Το νέο γερμανικό πικ απ που ήδη πωλείται στην χώρα μας παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην Αυτοκίνηση 2017, στο παλαιό αεροδρόμιο, στην αίθουσα ξιφασκίας.

Επειδή για τους επαγγελματίες το ζητούμενο είναι οι μεταφορικές ικανότητες του μοντέλου, η νέα X-Class μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους 1,1 τόνων ενώ έχει δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων.

Θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, την X-Class Pure για σκληρή, λειτουργική χρήση, την Χ-Class Progressive που προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά την άνεσης και την X-Class Power με πιο lifestyle στοιχεία για όσους βλέπουν το νέο μοντέλο ως ένα εκδρομικό τετρακίνητο «όπλο» που θα τους ξελασπώσει σε κάθε περίσταση .

Η X-Class έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε εξοπλισμό ηλεκτρονικό πακέτο, ενώ ξεχωρίζει η οθόνη αφής touchpad πολλαπλών λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα και το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων COMAND Online με πλοήγηση από σκληρό δίσκο, το σύστημα φωνητικού χειρισμού και η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω smartphone. Θα διατίθεται με τον πιο σύγχρονο ντίζελ κινητήρα common-rail με κυβισμό 2,3 λίτρων που ουσιαστικά διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος, 163 και 190 ίππων. Κοστίζει από 35.028 ευρώ.