Το νέο γερμανικό πικ απ που κυκλοφορεί στην χώρα μας, έλαβε από το EuroNCAP, το ανώτατο όργανο για την ασφάλεια των οχημάτων, τη μεγαλύτερη διάκριση στα κρας τεστ: 5 αστέρια!

Το νέο μοντέλο διαθέτει εμφάνιση που παραπέμπει στα SUV της φίρμας και ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ στην ποιότητα κατασκευής. Επειδή για τους επαγγελματίες το ζητούμενο είναι οι μεταφορικές ικανότητες του μοντέλου, η νέα X-Class μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους 1,1 τόνων ενώ έχει δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων.

Προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, την X-Class Pure για σκληρή, λειτουργική χρήση, την Χ-Class Progressive που προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά την άνεσης και την X-Class Power με πιο lifestyle στοιχεία για όσους βλέπουν το νέο μοντέλο ως ένα εκδρομικό τετρακίνητο «όπλο» που θα τους ξελασπώσει σε κάθε περίσταση.

Η X-Class έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε εξοπλισμό ηλεκτρονικό πακέτο, ενώ ξεχωρίζει η οθόνη αφής touchpad πολλαπλών λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα και το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων COMAND Online με πλοήγηση από σκληρό δίσκο, το σύστημα φωνητικού χειρισμού και η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω smartphone.

Θα διατίθεται με τον πιο σύγχρονο ντίζελ κινητήρα common-rail με κυβισμό 2,3 λίτρων που ουσιαστικά διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος, 163 και 190 ίππων. Κοστίζει από 35.028 ευρώ.