Αναδίπλωση
Κύριε Νεόκοπε, Εξ όσων γνωρίζω τη γαργάρα τη φτύνουν, δεν την καταπίνουν.
Με τιμή, Γιώργος Βέλτσος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Κάλπη-κες «μεταρρυθμίσεις»
Ν.Δ.: νομοθετικός μαραθώνιος φουντώνει τα σενάρια για κάλπες αρχές φθινοπώρου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009
Προεκλογικό σκηνικό για κάλπες στις αρχές του φθινοπώρου θεωρούν υπουργοί και γαλάζιοι βουλευτές ότι στήνεται, με τις νομοθετικές κινήσεις που προαναγγέλλει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.
Τα εκλογικά σενάρια φουντώνουν εκ νέου στη Ν.Δ. με την απόφαση της κυβέρνησης να προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση οι νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό με το άγριο «ψαλίδισμα» στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, την επαναξιολόγηση των αναπηρικών συντάξεων και τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας στο ΙΚΑ από τον κλάδο ασφάλισης. Πρόκειται για κινήσεις που, όπως παραδέχονται στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα βρεθούν στην κορυφή της «μεταρρυθμιστικής» ατζέντας που θα προβάλει η Ν.Δ. στον δρόμο προς τις κάλπες, οι οποίες έρχονται να συνδυαστούν με τις θεσμικές αλλαγές που επιδιώκει επίσης να περάσει εντός του καλοκαιριού η κυβέρνηση (νόμος περί ευθύνης υπουργών, χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων κ.ά.).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Απασχόλησης, έχει ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για νέο πακέτο αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Κατά τις ίδιες πηγές, η εντολή προς την αρμόδια υπουργό Φάνη Πετραλιά είναι το νέο καθεστώς στα βαρέα και ανθυγιεινά να μην προωθηθεί το φθινόπωρο, αλλά ο σχετικός νόμος να περάσει από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής. Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν χθες ότι η κυρία Πετραλιά «κάνει αγώνα δρόμου για να εγκριθεί ο νέος νόμος από το Β΄ Θερινό Τμήμα», το οποίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Κατά τα ίδια στελέχη, η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι το Γ΄ Θερινό Τμήμα, στο οποίο μετέχουν και οι περισσότεροι γαλάζιοι αντάρτες, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ, καθώς θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται τελικώς να παρατείνει τον εκλογικό ορίζοντα έως τον Μάρτιο του 2010- και για τις κάλπες του φθινοπώρου θα στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να μετατρέψει σε πολιτικό πλεονέκτημα την προκήρυξη των εκλογών, λέγοντας ότι θα ήταν «πράξη ανευθυνότητας» να εγκλωβίσει τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο.
Το κλίμα αυτό ήρθε να ενισχύσει χθες και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ι. Τραγάκης, ο οποίος παρότι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί πρόωρες κάλπες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές τον Σεπτέμβριο, λέγοντας (στον Αlpha 98.9) ότι «στην πολιτική υπάρχει και το απρόοπτο». Έσπευσε μάλιστα να τονίσει με έμφαση ότι είτε την προσεχή άνοιξη είτε τον Σεπτέμβριο στηθούν κάλπες, «η ευθύνη θα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ που θα έχει και μεγάλο πολιτικό κόστος».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ
Θα ρίξουν ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Μεϊμαράκης: «Η Ν.Δ. να βρει όραμα»
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, πάντως, φαίνεται να κρατά ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος επιμένει να εισηγείται ριζικές αλλαγές και περισσότερο πολιτικό χρόνο για την κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσουν οι αλλαγές να αποδώσουν.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του «Φόρουμ 2020» και παρουσία 20 βουλευτών της Ν.Δ., τόνισε ότι «χρειάζεται δυναμική πολιτική πρωτοβουλιών» για να αναστρέψει η κυβέρνηση το αρνητικό πολιτικό κλίμα, ενώ πρόσθεσε: «Το μήνυμα που πήραμε μας επιβάλλει να ανανεώσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας συμπεριφορά, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής. Η πολιτική μας συμπεριφορά πρέπει να διακρίνεται από μέτρο, σύνεση, σύνθεση απόψεων, περισσότερη υπευθυνότητα, ανθρωπιά και πάνω απ΄ όλα επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων... Χρειάζεται ένα καινούργιο πολιτικό όραμα, που θα εμπνεύσει δημιουργικά τους πολίτες που αναζητούν από όλους εμάς ένα καινούργιο πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς...».
