Η θρυλική ανάβαση Pikes Peak, που είναι ευρέως γνωστή στον χώρο του μηχανοκίνητου σπορ για τις απαιτητικές διαδρομές της με στροφές που κόβουν την ανάσα και περνάνε ξυστά από τον γκρεμό, φαίνεται ότι, δεν δυσκόλεψε καθόλου το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Volkswagen, στα χέρια του Γάλλου πιλότου Ρομαίν Ντυμά, ο οποίος κατάφερε να ανέβει τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, στο βουνό του Κολοράντο, σε χρόνο ρεκόρ 7΄ 57΄΄ 148 εκατοστά!

Όπως αναφέρει και η γερμανική φίρμα το χθεσινό απόγευμα ήταν μια ιστορική ημέρα για τη Volkswagen, , όπως στην διάσημη ανάβαση, I.D. R Pikes Peak, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 680 ίππων κατάφερε να κάνει ένα νέο ρεκόρ, και φυσικά να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε πετύχει ο Σεμπαστιάν Λεμπ το 2013.

Πρόκειται για έναν αγώνα, 20 χιλιόμετρα απόστασης, όπου ο οδηγός …παλεύει με 156 απαιτητικές στροφές, ενώ εχθρός και η υψομετρική διαφορά των 2.900 μέτρων.

Πάντως, το γερμανικό μοντέλο, περίπου 1.100 κιλών – μαζί με τις μπαταρίες, αποδείχθηκε το ιδανικό όχημα για την κατάρριψη του ρεκόρ. Στα πλεονεκτήματα του, η τεχνολογία του, η εξελιγμένη αεροδυναμική, η υψηλή ισχύς του μοντέλου, η βέλτιστη κατανάλωση κ..α.

Η Volkswagen είχε μόνο έναν εχθρό. Τον χρόνο προετοιμασίας του ηλεκτρικού της μοντέλου, που όπως φαίνεται, νίκησε και αυτό. Μέσα σε 250 ημέρες, κατάφερε να δημιουργήσει και να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, χάρη στον τέλειο συντονισμό μηχανικών, σχεδιαστικών κ.α.