος 1992, ο κ. Σημίτης έγραψε και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Εθνικιστικός Λαϊκισμός ή Ελληνική πολιτική”.
Στην πρώτη έκδοση και στη σελίδα 75, διαβάζουμε τις θέσεις του κ. Σημίτη ως προς την ιδέα του Έθνους και ως προς την Ελληνική Χριστιανική παράδοση. Παραθέτουμε τη σχετική παράγραφο κατά γράμμα:
Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό προσανατολισμό, μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. Να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του Έθνους και στη χριστιανική παράδοση, που αποδυναμώνει και εγκυμονεί κινδύνους σε μία σύγχρονη παρουσία, που πρέπει να έχει η Ελλάδα.
Γιατί άραγε αυτά τα είχατε αποκρύψει –εσείς και οι παρατρεχάμενοί σας προπαγανδιστές των ΜΜΕ- αυτά από τους έλληνες πολίτες;
Μα, για να μπορέσετε να συνεχίσετε στον δρόμο που χάραξε η εφιαλτική αυτή πολιτική του πρωθυπουργού που θα γραφτεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός χώρας που ευχαρίστησε τους αμερικάνους επειδή τον απέτρεψαν από το να σταθεί στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούσαν.
Ο άνθρωπος ευχαριστώ τους αμερικανούς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής σήψης, που σήμερα βιώνουμε μέρος των αποτελεσμάτων της και που πολύ σύντομα θα οδηγήσει την κοινωνία σε εξαθλίωση, για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να κοιμάται ήσυχο ή να αρπάζει ανενόχλητο…
Δεν βάζουμε πλάτη, κύριε πρωθυπουργέ.
Εσύ όμως οφείλεις να βάλεις στην φυλακή εκείνους που έκλεψαν, οφείλεις να δημεύσεις περιουσίες όλων όσων έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας, οφείλεις να σταθείς δίπλα και όχι απέναντι από τους πολίτες, τους οποίους υποτίθεται πως εκπροσωπείς και τους οποίους οφείλεις να σέβεσαι και να τιμάς περισσότερο και από την οικογένειά σου…
Δεν βάζουμε πλάτη κύριε πρωθυπουργέ, εάν δεν εξασφαλίσεις έμπρακτα (τα λόγια τα μεγάλα και τα παχιά τα βαρεθήκαμε) την επιστροφή ΟΛΩΝ των κλεμμένων και την παραδειγματική τιμωρία των κλεφτών.
Και τι θα γίνει αν δεν πληρώσουμε τους –κατά παγκόσμια ομολογία- τοκογλύφους; Δεν θα μας δανείσουν πάλι;
Αυτοί χάνουν… Για σκέψου το, κύριε πρωθυπουργέ… Για σκέψου, παράλληλα να επικηρύξεις με χρηματικό ποσό κάθε έναν τοκογλύφο ξεχωριστά… Δεν χρειάζεται να αναλάβουν μυστικές υπηρεσίες και να φροντίσουν για ατυχήματα, για παράξενους θανάτους από συγκοπή, ανακοπή ή άλλους τρόπους… Επικήρυξέ τους ως θανάσιμους κινδύνους για την ίδια τη χώρα και απείλησέ τους ανοιχτά, αντρίκια, πως ούτε τη νύχτα θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, πως ούτε στις σκιές θα μπορούν να κρύβονται… κι αυτό γιατί απείλησαν την χώρα που κυβερνάς –υποτίθεται- αγαπητέ κύριε Παπανδρέου.
Εάν κάποιοι αποφάσισαν να χορέψουν στον τάφο της Ελλάδας, ποιος μας εμποδίζει να χορέψουμε εμείς στον δικό τους τάφο; Εξάλλου, όπως εσείς δηλώσατε κύριε Παπανδρέου, βρισκόμαστε σε πόλεμο…εκτός και εάν εννοούσατε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο εντυπώσεων…
Πλάτη από τους έλληνες όμως, μην περιμένεις κύριε πρωθυπουργέ.
Ζήτα να βάλουν πλάτη αυτοί που χθες αποφάσισες πως θα γίνουν έλληνες για να σε διασώσουν πολιτικά. Ζήτησε από τους μουτζαχεντίν, τους Ταλιμπάν και το υπόλοιπο ασκέρι να σε στηρίξουν οικονομικά…
Εμείς οι παλαιο-έλληνες, φυσιολογικά δεν θα έπρεπε ούτε φορολογική δήλωση να σου παραδώσουμε… Και γιατί να δώσουμε άραγε; Τόσα χρόνια δίνουμε και το μόνο που εσείς οι πολιτικοί φροντίσατε, ήταν να εξαφανίσετε τον δικό μας κόπο, τον δικό μας πλούτο, τον δικό μας αγώνα και την δική μας αγωνία…
Κύριοι πολιτικοί, ξεχάστε την πλάτη του λαού. Θα σας συμβούλευα μάλιστα να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά την αίσθηση του ποδιού του λαού… Κι αυτό γιατί η κλωτσιά που σας περιμένει, μάλλον θα δημιουργήσει ανήκεστες βλάβες στα ευαίσθητα οπίσθιά σας…
Ένας αναγνώστης
Υ.Γ.: Η μεγάλη ειρωνεία είναι πως ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά: "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Κάποιος πρέπει να του πει πως ο έλληνας άλλαξε, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το πολιτικό σύστημα βουλιάζει...
dimitris korinthios 12/3/2010 15:08
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ 12/3/2010 14:48
υποκρισια υστερια 12/3/2010 14:45
Κοσμάς 12/3/2010 14:44