«Η τέχνη του πολέμου»
Κύριε Νεόκοπε, Το ότι, όπως λέγεται, «πριν μπεις στη μάχη πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο», δεν σημαίνει και ότι ο πόλεμος πρέπει να προηγείται των διαπραγματεύσεων.
Με τιμή, Γιώργος Βέλτσος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Ντιμπέιτ με Σαμαρά ζητά η Ντόρα
Τους τόνους με εκατέρωθεν βολές υψώνουν οι δύο βασικοί υποψήφιοι για το τιμόνι της Ν.Δ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Ν.Δ., δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Τα επιτελεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά αφήνουν τη μάχη χαρακωμάτων και περνούν πλέον σε μετωπική σύγκρουση.
Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε χθες τον κ. Σαμαρά σε τηλεοπτική μονομαχία, ενώ του ζήτησε να καταδικάσει τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι πίσω από αυτές κρύβεται το επιτελείο του. Ο Μεσσήνιος πολιτικός, με αφορμή την έμμεση στήριξη της κ. Μπακογιάννη από τον μέχρι πρότινος άτυπο σύμβουλο του Κώστα Καραμανλή, πολιτικό αναλυτή Ι. Λούλη, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε όσους παρουσιάζουν τη Ν.Δ. ως «φθαρμένο προϊόν». Στόχος της επίθεσης, εκτός από τον κ. Λούλη, ήταν η εσωκομματική αντίπαλός του, αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος είχε κάνει πρόσφατα παρεμφερείς δηλώσεις.
Άναψε νέες φωτιές στη Ν.Δ.
Ο κ. Λούλης παρενέβη στη μάχη για τη γαλάζια ηγεσία και άναψε νέες φωτιές στη Ν.Δ. με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Κάποια στελέχη με σχετικές κορώνες φαίνεται να προτείνουν μια απερίφραστα “δεξιά στροφή” και την εγκατάλειψη της στόχευσης στον μεσαίο χώρο... Τα κόμματα υπάρχουν φορές που αυτοκτονούν πολιτικά. Μερικές φορές μάλιστα αυτοκτονούν κατά συρροήν. Κάποτε βεβαίως, αναγκάζονται να συνέλθουν. Αφού όμως πρώτα έχουν πληρώσει ένα βαρύ τίμημα», αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής. Στέλνοντας δε, ένα σαφέστατο μήνυμα καταψήφισης του κ. Σαμαρά, προσθέτει:
«Οι λεγόμενοι “ευκαιριακοί” ψηφοφόροι (όρος που χρησιμοποιήθηκε στο Συνέδριο και εμπεριέχει προφανή αρνητική φόρτιση) είναι όλο και περισσότεροι στη χώρα μας, σε μια εποχή που οι πολίτες έχουν αποστασιοποιηθεί από κομματικούς πατριωτισμούς και ιδεολογήματα. Ενώ γίνονται πιο ρευστοί και απρόβλεπτοι στις τελικές επιλογές τους. Είτε λοιπόν αρέσει είτε όχι στα κόμματα, τούτοι οι ρευστοί ψηφοφόροι θα κρίνουν τις εκλογές. Ενώ τα κόμματα εξουσίας που θα αποδειχθούν προσαρμοστικά, ευέλικτα και πραγματιστικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους κερδίσουν. Όλα τα άλλα δήθεν ιδεολογήματα, που στην ουσία απλώς ανασύρουν αναχρονιστικά σύμβολα, αφορούν μόνο τους κομματικούς μικρόκοσμους και την ξύλινη ρητορική τους».
Σκληρή απάντηση
Η αντίδραση του πρώην υπουργού Πολιτισμού ήταν έντονη: «Είμαστε πολιτικοί ή λογιστές; Πολίτες ή πελάτες; Κάποιοι “σύμβουλοι” που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη μεγάλη ήττα της Ν.Δ. μάς κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς η Ν.Δ. είμαστε “φθαρμένο προϊόν”. Γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε. Ή να τις αλλάξουμε... Ενδεχομένως και να... ζητήσουμε συγγνώμη γιατί εξακολουθούμε και τις πιστεύουμε. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», είπε μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών του στην Αλεξανδρούπολη.
Στον αντίποδα η κ. Μπακογιάννη, η οποία μίλησε χθες σε συγκέντρωση γυναικών της Ν.Δ. στην Αθήνα, απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς στο στρατόπεδο του κ. Σαμαρά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. «Στις εκλογές αυτές με έχουν χτυπήσει χυδαιότερα από οποιονδήποτε πολιτικό, άνδρα ή γυναίκα, τα τελευταία χρόνια. Μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση... Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί. Και πρέπει να ντρέπονται όσοι επιχαίρουν με αυτές», ανέφερε και κάλεσε τον αντίπαλό της «να καταδικάσει τις αθλιότητες».
