Το Citigo, το μικρότερο μοντέλο της τσέχικης φίρμας διαθέτει νέα εμφάνιση, τόσο εμπρός όσο και στο πίσω τμήμα με τον άνεμο της ανανέωσης να έχει αγγίξει το καπό, τον προφυλακτήρα, τα φώτα ομίχλης ενώ επανασχεδιασμένη είναι και η γρίλια ψυγείου. Προσφέρεται με πλούσιο εξοπλισμό και διαθέτει χώρο για τέσσερις επιβάτες.

Με μήκος 3,59 μ, πλάτος 1,64 μ και ύψος 1,47 μ (το 5-θυρο μοντέλο), το Citigo προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις: Αctive, Ambition και Style.

Οι προβολείς διαθέτουν φώτα ημέρας LED (στάνταρ για Ambition, Style προαιρετικό για το Active).

Τα φώτα ομίχλης διατίθενται τώρα με λειτουργία cornering – ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού – (προαιρετικά από το Active και πάνω). Το σύστημα City Safe Drive με αισθητήρες φωτός και βροχής καθώς και με λειτουργία Coming Home παρέχουν μεγαλύτερη άνεση (προαιρετικά από το Active και πάνω).

Η επανασχεδιασμένη πίσω όψη χαρακτηρίζεται από τα πίσω φώτα σε σκούρο πλαίσιο (από το Ambition και πάνω), Οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται στις 14, 15 και 16 ίντσες.

Προσφέρει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 251 λίτρων και πλάτος χώρου επιβατών 1,369 μ (στις 5-θυρες εκδόσεις). Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 951 λίτρα.

Το σύστημα ηλεκτρονικού κλιματισμού Climatronic (προαιρετικό με την έκδοση Ambition) και η νέα γενιά συστημάτων ραδιοφώνου και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Blues και Swing προσφέρει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας – από μια σύνδεση aux-in μέχρι υποδοχή κάρτας SD και θύρας USB. Η παραλλαγή Swing διαθέτει επιπλέον έγχρωμη οθόνη, έξι ηχεία και σύνδεση Bluetooth, που σημαίνει ότι το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Swing μπορεί να συνδεθεί με το smartphone.

Η εφαρμογή Move&Fun, για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android, παρέχει πλοήγηση, πληροφορίες ταξιδιού, τηλεφωνήματα hands-free, συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και, φυσικά, ραδιόφωνο και μουσική. Μια οθόνη Maxi-DOT είναι επίσης διαθέσιμη ως έξτρα ( στάνταρ για τον κινητήρα CNG, προαιρετική για τις εκδόσεις Ambition και Style).

Συστήματα υποστήριξης οδηγού και πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας

Τα φρένα έκτακτης ανάγκης βοηθούν να αποτρέπονται οπίσθιες συγκρούσεις στην κυκλοφορία εντός της πόλης. Η βοηθητική αυτή λειτουργία είναι αυτόματα ενεργή σε ταχύτητες ανάμεσα στα 5 και τα 30 χλμ/ω.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, ESC [ηλεκτρονικό έλεγχο σταθερότητας], σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, EDL [ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού], ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλες τις θέσεις, προεντατήρες για τις ζώνες των μπροστινών καθισμάτων, υποδοχές παιδικού καθίσματος Isofix στις πίσω θέσεις (και με άνω σημείο πρόσδεσης), αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων κινδύνου σε ενδεχόμενο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Hill-Hold Control [έλεγχος οχήματος σε ανηφόρες/κατηφόρες], και παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών.

Διατίθεται με κινητήρα 1.0 λίτρου, τρικύλινδο με 60, 75 ίππους και 68 ίππους στην έκδοση με φυσικό αέριο.

Στη μικρότερη από πλευράς ισχύος εκδοχή, η τελική του ταχύτητα είναι 162 χλμ/ω. με το κιβώτιο των πέντε ταχυτήτων, ενώ η κατανάλωση είναι 4,4 λίτρων ανά 100 χλμ

Η τιμή του μοντέλου ξεκινάει από 8,980€, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει εύκολα με το νέο πρόγραμμα ŠKODA Clever Plan που προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση & οδική βοήθεια, με μόλις 106€ τον μήνα.