Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Βορείου Αμερικής, στο Ντιτρόιτ, η Nissan κάνει την έκπληξη με ένα πρωτοποριακό μοντέλο. Το πρωτότυπο Nissan Xmotion που μοιάζει με προάγγελο ενός μελλοντικού SUV.

Όπως αναφέρει και η Nissan, το νέο μοντέλο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα καθαρόαιμο SUV : υψηλή θέση, τις αναλογίες ενός οχήματος υψηλής χρηστικότητας και τα ογκώδη φτερά, που πλαισιώνονται από ζάντες και ελαστικά παντός εδάφους.

Το όνομα Xmotion του πρωτοτύπου (που προφέρεται “cross motion” και σημαίνει διασταυρούμενη κίνηση) “συγχωνεύει” την Ιαπωνική κουλτούρα και την παραδοσιακή τεχνική με το Αμερικανικό χρηστικό στυλ και της νέας γενιάς τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility.

Άλλο ένα κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μακρύ μεταξόνιο, οι τροχοί που είναι τοποθετημένοι στις άκρες και το άνετο εσωτερικό του. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό υπάρχουν τρεις σειρές ξεχωριστών καθισμάτων με απώτερο στόχο να προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για δύο ζευγάρια, όπου στην τρίτη σειρά μπορούν να φιλοξενηθούν δύο παιδιά ή τα κατοικίδιά τους.

Το νέο μοντέλο μπορεί να οδηγηθεί, είτε χειροκίνητα είτε ο οδηγός να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Για παράδειγμα, η εναλλαγή από τη λειτουργία οδήγησης ProPILOT στη λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης και αντίστροφα, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το PD Commander, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και στο φουτουριστικό τιμόνι.

Το Xmotion concept, περιλαμβάνει επίσης συνολικά επτά τμήματα ψηφιακής οθόνης.