ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Σύμβολο Τιμή % Διαφορά
Γ. Δείκτης 1895.96 4.96
FTSE 20 948.26 5.93
FTSE 40 2300.03 4.89
FTSE 80 357.10 2.35
FTSE 140 2157.02 5.73

Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση

Powered by

Περικοπές Κύριε Διευθυντά, Φαντάζομαι ότι σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει για σήμα το ψαλίδι. Με τιμή, Νεόκοπος

Συντάξεις on the rocks!

  • ΦΑΚΕΛΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο ιός του επιχείλιου έρπητα ίσως ευθύνεται για το Αλτσχάιμερ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΙΟΣ που προκαλεί τον έρπητα του στόματος μπορεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες της νόσου του Αλτσχάιμερ έδειξε μια βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία φάρμακα που υπάρχουν θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση αυτής, της πιο συνηθισμένης μορφής άνοιας. Τα νέα στοιχεία εμπλέκουν τον ιό του έρπητα, γνωστό ως herpes simplex (ΗSV1), σε πάνω από το 60% των περιπτώσεων Αλτσχάιμερ.

Μολονότι τα ευρήματα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ είναι ακόμη προκαταρκτικά, ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο προς μια εντελώς νέα προσέγγιση στη θεραπεία αυτής της πολύ διαδεδομένης, εκφυλιστικής και ανίατης νόσου του εγκεφάλου. Φθηνά φάρμακα όπως τα acyclovir και zovirax μπορούν να ελέγξουν τις μολύνσεις από ΗSV1 και είναι αρκετά ασφαλή ώστε να χορηγούνται χωρίς συνταγή. «Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι έχουμε ήδη φάρμακα που χρησιμοποιούνται για σχετικά πολύ καιρό εναντίον του ΗSV1», λέει η καθηγήτρια Ρουθ Ιτζάκι, η οποία ηγήθηκε της έρευνας. «Αν έχουμε δίκιο, μπορεί να σημειώσουμε πρόοδο πολύ γρήγορα».

Μολονότι ο ΗSV1 είναι πολύ συνηθισμένος, καθώς μολύνει τους περισσότερους ενηλίκους και προκαλεί έρπητα του στόματος σε περίπου 20%- 40% από αυτούς, η έρευνα δεν δείχνει ότι όλοι, ούτε καν οι περισσότεροι από όσους πάσχουν από έρπητα του στόματος, θα προσβληθούν από Αλτσχάιμερ. Αν η σχέση αποδειχθεί, θα είναι ένας από αρκετούς παράγοντες, μερικοί από τους οποίους είναι γενετικοί.

Οι απόψεις σας

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα *
Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

[Ριπές]
Κραυγή αγωνίας
[Γνώμες]
[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ] Μισθωτοί πλουτοκράτες
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη jpretenteris@dolnet.gr
[Γνώμες]
[ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Η ναυμαχία... του Βατερλώ!
Του Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
[Γνώμες]
[ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ] Το πέρασμα στην Ινδία...
Της Βούλας Κεχαγιά bkex@dolnet.gr
[Αγιογραφίες]
Λύκοι
Του Δημήτρη Μητρόπουλου mhtro@dolnet.gr

TA NEA Gallοp

H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι::

TA NEA Gallup

H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι:


NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας και γραφτείτε στο Newsletter του NEA Online