To Τype A είναι το πρώτο τετράτροχο όχημα της Renault. Έίναι το αυτοκίνητο που το 1898 σηματοδοτεί την αρχή μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Renault γιορτάζει φέτος 120 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανίας, που πλέον οδεύει στο μέλλον με όπλο τις καθαρότερες λύσεις μετακίνησης, τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και την αυτόνομη οδήγηση.

Μοντέλα όπως το Renault 4, το επαναστατικό Τwingo και το Espace, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των γάλλων, τον προηγμένο αιώνα. Η Renault με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων λαμπρής ιστορίας, γιορτάζει αυτή την ξεχωριστή της επέτειο παρουσιάζοντας στην Retromobile 2018 στο Παρίσι τον ερχόμενο Απρίλιο μερικά από τα σημαντικότερα μοντέλα της, τα οποία άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Κεντρικό μήνυμα στη συγκεκριμένη έκθεση το Easy Life.

Η Renault κατασκευάζει για πρώτη φορά το Type A, του 1898. Η βελτιωμένη έκδοση έρχεται ένα χρόνο αργότερα, όταν η Renault παρουσιάζει την Type B, το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με κλειστή καμπίνα επιβατών. Το πρώτο επαγγελματικό όχημα παρουσιάζεται από τη γαλλική φίρμα το 1909. Είναι το Type BD poster van, που είχε ενσωματωμένο στο εσωτερικό του ένα ταχυδρομικό γραφείο. Από εκεί και πέρα ακολουθεί η δεκαετία του 1910 – 1930 όπου η Renault παρουσιάζει τρία νέα μοντέλα, με πιο ξεχωριστό το Type KJ1, που είναι σχεδιασμένο ειδικά για την κίνηση στις πόλεις.

Η ιδέα ενός μοντέλου GT ( Grand Tourer που σημαίνει για μεγάλα ταξίδια) υλοποιείται το 1933, με το Vivastella PG7. Οι βάσεις για τη σειρά μοντέλων που φέρουν τον αριθμό 4 «στήνονται» λίγο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για το 4CV, το πρώτο μοντέλο των γάλλων που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις. Το 1950 η Renault παρουσιάζει τον προάγγελο των σημερινών SUV, το Colorale. Οι πολυμορφικές ανησυχίες των γάλλων παρουσιάζονται μέσω του Renault 16. Η πετρελαϊκή κρίση επιβάλλει την παραγωγή μικρών μοντέλων με οικονομικούς κινητήρες. Ως απάντηση σε αυτό η Renault πλασάρει στην αγορά – με ταχύτατα αντανακλαστικά – το Renault5.

Ένα από τα πρώτα παγκόσμια αυτοκίνητα είναι το Renault 9, που παρουσιάζεται το 1981. Το πρώτο πολυμορφικό της μοντέλο κάνει την εμφάνιση του το 1984, με την ονομασία Espace. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν άλλα δύο σημαντικά μοντέλα, το πρώτο Twingo και το Scenic, μοντέλο που έθεσε τις βάσεις των πολυμορφικών οχημάτων.