Η πρώην υπουργός, μιλώντας στο Αlter, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον κ. Σαμαρά για ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Το ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής μονομαχίας ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται θετικά από τον κ. Σαμαρά, καθώς «δεν θέλει να συμβάλει στο κλίμα πόλωσης μέσα από προσωπικές αντεγκλήσεις των υποψηφίων».
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
εξαπέλυσε ο Αντ. Σαμαράς στον μέχρι πρότινος σύμβουλο του Καραμανλή, Ι. Λούλη και σε όσους παρουσιάζουν τη Ν.Δ. ως «φθαρμένο προϊόν»
«Ανοιχτή μάχη» δείχνει νέα δημοσκόπηση
ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ για την αρχηγία της Ν.Δ.
διαμορφώνεται στην τελική ευθεία προς τις εσωκομματικές εκλογές, όπως προκύπτει από χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας Μetron Αnalysis (για τον ραδιοσταθμό Flash). Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η γαλάζια μάχη παραμένει ανοικτή, καθώς ο κ. Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμα, αλλά η ψαλίδα έχει κλείσει από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη, ύστερα και από την υποστήριξή της από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Κατά τη δημοσκόπηση, ο κ. Σαμαράς υπερέχει στο σύνολο των οπαδών της Ν.Δ., αλλά μεταξύ των γαλάζιων ψηφοφόρων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές που θα μετάσχουν και στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη καταγράφει οριακό προβάδισμα (50% έναντι 49,2%).
Στο μεταξύ, υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά τάχθηκε χθες με δημόσια δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, ενώ την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν 43 κεντρικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Πρόκειται για στελέχη που κινούνται στη σφαίρα επιρροής του κ. Σπηλιωτόπουλου και προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία τονίζουν ότι «η αναζήτηση του νέου ηγέτη πρέπει να γίνει με όρους μέλλοντος και όχι ως προϊόν αντιπαράθεσης του χθες ή επίλυσης μιας βεντέτας του παρελθόντος» και πως «ο στόχος της διεύρυνσης της απήχησης του κόμματος ταυτίζεται με τη σύσταση μιας ευρείας πολυσυλλεκτικής παράταξης και όχι τη δημιουργία ενός κόμματος ιδεολογικής καθαρότητας».
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή και λατινικούς χαρακτήρες |
||
![]() |
||
- Ονειρεμένα σπίτια στα αζήτητα
- «Ξεκλειδώνουν» όλα τα κλειστά επαγγέλματα
- Κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του μνημονίου
- «New York Post»: Διαμάντια Σάμος, Πάτμος κι Αμοργός
- Επιδίδονται στους απεργούς τα φύλλα πορείας
- Επιασαν τις σκούπες στον βυθό
- Στενές επαφές με κακοποιούς
- Με αργούς ρυθμούς η επιστράτευση
συνεδριάζουν αύριο οι μεταφορείς - Επιλογή ρήξης με τις συντεχνίες
- Πολλοί μπαίνουν, λίγοι βγαίνουν...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Στα ύψη η ισπανική ανεργία, «λιτός» θα είναι ο προϋπολογισμός του 2010 λέει η Μαδρίτη30/7/2010 4:54:37 μμ
- «Ορέστη» παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο30/7/2010 4:22:47 μμ
- Στο 2,4% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο30/7/2010 4:19:39 μμ
- Προανάκριση για το δυστύχημα30/7/2010 4:19:20 μμ
- «Θα ξαναβρούμε το δρόμο μας» λέει ο πρωθυπουργός από την Κρήτη30/7/2010 4:13:08 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν.Δ: Μάχη εντυπώσεων μετά τα γκάλοπ
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;:
TA NEA Gallup
Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;
















11 φωτό
LAKIS GALIOURIS. 21/11/2009 00:24
Βγάλε την χολή σου πρασινοφρουρέ (ή πρασινορουφιάνε). Κουτάλα πάντως δέν ξαναβλέπεις. Πρέπει να δουλέψεις για να βγάλεις το ψωμάκι σου. Ξέχνα τα περασμένα μεγαλεία.
Με τον Φ.Π. έχουμε μια αντιπαλότητα ιδεολογική, δέν είμαστε εχθροί. Οι ικανότητές του είναι γνωστές και του τις αναγνωρίζω.
Ο ίδιος θα κρίνει αν αποδεχθεί την προσφώνησή μου ως φίλο, όχι εσύ. Εσύ απο ικανότητες έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Ως παληός πρασινοφρουρός το μόνο που έμαθες στην ζωή σου είναι το ανακάτεμα της αλευρόκολας. Όσο για τον Γαλιλαίο, τό νόημα δέν ήταν αν θανατώθηκε ή όχι (εξ''άλλου θανατώθηκαν τόσοι καί τόσοι από τους ιεροεξεταστές), αλλά για ότι κατηγορήθηκε. Αλλά που να καταλάβεις εσύ από νοήματα.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 20/11/2009 18:54
Τους τόνους με εκατέρωθεν βολές υψώνουν οι δύο βασικοί υποψήφιοι για το τιμόνι της Ν.Δ.
