Η χρησιμότητα των καμερών οπισθοπορείας είναι γνωστή: Ουσιαστικά, αποτελούν τα πίσω μάτια του οδηγού, που του δίνουν τη δυνατότητα να βλέπει ακριβώς τι μπορεί να κρύβεται όταν παρκάρει ή όταν κάνει όπισθεν με το αυτοκίνητο του.

Σήμερα, το νέο Ford Focus προάγει αυτή την τεχνολογία στο επόμενο στάδιο – αποκαλύπτοντας τι υπάρχει πέρα από την ορθή γωνία. Χάρη στην τοποθέτηση της κάμερας πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, καταγράφεται μια εικόνα 180 μοιρών την οποία εμφανίζει σε οθόνη αφής μέσα στο αυτοκίνητο – κάνοντας αντιληπτούς στους οδηγούς διερχόμενους πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Έτσι, οι ελιγμοί με όπισθεν γίνονται ευκολότερα χάρη σε αισθητήρες ραντάρ που παρακολουθούν την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο και προειδοποιούν τους οδηγούς για διερχόμενα οχήματα και μοτοσικλέτες.

Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στις προειδοποιήσεις, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα. Εκτός από την Ευρυγώνια Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear Wide View Camera), το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης Σύστημα Πληροφοριών Τυφλού Σημείου (Blind Spot Information System) με Cross Traffic Alert που προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανή διέλευση οχημάτων και μοτοσικλετών πίσω του.