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά | ||
![]() |
||
- Η μαύρη τρύπα φρενάρει προσλήψεις και μισθούς
- Στην Εντατική 13 με γρίπη
- Σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του για μία θερμάστρα
- Όπισθεν ολοταχώς για το πάγωμα μισθών
- Πόλεμος προσφορών για αγορές στο Ίντερνετ
- Θύελλα για την e-λογοκρισία
- Επίτροπος στις Βρυξέλλες η φωνή του Πολυτεχνείου
- Πανελλαδικές: τι πρέπει να δηλώσουν οι 100.000 υποψήφιοι
- Παγώνουν μισθοί, προσλήψεις
- Ντιμπέιτ με Σαμαρά ζητά η Ντόρα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Πτώση στις αγορές της Ευρώπης και τη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή20/11/2009 11:15:00 μμ
- «Πολίτες» πιάνουν «λιμάνι» και Μπάγερν-Λεβερκούζεν20/11/2009 11:09:00 μμ
- Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας στη συνάντηση του Ιλίρ Μέτα με τον Δ.Δρούτσα20/11/2009 10:56:00 μμ
- Τα μέτρα φορολογικής πολιτικής για την αύξηση των εσόδων20/11/2009 10:46:00 μμ
- Ένα βήμα πιο κοντά στη συγχώνευση Volkswagen και Porsche20/11/2009 10:21:00 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν.Δ: Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται η εκλογή
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
Θεωρείτε ότι τα έκτακτα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ είναι::
TA NEA Gallup
Θεωρείτε ότι τα έκτακτα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ είναι:















6 φωτό
Δεν ξέρω εάν είναι κάλπικες η όχι η μεταρρυθμίσεις ,εκείνο που ξέρω είναι ότι ο ένας τολμά και ο άλλος μιλά εκ του ασφαλούς , ο ένας κυβέρνησε 20 χρόνια το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε , και μην ήτανε πρωθυπουργός , ήτανε μέσα στην πρώτοι πεντάδα τον ισχυρών , κάθε κυβέρνηση έχει την ελίτ που αποφασίζει , ο κυρ. Γ.Α.Π ήτανε μέσα στην ελίτ του ΠΑΣΟΚ ,τι παραπάνω μπορεί να μας προσφέρει , τίποτα ! δεν έβλεπε τότε τα στραβά που σήμερα μας λέει ότι θα διορθώσει ? όλα τα έβλεπε απλά είναι πιο σίγουρη η πολιτική δώστα όλα άπω το να κανείς μεταρρυθμίσεις , είσαι πιο αρεστός ,δεν χαλάς χατίρια , έχεις και σίγουρους ψήφους , έχεις και τα συνδικάτα με το μέρος σου , τέτοιοι πολιτικοί θέλουνε να ξανά κυβερνήσουνε την ΕΛΛΑΔΑ , πως μπορεί να έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιων που τη μια λέει δεν συναινούμε για πρόεδρο δημοκρατίας πάμε για εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο , και μόλις βλέπει ότι οι πολίτες δεν θέλουνε εκλογές και τον αποδοκιμάζουνε ,την επομένη τα γυρίζει λέγοντας κάνουμε συμφωνία , συμφωνούμε στο όνομα του κυρ. Κ.Π αλλά θα υποσχεθείς να πάμε για εκλογές , δηλαδή ο άνθρωπος δεν υπολογίζει τίποτα , εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η σιγουριά ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , λες και έχουν σίγουρη την νίκη , διακρίνεις μια αυθάδεια στην συμπεριφορά τους , ένα ύφος υπεροπτικό , μια σιγουριά για το αύριο , ότι όλα θα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα , και το μόνο που χρειάζεται είναι να κουνάς το μαγικό ραβδί , ήθελα να ήξερα πόσοι σε αυτό το φόρουμ θα αλλάξουν ψευδώνυμα μετά της εκλογές , λόγο ανωμάλου προσγειώσεως .
