Η Peugeot κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να κλέψει την παράσταση στην πιο σκληροτράχηλη δοκιμασία στο μηχανοκίνητο σπορ. Η γαλλική φίρμα, που έχει «μαζέψει» δεκάδες διακρίσεις στον αγώνα των 9.000 χιλιομέτρων, το Ντακάρ, και φέτος, μετά από 15 ημέρες σκληρών ειδικών διαδρομών, με αντίξοες συνθήκες και διασχίζοντας αμμόλοφους, βουνά και βραχώδεις περιοχές στο Περού, την Βολιβία και την Αργεντινή, με πρωτεργάτες τους Carlos Sainz/Lucas Cruz κατέκτησαν την 40η διοργάνωση, με PEUGEOT 3008DKR Maxi.

Η Team Peugeot Total πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια ένα απίστευτο χατ-τρικ στον πιο απαιτητικό μηχανοκίνητο αγώνα αντοχής έχοντας ως βάση το PEUGEOT 3008 SUV, το “Car of the Year 2017”.

Οι διαδρομές του 40ου ράλι Ντακάρ αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές και σκληρές καταπονώντας τα μηχανικά μέρη των αγωνιστικών. Με συνολικό μήκος κοντά στα 9.000 χιλιόμετρα τα PEUGEOT 3008DKR Maxi επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία τους κατακτώντας τις 7 από τις 13 συνολικά ειδικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν.

Το μόνο αξιοσημείωτο μηχανικό πρόβλημα ήταν ένα μικρό με το κιβώτιο, ενώ η εγκατάλειψη του No306 PEUGEOT 3008DKR Maxi δεν οφείλεται σε κανένα τεχνικό πρόβλημα.