Σήμερα, περίπου το 25% όλων των επιβατικών οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι SUV με το Ford Kuga να πλησιάζει το 50% του όγκου παραγωγής οχημάτων στη Βαλένθια. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του Kuga από την αρχή της χρονιάς είναι 126.900, βελτίωση 22% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2016. Το Kuga είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, μετά τα Fiesta και Focus.

Οι αυξημένες πωλήσεις των SUV της φίρμας έχουν οδηγήσει τη Ford ώστε να επενδύσει πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλένθια της Ισπανίας. Η νέα επένδυση ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στις δραστηριότητες της Ford στη Βαλένθια σε περίπου 3 δισεκ. Ευρώ από το 2011. Η Βαλένθια θα είναι το εργοστάσιο παραγωγής της επόμενης γενιάς Kuga. Η νέα επένδυση θα βοηθήσει στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια.

«Αυτή η σημαντική επένδυση των 750 και πλέον εκατομμυρίων Ευρώ επιβεβαιώνει εκ νέου και ξεκάθαρα τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στην περιοχή της Βαλένθια και στην Ισπανία, ως μιας από τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής μας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Steven Armstrong, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την εθνική κυβέρνηση στη Μαδρίτη και την Generalitat Valenciana για τη συνεχή τους υποστήριξη και την προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα ευνοϊκό κλίμα για επιχειρηματικές επενδύσεις στην περιοχή της Βαλένθια.»