Lamborghini, Ferrari και Porsche, τρεις φίρμες με πανάκριβα τετράτροχα μοντέλα, κατάφεραν το 2017 να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις τους, με τις SUV και υβριδικές τους υπερπαραγωγές που «τρέχουν» με χίλια!

Μια Lamborghini έχει πάρει τα …μυαλά των «συλλεκτικών» υποψήφιων αγοραστών στο εξωτερικό με ένα νέο της μοντέλο. Πρόκειται για το Urus, το πολυτελές SUV της ιταλικής φίρμας που όπως, φαίνεται θα φέρει …ζεστό ψωμί στην εταιρεία και τις συνεχώς αυξημένες πωλήσεις της, που αναμένονται να διπλασιαστούν χάρη στο νέο της μοντέλο. Όπως ανέφερε μεγαλοστέλεχος της Lamborghini, η ανταπόκριση του κοινού ( και αναφέρεται σαφώς, στο συγκεκριμένο κοινό που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το πολυτελές μοντέλο που κοστίζει ….) είναι αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα η ζήτηση να έχει ξεπεράσει και τις δυνατότητες παραγωγής του εργοστασίου.

Η εταιρεία πιστεύει ότι το 2019, το Urus θα ξεπεράσει σε πωλήσεις, παγκοσμίως, τις 4.000 μονάδες, την ώρα που το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάσει μόλις 1.000 αυτοκίνητα, ετησίως. Εξαιρετική είναι η πορεία και της Huracan, του supercar μοντέλου της Lamborghini, η οποία κατάφερε να πιάσει τις 10.000 πωλήσεις, συνολικά. Το 2017, η Lamborghini παρήγαγε 3.185 αυτοκίνητα, ενώ οι πωλήσεις της αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, τα επόμενα δύο χρόνια με «όπλο» το Urus.

Ferrari και Porsche ανεβάζουν «ταχύτητα» στις πωλήσεις

Aκόμη πιο πλατιά είναι τα χαμόγελα στη Ferrari, αφού, το 2017, οι πωλήσεις της φίρμας σημείωσαν αύξηση 5%. Συνολικά, την περασμένη χρονιά, η ιταλική φίρμα παρήγαγε 8.398 αυτοκίνητα, ενώ τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 537 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 137 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2016. Από τα μοντέλα που βοήθησαν σημαντικά στην αύξηση των κερδών της φίρμας, ήταν η 912 Superfast, που αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα της μοντέλα. Η Ferrari έχει βάλει ως στόχο, το 2018, να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 9.000 αυτοκίνητα. Στα σχέδια της είναι το 2019 να παρουσιάσει ένα υβριδικό μοντέλο, το 2020, να έχει έτοιμο το δικό της SUV ενώ από τη γκάμα της δεν θα λείπει και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις και της Porsche το 2017, που κατάφερε να της αυξήσει κατά 4%.

Το πιο δημοφιλές – και καλοπουλημένο – μοντέλο της είναι το υβριδικό Panamera Turbo S E-Hybrid. Συνολικά, το 2017, η Porsche πούλησε 246.375 οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Σαφώς, για την Porsche η πιο αγαπημένη της χώρα είναι η Κίνα που παραμένει η χώρα με τις υψηλότερες πωλήσεις για τη γερμανική φίρμα και η οποία κατάφερε να αγγίζει τις 71.000 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο!