Η Automobili Pininfarina, η γνωστή ιταλική φίρμα που έχει σχεδιάσει πολλά ιστορικά μοντέλα, και πλέον ανήκει στον ινδικό όμιλο Mahindra, προσανατολίζεται στην κατασκευή κυρίως ηλεκτρικών super car μοντέλων, όντας κάτι τολμηρό και μάλλον, όχι και τόσο μελλοντικό, αφού, τα πρώτα δείγματα «γραφής» θα είναι έτοιμα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, η πλέον ινδική φίρμα έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, το 2020, με απώτερο στόχο να τοποθετηθεί απέναντι από την Bugatti Chiron. Θα ονομάζεται PF-Zero, και μια πρώτη γεύση του νέου της μοντέλου θα αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα ενώ το μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί το 2020. Το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, θα έχει πιθανόν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και η ισχύς του θα αγγίζει τους 2.000 ίππους.

Οι επιδόσεις του παραπέμπουν σε μονοθέσιο της Formula1. Τα 0-100χλμ/ώρα καλύπτονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του θα αγγίζει τα 400χλμ/ώρα! Mετά από μια πλήρη φόρτιση θα μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 500 χλμ. Το κόστος του μοντέλου θα αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Το PF-Zero είναι η αρχή. Έως το 2025 η Automobili Pininfarina θα έχει λανσάρει άλλα τρία ηλεκτρικά μοντέλα, ταμένα στην κατηγορία των SUV – Crossovers.