ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Σύμβολο Τιμή % Διαφορά
Γ. Δείκτης 1895.96 4.96
FTSE 20 948.26 5.93
FTSE 40 2300.03 4.89
FTSE 80 357.10 2.35
FTSE 140 2157.02 5.73

Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση

Powered by

Περικοπές Κύριε Διευθυντά, Φαντάζομαι ότι σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει για σήμα το ψαλίδι. Με τιμή, Νεόκοπος

Συντάξεις on the rocks!

  • ΦΑΚΕΛΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ

«Μακεδονικές Αερογραμμές» ιδρύει η MIG

Θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της Olympic Air με έδρα τη Θεσσαλονίκη η οποία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σημείωσε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2009 11:56
Web-Only

Ανοιξε τα φτερά της η νέα αεροπορική εταιρία του Βγενόπουλου

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Olympic Air, με ένα Airbus 320 και προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της τελετής που ακολούθησε, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές», που σύντομα θα λειτουργήσουν ως θυγατρική της Olympic Air.

Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου δημιούργησε αίσθηση, καθώς -όπως είναι γνωστό- με τον τίτλο «MAT-Macedonian Airlines» λειτουργεί η κρατική αεροπορική εταιρία της ΠΓΔΜ.

Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές».

«Έχουμε πάρει τον κωδικούς και κενείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της MIG τόνισε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της Olympic Air με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. 

Η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες, όπως είπε.

Σημείωσε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Β.Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρία θα είναι προς Γερμανία και Αμστερνταμ.

Νωρίτερα, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG, τα στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου.

Κατά την τελετή έναρξης των πτήσεων της ΟΑ, ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.

Ο πρόεδρος της MIG χαρακτήρισε μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία και σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου «που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας».

Ο κ. Βγενόπουλος επισήμανε ότι «δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της MIG δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ, ωστόσο, τόνισε: «Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο, είτε όχι».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά άφησε εκ νέου αιχμές, επισημαίνοντας πως η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους.

Εν συνεχεία, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» Γιάννης Παράσχης τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον κ. Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.

