Δεκαπέντε νέα μοντέλα αναμένεται να αποκαλυφθούν στην Αυτοκίνηση 2017 που ανοίγει τις πύλες της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου – με τα εννέα να αποτελούν το «φιλέτο» των εκθετών που θα κλέψουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, στην αίθουσα ξιφασκίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζεται στη νέα γενιά SUV και crossovers, στις πρωτοποριακές τεχνολογίες πολλών νέων μοντέλων αλλά και στην πιο σημαντική πρεμιέρα: Αυτή του ηλεκτρικού Nissan Leaf! Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν αρκετά από τα νέα μοντέλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Nissan Leaf: Πρώτη εμφάνιση στην χώρα μας – και ίσως η πιο σημαντική στην έκθεση – είναι αυτή του νέου Nissan Leaf, του πρωτοποριακού ηλεκτρικού μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας που ήδη κυκλοφορεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Το νέο μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί στην έκθεση με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να εστιάζεται στις ηλεκτρικές του επιδόσεις, την αυτονομία του και το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 ίππους και 320 Nm ροπής, με τη μέγιστη ταχύτητα να ανέρχεται στα 144 χλμ./ώρα. Η φόρτιση διαρκεί – ανάλογα με το δίκτυο ρεύματος – από 6- 10 ώρες, ενώ με τη χρήση ταχυφορτιστή, φορτίζουν σε ποσοστό 80% σε μόλις 40 λεπτά. Η αυτονομία του οχήματος αγγίζει τα 378 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Citroen C3 Aircross: Το νέο μικρό SUV των γάλλων. Διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση και αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα στην ελληνική αγορά. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Συγκεκριμένα, στις εκδόσεις βενζίνης, η νέα σειρά κινητήρων PureTech περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό PureTech 82, καθώς και τους υπερτροφοδοτούμενους PureTech 110hp και PureTech 130hp. Στις εκδόσεις πετρελαίου, οι κινητήρες BlueHDi 100hp και BlueHDi 120hp διακρίνονται για την οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές τύπων.

DS 7 Crossback: Το νέο μεγάλο SUV των Γάλλων, αυτοκίνητο με το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στα Ιλίσια Πεδία, του Παρισιού ο Εμμανουέλ Μακρόν. Θα προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων THP 225 ίππων, ή με πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων BlueHDi 180 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Seat Arona: Ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV. Το νέο Arona έχει μήκος 4,14 μέτρα, είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη και έχει χώρους για μια νέα οικογένεια. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τον turbo κινητήρα βενζίνης 1.0 λίτρου που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προσφέρει στην βασική έκδοση 95 ίππους ( όπως και στο νέο Ibiza) και 115 ίππους, στην πιο ισχυρή. Επιπλέον, η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα φέρει και το νέο μοτέρ 1,5 λίτρων TSI Evo με 150 σπιρτόζικους ίππους. Η γκάμα των ντίζελ έχει ως βάση τον γνώριμο μοτέρ1,6 TDI απόδοσης 80, 95 και 115 ίππων.

Hyundai Kona: Το νέο μικρό crossover που θα ενισχύσει τη γκάμα της κορεάτικης φίρμας. Το μήκος του αγγίζει τα 4,1 μέτρα με χώρους για πέντε επιβάτες. Το μικρότερο μοτέρ είναι ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας T-GDI 1.0 λτ. με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο οποίος αποδίδει ισχύ 120 ίππων. Επίσης, υπάρχει ο 1,6 λίτρων τούρμπο βενζινοκινητήρας με 177 ίππους και ντίζελ 1.6 λίτρων.

KIA Stonic: Ήδη προσφέρεται στην ελληνική αγορά. Το μικρό crossover έχει άνετους χώρους και ξεχωρίζει για τη – όπως αναφέρει και η φίρμα – διασκεδαστική οδήγηση.

Skoda Karoq: Το νέο μικρό SUV ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα με τιμές από 19.900 ευρώ. Η γκάμα κινητήρων διαθέτει πέντε επιλογές, δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Το μικρότερο μοτέρ είναι ο 3κύλινδρος 1.0 TSI με τους 116 ίππους και ακολουθείται από τον 4κύλινδρο 1.5 TSI με 150 ίππους. Στα ντίζελ, υπάρχει ο 1.6 λίτρων με 116 ίππους και δύο εκδόσεις, του 2.0 TDI με 150 ή 190 ίππους

Volkswagen T-ROC: Το νέο SUV πατατει στη νέα πλατφόρμα MQB. Τοποθετείται κάτω από το Tiguan, με το μήκος να αγγίζει τα 4.2 μέτρα. Προσφέρεται με τρία σύνολα βενζίνης και ισάριθμα ντίζελ. Στη βάση είναι ο τρικύλινδρος 1.0 TSI απόδοσης 115 ίππων, ακολουθεί ο 1.5 TSI των 150 ίππων και στην κορυφή είναι ο 2.0 TSI με τους 190 ίππους. Ντίζελ, 1.6 TDI των 115 ίππων και ο 2.0 TDI με τους 150 ή 190 ίππους.

Mercedes-Benz X-Class: Το νέο pick up των Γερμανών θα κάνει την πρώτη πανελλαδική του παρουσίαση στην Αυτοκίνηση 2017. Προσφέρεται με τον υψηλόροπο πετρελαιοκινητήραμε κυβισμό 2,3 λίτρων που διατίθεται σε δύο βαθμίδες. Την έκδοση X 220 d που αποδίδει 163 ίππους και την X 250 d των 190 ίππων. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης. Θα προσφέρεται σε πλειάδα εκδόσεων με τις τιμές του να ξεκινούν από 35.000 ευρώ.