Η Volvo Cars παρουσίασε το νέο XC40, που εισέρχεται στην κατηγορία των compact premium SUV. Η φίρμα αποκάλυψε το νέο της μοντέλο στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο.

Έτσι, με το νέο XC40 η Volvo έχει τρία πολύ φρέσκα, SUV, τα XC90, XC60 και XC40.

Tο νέο XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική – CMA (Compact Modular Architecture), η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για τις άλλες εκδόσεις που θα συμπληρώσουν τη Σειρά 40, ανάμεσά τους και πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Θα φέρει τις γνώριμες – και βραβευμένες – τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που είναι γνωστές από τις Σειρές 90 και 60.

Συγκεκριμένα, το XC40 διαθέτει το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, την τελευταία γενιά του City Safety, την τεχνολογία Run-off Road Protection για αποτροπή της εξόδου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της καθώς και κάμερα 360 μοιρών που βοηθά τον οδηγό σε μανούβρες σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι το XC40 διαθέτει και το σύστημα Cross Traffic Alert το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να ελέγχει την κάθετα διερχόμενη κυκλοφορία κατά την κίνηση με όπισθεν-έξοδο από χώρο στάθμευσης και να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος. Πλέον, το σύστημα διαθέτει και αυτόματο φρενάρισμα για την αποτροπή μίας ενδεχόμενης σύγκρουσης.

Το XC40 θα διατίθεται με μία πληθώρα από βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, της οικογένειας προηγμένων κινητήριων συστημάτων της Volvo με την ονομασία Drive-E. Θα υπάρξουν και υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις ενώ στο XC40 η Volvo Cars θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και το νέο τρικύλινδρο κινητήρα της.