Οι απόψεις σας

Επιτελους, να σπασει το Μονοπωλιο της Aegean, μπας και υπαρξει καποια ανοδος και στον Τουρισμο με τι; Μακεδονικες Αερογραμμες. Καλα υπολογισμενες κινησεις με βαση τα Ελληνικα δεδομενα. Μπαβο και εις ανωτερα, Εγω θα τις στηρηξω οσο μπορω.
Μανωλης ο Κρητικος 3/10/2009 11:55
KALH SAS MERA..... FILE MANWLIDH , BLEPW PWS EXEIS POLLA KOINA ME TON (AGAPHTON MAS FILO ) <<XANOUMAKI 666 SOUBLATZH>> EINAI KAI AYTOS MEGAAALO XANOUMI, ANTE NA SYMPE8ERIASETE KIOLAS. XA.XA.XA.PANTA FILIKA APO THN SYNNEFIASMENH XAGH. AINTE KAI KALO BOLI GIA AYRIO.
pAnos Den Haag 3/10/2009 10:18
Εξυπνη κινηση.. Βεβαια η κινηση αυτη δεν σημαινει ο,τι εμεις θα πεταμε πιο φτηνα, πιο γρηγορα η πιο σιγουρα, ουτε ο,τι οι υπαλληλοι της εταιριας θα παιρνουν καλυτερους μισθους, αλλα αντι να ξοδεψει εκατομμυρια σε public relations και διαφημησεις για να "γυαλισει" το προφιλ της εταιριας του, διαλεξε ενα ονομα για την θυγατρικη της που κανει την εταιρια συμπαθητικη σε καθε ελληνα. .Φτηνη και αποτελεσματικη κινηση. Μπραβο του..
αντωνης 3/10/2009 09:10
Δεν γνωρίζω πως είναι σαν εργοδότης ο κ. Βγενόπουλος (οι εργαζόμενοι του ομίλου του σίγουρα ξέρουν), πλήν όμως σαν επιχειρηματίας είναι άριστος. Μακάρι στην χώρα μας, να υπήρχαν άλλοι 10 Βγενόπουλοι (νάπερνε κανένας καί τήν ΑΕΚ). Σίγουρα τα πράγματα θα εξελίσονταν πολύ καλλίτερα για τήν Ελλάδα.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 2/10/2009 19:24
Macedonia,Μακεδονια κι οτι αλλο! οτι δηλ καταφεραν να φυτεψουν στο αδειο κεφαλι των Σκοπιανων,προς ιδιον οφελος.., ο πολυς Τζ.Σορος κι αλλοι γνωστοι ΣΥΜΜΑΧΟΙ μας,
Κι αυτοι οι ερμοι,πιστευουν αφελως οτι θα σωθουν σαν απογονοι του μεγαλεξανδρου!
Οσο σωθηκα κι εγω δηλ,σαν γνησιος απογονος του στρατηλατη-κατακτητη απο την βορα των εργοδοτων!
Τοσο θα σωθουν κι αυτοι,που ηδη δουλευουν για ψιχουλα,και σ Ελληνες επιχειρηματιες που μετεφεραν στα γρηγορα εκει το μαγαζι γι αυξηση του κερδους..
Ο εθνικισμος παει πακετο με την βλακεια και την φτωχεια,αφου ειναι μια φτηνη τσιχλα,για να κανεις ταχα πως τρως,και να νομιζεις πως ετσι γεμιζεις το αδειο σου στομαχι!
Πεινασμενος μεν, αλλα..εθνικα υπερηφανος!
Ν.Κ 2/10/2009 16:13
DK,
Στην Αγγλια λοιπον..Μμμμ!Δωσε τα σεβη μου στην μεγαλειωτατη!και κοιτα,ας μαζεψει ολη τουτη την αφραγκη μπλεμπα που μας στελνει καθε καλοκαιρι-την ξεφορτωνεται για λιγο να πω καλυτερα....παλια δουλεια τους..-και που αφου κατεβασει οτι παλιομουστο της σερβιρουν-και ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ δηλ μην και ειχανε τιποτε καλυτερο στο παλιονησι τους-μετα ντιρλα, αρχιζουν να κανουν οτι μ*..ια χωραει το γεματο οινοπνευμα κεφαλι/τουβλο τους.
Αγαπητε, οικονομκα δεν εχω σπουδασει,κι ασφαλως δεν θα εδινα δεκαρα για σπουδες του ειδους,στα μαγαζια της μεγαλειωτατης,για να με μαθουν ολα τα εμμετικα τους οικονομικα κολπα κι εφευρηματα για την αρπαχτη!
Αρκετα υπεφερε,κι υποφερει ακομη, η οικουμενη απο το δικο τους πλατσικο!
Οσο για το οποιο μαγαζι, οπως κι αν το στησει κανεις,ειναι στα πλαισια της αγορας,ακομη κι αν ειναι προσφορα υπηρεσιων.
Τωρα,για να πω κι εναν καλο λογο για τους Αγγλους,δες την δουλεια του Κen Loach αξιζει,μια εκ διαμετρου αλλη αποψη.
Ο σκηνοθετης σωζει και συνεχιζει με το εργο του,την αξιοπρεπεια κ τους αγωνες της Αγγλικης εργατικης ταξης.
Τον παρακολουθω,τον αγαπω,και τον τιμω!
Οσο για τη αγορα,γενικως την...κ*...ω!
Μπορω να ζησω και χωρις αυτην!
Ν.Κ 2/10/2009 15:59
Σε ολο τον κοσμο σε ολα τα site αναφερονται στα Σκοπια σαν macedonia. και που βαλαμε βετο δεν αλλαξε και τιποτα στη κοινη γνωμη στον κοσμο Σκοπος ειναι να βρουμε τροπους να διαδωσουμε την ελληνικοτητα της Μακεδονιας. Και ο βγενοπουλος αυτο κανει. και καλα κανει και μπραβο. Σταματηστε την μιρλα. Ελπιζω πραγματικα να δηιμιουργηθουν Μακεδονικες αερογραμμες με εδρα Θεσσαλονικη και αεροδρομιο Μακεδονια ..και δεν θα τους χαλασει τους Σκοπιανους
nikos 2/10/2009 14:24
ΝΚ, δεν θα αναφερθώ σε όλα όσα λές γιατί θα καταλήξουμε να γράφουμε ατελείωτα κατεβατα. Θα αναφερθώ στο σηματικότερο και πιο σχετικό με το όλο θέμα. Λες "Τοσα χρονια εχουμε επιχειρηματικοτητα στην Ελλαδα,δηλ αγορα." Επιχειρηματικότητα δεν είναι το ίδιο με αγορά. Φυσικά και υπήρχε όλα τα χρόνια αγορά. Επιχειρηματικότητα σημαίνει ότι ο μέσος άνθρωπος προσπαθεί να βελτειώσει την ζωή του μέσω της δικής του πρωτοβουλίας και δημιουργηκότητας. Και επίσης ότι είναι διατεθημένος να πάρει κάποια υπολογισμένα ρίσκα. Προσπαθεί να αυξήσει το εισόδημά του κάνωντας επιχειρηματικές πράξεις και όχι κάνοντας απεργίες. Έχω παρατηρήσει εδώ στην αγγλία ότι περίπου όλοι οι μισθωτοί που ξέρω έχουν στο μυαλό τους να μαζέψουν πέντε φράγκα και να κάνουν επιχείρηση. Δηλαδή θεωρούν τον εαυτό τους προσωρινά μισθωτό. Όταν λοιπόν αρκετά πολλοι απλοί άνθρωποι προσπαθούν επιχειρηματικά (με την προυπόθεση να είνα σε τομείς υψιλής προστηθέμενης αξίας, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) τότε αυξάνεται ο ολικός πλούτος της κοινωνίας και έτσι επωφελούνται και οι μισθωτοί. Γι αυτό στις ανεπτυγμένες χώρες με επελευθερωμένες αγωρές (δηλαδή όλες) ο χαμηλόμησθος παίρνει διπλάσια και τριπλάσια από ότι ο αντίστοιχος Έλληνας. Για παράδειγμα στην Ελλάδα μισθός 700 ή και 400 Ευρώ είναι αρκετά συνηθισμένος. Στην Αγγλία οι καθαρίστριες βγάζουν 1500 Ευρώ (και παραπάνω). Ξέρω καθαρήστρια και μάλληστα μετανάστρια που μάζεψε λευτά και έκανε επιχείρηση με καθαρίστριες! Αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει ο μισθοτός που δεν του αρέσει ο μισθός που παίρνει, να μαζεύει μερικά φράγκα και να κάνει επιχείρηση, εδεχομένως μαζί με άλλους. Τόσα επιδοτούμενα προγράμματα υπάρχουν για νέες επιχειρήσεις και από την ΕΕ. Οχι να κάνει απεργίες! Να επιμορφώνεται να μαθαίνουν ποιοι τομείς είναι επικερδείς, να προσπαθούν και να φτύνουν αίμα. Είναι ωραίο! Είναι μία περιπέτεια. Και στο κάτω κάτω τι είναι το χειρώτερο που μπορεί να συμβεί; Το πολύ πολύ να καταλήξουν μισθωτοί! Εν τέλει το ηθικό δίδαγμα είναι ότι όταν μια κοινωνία αποτελείται από άτομα ΚΑΤΑ ΚΑΝΩΝΑ δραστήρια και δημιουργικά τότε η κοινωνία πάει μπροστά. Όταν αποτλείται από μοιρολάτρες που στρογγυλοκάθονται σε μία καρέκλα και περιμένουν από τους άλλους να τους δώσουν με το ζώρι παραπάνω λεφτά, που μέρα νυιχτα καλλιεργοιύν την πιάτσα τους ώστε να μην μπορεί να τους τη χαλάσει κανένας ενοχλητικός δημιουργικός τύπος, τότε η κοινωνία πάει κατά διαόλου. Και οι φερέλπιδες μισθωτοί γίνονται βωρά των λαικιστών πολιτικών που τους υπόσχονται καλλήτερες μέρες που όλο τις ακούνε και ποτέ δεν έρχονται.
DK 2/10/2009 14:12
Ο Βγενόπουλος είναι Έλληνας απο οικονομικής άποψης... Βοηθάει πάρα πολύ την οικονομία και είναι ενας άνθρωπος που δεν κοιτάει φυσικά την τσέπη του αλλα και την πατρίδα του... και δεν το λέω αυτό με βάση αυτό το άρθρο αλλα γιατί πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την χώρα του...
Μιχάλης 2/10/2009 14:11
@ Βασω

To ονομα που εχουμε κατοχυρωσει μεσω της θυγατρικης της Ολυμπιακης ειναι Μαcedonian Airlines. Η Σκοπιανη εταιρεια λεγεται ΜΑΤ (Macedonian Air Transport),απλως εμεις σαν χωρα δεν το κυνηγησαμε το θεμα με αποτελεσμα η ΜΑΤ να ειναι διεθνως γνωστη σαν Macedonian Airlines.Ελπιζω αυτο να βοηθησε.
Yiannis Karalis 2/10/2009 14:00

Οι απόψεις σας

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα *
Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά
 
Πωλήσεις > Κατοικιών
Βίλα 160 τμ.
Καλύβια
Όροφος: Ισόγειο
800.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Διαμέρισμα 150 τμ.
Λαύριο
Έτος Κατασκευής: 2007
550.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Μεζονέτα 240 τμ.
Νέα Σμύρνη
Όροφος: 6ος και άνω
850.000 €
Πωλήσεις > Κατοικιών
Μονοκατοικία 124 τμ.
Χώρα Τήνου
Έτος Κατασκευής: 2000
300.000 €

ΑΠΟΨΕΙΣ

[Ριπές]
Κραυγή αγωνίας
[Γνώμες]
[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ] Μισθωτοί πλουτοκράτες
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη jpretenteris@dolnet.gr
[Γνώμες]
[ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Η ναυμαχία... του Βατερλώ!
Του Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
[Γνώμες]
[ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ] Το πέρασμα στην Ινδία...
Της Βούλας Κεχαγιά bkex@dolnet.gr
[Αγιογραφίες]
Λύκοι
Του Δημήτρη Μητρόπουλου mhtro@dolnet.gr

TA NEA Gallοp

H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι::

TA NEA Gallup

H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι:


NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας και γραφτείτε στο Newsletter του NEA Online