LABETE 8ESEIS GIA "MAPET SHOW"...................................... o massonos 8elei to samaaaaaaari tou kai h Ntora thn Barbara
alloi kynhgoun thn alepou kai alloi tous krokodeilous kai to aygo tou kolombou kremasmeno ston polyeeeeeeeeeeeelaio.............
Stella Petrides 20/11/2009 15:09
Ακριβώς, έτσι όπως τα κάνατε, δεν σε παίρνει να βγάλεις κιχ. Πάντως, όταν..... μην ξεχάσεις να μου στείλεις...
Μέχρι τότε, όμως, φάε στην μάπα την Ντόρα και το Σαμαρά...
nionios 20/11/2009 15:08
Πονεμένα τέκνα πολιτικών και μηχανισμών. 20/11/2009 14:17
Χαράλαμπος ο Έλλην 20/11/2009 13:45
ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ {ΑΝΑΝΗΨΑΣ} 20/11/2009 12:38
Γιατί αγαπητέ μου ξέχασες τον νόστιμο πατσά του Αλκαζάρ επί της Εγνατίας, μπροστά από το Καραβάν Σεράι, λίγο πιο πέρα από τον Βαρδάρη τα παλιά μου τα λημέρια, εκεί δηλαδή που ήτανε το τέλος της Εγνατίας και γύριζε το τραμ στην δεξιά μεριά της Εγνατίας και έφτανε μέχρι την 25 Μαρτίου στην Χαριλάου, που μάλλον δεν τα θυμάσαι. Τότε η πλατεία ήταν χωμάτινη και αν θυμάμαι καλά είχε κάτι καχεκτικά δενδρύλλια στην βορειανατολική πλευρά..
Ακριβώς απέναντι της Εγνατίας, άρχιζε η οδός Μοναστηρίου στενός σχετικά δρόμος την εποχή εκείνη, που διανοίχτηκε αργότερα από τον παλιό Καραμανλή και έφθανε μέχρι τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό που και αυτός αναγέρθηκε από τον Καραμανλή.
Δεξιά της Μοναστηρίου και ακτινωτά, αρχίζει η οδός Λαγκαδά και δίπλα δεξιότερα ανηφορίζει δίπλα από το Καπάνι και τα τείχη η οδός Ειρήνης όπου υπήρχαν παλαιότερα και οίκοι αντοχής, εκτός αυτών που υπήρχαν και στα λαδάδικα.
Σε κάποια άλλη ευκαιρία θα σου πω περισσότερα για την περιοχή Βαρδάρη.
Προς το παρόν: Πατσαβόλτα = Καλτεστρούτσι= Τσιμέντα Ηρακλής= Μίζες της αγίας οικογενείας.
Φιλικά πάντα ΛΑΒΑΣ
ΛΑΒΑΣ 20/11/2009 10:20
Παρασυρόμενος απο τους οδυρμούς του Κορίνθιου, σ''αποχαιρέτησα φίλε μου, αλλά βλέπω μάλον δεν θα μας αφήσεις πρίν από την εκλογή αρχηγού στην Ν.Δ. Επιμένεις να θεωρείς πώς ότι γίνεται στην Ελλάδα, γίνεται κατ''επιταγήν των Αμερικανών. Το 44% του Ελληνικού λαού έκανε πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου καί όχι οι Αμερικανοί. Μιλάς για προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα εγγραφούν στήν Ν.Δ. για να ψηφίσουν Μπακογιάννη. Μα πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να γίνει σούσουρο; Πώς μπορεί ένας προβεβλημένος ΠΑΣΟΚΟΣ να πάει να ψηφίσει στις εκλογές της Ν.Δ. καί να μή βουϊξουν οι τηλεοράσεις με on-line συνδέσεις;
Φίλε Φ.Π., οι ΠΑΣΟΚΟΙ, λόγω του ότι απεχθάνονται το όνομα Μητσοτάκης, δεν συμπαθούν την Ντόρα. Προσωπικά θάθελα αυτή η οικογένεια να εξαφανιστεί από προσώπου γής καί να μήν την ακούω ούτε να την βλέπω. Το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους Πασόκους που ξέρω. Επομένως, το συμπέρασμά σου ότι οι Πασόκοι θέλουν Ντόρα είναι αυθαίρετο.
Επειδή μ''έχεις υπό παρακολούθηση, γνωρίζεις πολύ καλά ότι,
προσωπικά κάνω εκκλήσεις από το Καλοκαίρι στούς δεξιούς, να μήν μας φέρουν την Ντόρα ως αρχηγό τους. Δεν την αντέχω. Απ''ότι βλέπω δέν την αντέχεις καί εσύ. Επί τέλους σε κάτι συμφωνούμε.
Πές μας τελικά καί πότε θα μας αφήσεις, να μην οδύρεται και ο Κορίνθιος.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 20/11/2009 09:47
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 20/11/2009 07:42