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 3/7/2009 21:24
kvstas xania 3/7/2009 19:36
kostasgos 3/7/2009 18:46
ΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ,ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΗ ,
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΣΑΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ,
ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΓΡΑΨΩ .ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΝΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΜΑΝΑΒΗΣΑ Α,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ,
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΜΕ ΣΥΓΧΗΖΕΙΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ....ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ
ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΦΛΟΓΕΡΑ.
ΚΑΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΡΟΔΟΣ
ΚΑΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΡΟΔΟΣ 3/7/2009 16:23
ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΝΔΟ ,ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ !! ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ^666^
ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ; ΤΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ! ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ;,ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΩ Η ,ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ; ΑΥΤΟΣ ΑΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΝΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ ,ΑΝΤΕ ! ΔΕΣ ΑΜΑ ΕΡΧΟΜΑΙ .
ΚΑΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΡΟΔΟΣ
ΚΑΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΡΟΔΟΣ 3/7/2009 15:58
....και κει ,αγαπητε που μας, το επαιζες Αυλος,Αχρωμος ,Αοσμος και Αδιαφιλονικητος ,
Αχρωματιστος περι τα πολιτικα ,Αδιευκρινιστος περι των ορεξεων σου και υπερανω
συμφεροντων και προτιμησεων σου στην "φαυλη ", οπως ελεγες, πολιτικη αρρενα της
επικαιροτητας .........
Με οπλα σου τωρα το Τιποτε ,το Ποτε , το Μηδενας ,το Πουθενα ,το Αοριστο ,το Αδιευκρινιστο,το Αδειανο ,το Καμμενο και Καμουφλαρισμενο ,το Μυστικο .....
και με συμμαχους σου ΧΒΦ σιστες του ΦΟΡΟΥΜ μας " εβγητσες" στο κλαρι .
Σε γνωρισαμε υποκαταστατο του ματεου αριθμου (στο διηνεκες της δολοπλοκιας) 666.
Η αποχη απο τις ευρωεκλογες ,πλασματικη η και οση μικροτερη πραγματικη ,ειναι εναντια στην Κυβερνιτικη παραταξη της ακροδεξιας και παραμενει η Καρμανιολα που σας περιμενει στις επομενες Βουλευτικες Εκλογες λιαν συντομα να σας μεταφερει στον αγυριστο .
Ο Ελληνικος Λαος που ηξερε τι εσημμαινε η Δεξια , εμαθε τωρα τι σημμαινει και η
συγκαλυμμενη (ακρο) Δεξια της πολυκατοικιας.
Ελα ,αγορι μου πες μας κατι και για τον κ. Καρατζαφερη ! Η αποσττροφη σου στους
πολιτικους δειχνει να ειναι πολυ επιλεκτικη .
Ακριβως οπως του Νονου σου .
ΔΜ
Δημοσθενης Μπογδης 3/7/2009 15:48
Οπως τα ειπες Σπυρο ειναι τα πραγματα...
Απο τον αρχικλεφταρο Αντρικο, στο Σημιτη της διαπλοκης και στον Κωστακη τον φορολογητη και απλο παρατηρητη της ραγδαιας πτωσης τωρα....
Και ο απλος πολιτης καλειται να βγαζει παντα το φιδι απο την τρυπα, με το επισημο εισοδημα του, που δε φτανει ουτε για τα βασικα εξοδα πλεον.
Βαλτε το χερι βαθεια στην τσεπη και βγαλτε το φιδι απο την τρυπα......( Το οποιο φιδι πληροφοριακα.......εχει παψει να ειναι φιδι και εχει γινει δεινοσαυρος ).
Aduan 3/7/2009 15:24
SPYROS 3/7/2009 13:07
Μιχάλης. 3/7/2009 12:48
k.k 3/7/2009 11:43