Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα σε 70 ημέρες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2018 06:40 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15/02/2018 19:18 |
Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα σε 70 ημέρες

«ΤΑ ΝΕΑ» αγαπούν το βιβλίο. Η πολυετής έντυπη παρουσία του «Βιβλιοδρομίου» κάθε εβδομάδα μαζί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» το έχει άλλωστε αποδείξει. 
Με το «By the Book» ανοίγω την πρώτη μου σελίδα σε έναν διαδικτυακό τόπο που φιλοδοξώ να γίνει καθημερινή συνήθεια. Από εδώ θα παρουσιάζονται επιλεγμένες νέες εκδόσεις αλλά και επανεκδόσεις σημαντικών έργων και θα δίνονται πληροφορίες για εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και συγγραφείς. Με καθημερινές αναρτήσεις θα προσπαθήσω να κρατήσω ζωντανή μια ψηφιακή ατζέντα που θα βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τον χώρο του Βιβλίου.

Σε σχεδόν 70 ημέρες από σήμερα η Αθήνα ανακηρύσσεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Από τις 23 Απριλίου, ημέρα που γιορτάζεται διεθνώς το Βιβλίο, και για έναν χρόνο, δεκάδες εκδηλώσεις θα διοργανώνονται καθημερινά σε κάθε γωνιά της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων και όλους τους εκδοτικούς οίκους. Αναγνώσεις σε τοποθεσίες  απρόσμενες για τους περαστικούς, αλλά και στρογγυλά τραπέζια με αγαπημένους έλληνες και ξένους συγγραφείς, καθώς και αναλύσεις σε βάθος για τους βιβλιοφάγους σε περισσότερα από 30 ιδρύματα, ινστιτούτα και βιβλιοθήκες σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας. Η Αθήνα για έναν χρόνο θα μεταμορφωθεί σε έναν απέραντο χώρο πολιτισμού και από το «By the Book» θα μαθαίνετε έγκαιρα για κάθε εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. 

Διαβάζω για την ευχαρίστηση, διαβάζω για τη γνώση, μα πιο πολύ διαβάζω για να ζήσω ζωές που δεν μου ανήκουν. Ζωές που αναζητώ μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Ιστορίες που δεν θα είχα γνωρίσει αν δεν με μαγνήτιζε το άρωμα του τυπωμένου χαρτιού και τα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Γυρνάω σελίδα και ξεκινάω το πρώτο κεφάλαιο ενός διαδικτυακού βιβλίου που ελπίζω να φέρει κάθε αναγνώστη λίγο πιο κοντά στο αντικείμενο του πόθου του, το Βιβλίο.6
Λουκας Μπισταρακησ
16/02/2018 22:14
ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ,,,,ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΙ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡ, ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ/ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΜΟΥ ΕΔΟΣΕ ΑΝΤΟΛΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ,, ΚΑΛΕΣΑ ΤΟΝ ΧΡ. ΓΑΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΝ ΑΓΓ, ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΗΜΕΡΑΑ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ///ΒΙΒΛΙΑ,, ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Τεος ΓΕΝ ΓΡΑΜ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ Τεος ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΟΥΕΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΖΥΡΙΧΗ 16 ΦΕΒ 2018
By the Book
17/02/2018 03:54
Χαίρομαι που το νέο αυτό blog τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης ακόμα και από τη μακρινή Ζυρίχη. Ευχαριστώ!
Μαρία
16/02/2018 10:55
Καλή αρχή στο νέο σας blog!!
By the Book
16/02/2018 15:30
Θερμές ευχαριστίες!. Ελπίζω να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια!!!
ΣΤΡΑΤΟΣ
16/02/2018 06:58
Θαυμάσια! Θα μπορούσαν ενδεχομένως θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις και στην επαρχία; Ειδικά στην Μυτιλήνη όπου και κατοικώ;
By the Book
16/02/2018 11:57
Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Παρόλα αυτά οι εκδοτικοί οίκοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδας με αφορμή νέες εκδόσεις και παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων. Οτιδήποτε μαθαίνω θα το αναρτώ.