Αναδίπλωση
Κύριε Νεόκοπε, Εξ όσων γνωρίζω τη γαργάρα τη φτύνουν, δεν την καταπίνουν.
Με τιμή, Γιώργος Βέλτσος
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ- ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Τους απαγόρευσαν το κάπνισμα ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια
TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του Jesse ΜcΚinley
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009
Ακόμη πιο εκνευριστικό για τη Φρέντρικσον είναι το γεγονός ότι η απαγόρευση προήλθε από την ίδια την πολυκατοικία της- ένα κυβερνητικά επιδοτούμενο συγκρότημα κατοικιών για συνταξιούχους με την ονομασία Μπόνι Μπρέι Τέρας. Σύμφωνα με δημοτικούς αξιωματούχους, για την υιοθέτηση του αντικαπνιστικού νόμου δραστηριοποιήθηκε κυρίως μια ομάδα συνταξιούχων που κατοικούν εκεί και πίεσαν τον δήμο να ενεργήσει, ώστε ο καπνός από τα διαμερίσματα των καπνιστών να μην περνάει στα διαμερίσματα αυτών που δεν καπνίζουν. Στο Μπελμόν απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα σε οποιοδήποτε διαμέρισμα έχει κοινό πάτωμα ή ταβάνι με άλλο. Ο νόμος έχει διχάσει τους ενοίκους του Μπόνι Μπρέι Τέρας σε δύο στρατόπεδα. Η Φρέντρικσον ανήκει στο ένα και ο Ρέι Γκούντριτς, ένας αδύνατος 84χρονος με πνευμονική νόσο και αλλεργίες, στο άλλο. Ο Γκούντριτς λέει πως παρατήρησε τον καπνό από τα δωμάτια των γειτόνων του αμέσως μόλις μετακόμισε στο Μπόνι Μπρέι το 1998. «Αμέσως μ΄ έπιασε πονοκέφαλος», λέει. Όταν το 2003 ξέσπασε μια πυρκαγιά στο δωμάτιο ενός καπνιστή, αποφάσισε πως έπρεπε να δράσει. Άρχισε να γράφει επιστολές στους τοπικούς αξιωματούχους. «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», έγραφε τον Ιούλιο του 2006. «Ένα σκυλί που γαβγίζει αναστατώνει τον ύπνο μας, αλλά δεν μας σκοτώνει. Το παθητικό κάπνισμα μας σκοτώνει».
Το δημοτικό συμβούλιο του Μπελμόν υιοθέτησε τον νόμο τον Οκτώβριο του 2007, απαγορεύοντας το κάπνισμα παντού στην πόλη των 25.000 κατοίκων εκτός από τα απομονωμένα σπίτια και αυλές, τους δρόμους, μερικά πεζοδρόμια και χαρακτηρισμένους υπαίθριους χώρους καπνίσματος.
Έπειτα από μια 14μηνη περίοδο χάριτος, ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή στις 9 Ιανουαρίου.
Οι απόψεις σας
| Ονοματεπώνυμο * | ||
| Μήνυμα * | ||
| Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά | ||
![]() |
||
- Βραβεία «Όσκαρ» για την ασφάλεια των αυτοκινήτων
- «Ο έρωτας δεν γνωρίζει γλώσσα ούτε θρησκεία»
- Υπνοβάτης στραγγάλισε τη γυναίκα του στον ύπνο του!
- Πρόβλεψη τρόμου για το κλίμα από τους επιστήμονες
- Οι 10 καλύτερες στιγμές του Διαδικτύου την τελευταία 10ετία
- Ψάχνουν κάθαρση στον Σοφοκλή
- Έξι μπίρες την ημέρα κάνουν καλό στην καρδιά!
- Θρίλερ για τον πρόεδρο της Ε.Ε.
- Χλιαρός συμβιβασμός στο όνομα της ενότητας
- Κατασκεύασαν υπολογιστή που σκέπτεται σαν... γάτα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Πτώση στις αγορές της Ευρώπης και τη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή20/11/2009 11:15:00 μμ
- «Πολίτες» πιάνουν «λιμάνι» και Μπάγερν-Λεβερκούζεν20/11/2009 11:09:00 μμ
- Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας στη συνάντηση του Ιλίρ Μέτα με τον Δ.Δρούτσα20/11/2009 10:56:00 μμ
- Τα μέτρα φορολογικής πολιτικής για την αύξηση των εσόδων20/11/2009 10:46:00 μμ
- Ένα βήμα πιο κοντά στη συγχώνευση Volkswagen και Porsche20/11/2009 10:21:00 μμ
VIDEOS
|
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος πρόεδρος της Ε.Ε ο Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ
ΑΠΟΨΕΙΣ
TA NEA Gallοp
Θεωρείτε ότι τα έκτακτα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ είναι::
TA NEA Gallup
Θεωρείτε ότι τα έκτακτα μέτρα του προϋπολογισμού, όπως το πάγωμα των προσλήψεων και των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ είναι:















9 φωτό
Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν μπάρ, εστιατόρια και αεροπλάνα για καπνιστές, όπως επίσης και για μη καπνιστές.
Ας αφήσουμε την αγορά να ρυθμίσει το ζήτημα ούτως ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι.
Υπάρχει μέση λύση 31/1/2009 07:16
Thomas K. 31/1/2009 02:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΤΡΑ 31/1/2009 02:26
LaZar 31/1/2009 00:54
Π. ΜΠ. 30/1/2009 22:29
Antonis.F 30/1/2009 20:42
Ανδρέας Βαφειάδης 30/1/2009 20:12
andreas 30/1/2009 18:02
πολίτης Μπάμπης 30/1/2009 17:59
Ας αφήσουν την ελεύθερη αγορά να ρυθμίσει το ζήτημα. Ετσι θα έχουμε εστιατόρια, μπαρ κλπ καπνιστών και αλλα μη καπνιστών. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τις πολυκατοικίες.
Με τον τρόπο αυτό όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.
Αντώνης Δ. 30/1/2009 17:22