Στην ελληνική αγορά προσφέρεται το νέο Jeep Compass, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει, μετά την πανελλαδική παρουσίαση, ότι η τιμή εκκίνησης του είναι τα 25.900 ευρώ.

Μάλιστα, το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με ένα ιδιαίτερα δελεαστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 50 άτοκων δόσεων!

Η τιμή των 25.900 ευρώ αφορά την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 MultiAir2 Turbo 140hp, με 170 ίππους. Επίσης οι ντίζελ 1.6 Mjtd 120hp κοστίζει από 29.700 ευρώ και μετά υπάρχουν οι 2λιτροι ντίζελ των 140 και 170 ίππων.

Ο εξοπλισμός ιδιαίτερα πλούσιος, όπου περιλαμβάνονται – στην έκδοση Sport – ESP, 6 αερόσακοι, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, keyless entry, cruise control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας, σύστημα ελέγχου ταλαντώσεων ρυμουλκούμενου κ.λπ.

Στην αμέσως επόμενη έκδοση Longitude διατίθενται (επιπλέον της Sport) ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, προβολείς ομίχλης εμπρός, μπάρες οροφής, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες κ.α. Το Compass Limited διαθέτει ακόμα ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, καθίσματα με δέρμα/ύφασμα, διζωνικό κλιματισμό, infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών, πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 7 ιντσών, αισθητήρες βροχής, κ.λπ.

Να το τονιστεί ότι το νέο μοντέλο, που πλέον έχει επαναπροσδιορίσει τη θέση του στην αγορά των SUV, εξοπλίζεται με οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.400 έως 2.000 κ.εκ., χειροκίνητα και 9τάχυτα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, εξελιγμένα συστήματα κίνησης σε δύο ή σε τέσσερις τροχούς . Μάλιστα, πριν ακόμη κυκλοφορήσει έχει αποσπάσει την ανώτατη διάκριση ασφάλειας 5 Αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό Οργανισμό EuroNCAP.

Βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της Lancia-Jeep Hellas.

Η παρουσίαση του μοντέλου πραγματοποιήθηκε, αντί των συνηθισμένων ομιλιών, από την γνωστή δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

Η γνωστή δημοσιογράφος, ανέλαβε να ανακρίνει τους επιτελείς της εταιρίας για κάθε φανερό και κρυφό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου.