Η νέα BMW 330e Plug-in Hybrid προτάσσει την οικολογική οδήγηση, όσο αυτό είναι εφικτό για ένα μοντέλο που κρύβει κάτω από το καπό του 272 «ετοιμοπόλεμους» ίππους.

Η νέα BMW 330e Plug-in Hybrid αποτελεί την πιο οικολογική εκδοχή της δημοφιλούς τριάρας, η οποία εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα, που περηφανεύεται ότι μπορεί να κινήσει το μεσαίο, πολυτελές μοντέλο με πιο οικονομικούς «ρυθμούς», αρκεί να το επιθυμεί και ο οδηγός. Η οδηγική εμπειρία μας εστιάστηκε στον τρόπο λειτουργίας της υβριδικής τεχνολογίας με επαναφορτιζόμενο σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα, η BMW 330e Plug-in Hybrid εξοπλίζεται με τον γνώριμο 2λιτρο κινητήρα που αποδίδει 184 ίππους και 296 Nm ροπής ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 7,6 kWh που αποδίδει άλλους 88 ίππους, ανεβάζοντας έτσι την συνολική, συνδυαστική ισχύ στους 272 ίππους με 420 Nm ροπής! Σαφώς, οι πολλαπλές λειτουργίες κίνησης είναι το σημείο που διαφοροποιεί την συγκεκριμένη έκδοση από τις καθαρόαιμες βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Για παράδειγμα, η 330e Plug-in Hybrid μπορεί να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια – αρκεί να εφαρμόστε τη λειτουργία e-Power, «χαρίζοντας» 30-35 χιλιόμετρα αποκλειστικής ηλεκτρικής οδήγησης, χωρίς την παρέμβαση του κινητήρα βενζίνης. Συγκεκριμένα, μέσω του πολυδιακόπτη Driving Experience Control ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης (Eco-Pro-Comfort-Sport-Sport+), είτε για σπορ οδήγηση, είτε για πιο οικολογικές διαδρομές. Στην υβριδική λειτουργία, η 330e είναι πιο γρήγορη, με άμεση απόκριση στο γκάζι χάρη και στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

Επιδόσεις – κατανάλωση

Σε επιδόσεις, το μεσαίο μοντέλο των βαυαρών μπορεί να προσφέρει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 6,3’’ και τελική ταχύτητα, που σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι 225 χλμ/ώρα. Το εργοστάσιο καυχιέται ότι μπορεί να καταναλώσει 1.9 λίτρα/100χλμ, όμως, αυτό το νούμερο είναι «άπιαστο» και ιδιαίτερα όταν ο οδηγός θελήσει να κινηθεί με σπορ ρυθμούς. Έτσι, η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 5,5 λίτρα/100χλμ, όσο και αν επιστρατεύσαμε τις οικολογικές ευαισθησίες στο δεξί μας πόδι.

Συνδυάζεται με το Steptronic αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, το οποίο κάνει σε κάθε περίπτωση την οδήγηση απολαυστική. Στα υπόλοιπα σημεία – εξοπλισμό , άνεση και τεχνολογία – το νέο μοντέλο στέκεται στην κορυφή της κατηγορίας των πολυτελών μεσαίων προτάσεων, με τον μακροσκελή πίνακα του εξοπλισμού του να φέρει τα πάντα. Στο ταμείο, η BMW 330e Plug-in Hybrid είναι μια ακριβή επιλογή – αν και από τις πιο ολοκληρωμένες υβριδικο – ηλεκτρικές προτάσεις. Κοστίζει κάτι παραπάνω από 49 χιλιάδες ευρώ, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο και τη τεχνολογική της υπεροχή.