Ο τούρμπο 1.200αρης κινητήρας που εξοπλίζει το νεανικό σε σχεδίαση Juke περηφανεύεται ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο ταξίδι.

Ανήκει στην κατηγορία των μικρών crossover αλλά έχει το ταλέντο να τρέχει όλες τις καθημερινές μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός πόλης. Το Juke δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα μικρό, πρακτικό μοντελάκι που σε κάθε περίπτωση προβάλλει την life – style εμφάνιση του. Σαφώς, μπορεί η ντίζελ εκδοχή να κλέβει την παράσταση με την οικονομία καυσίμου, αλλά, πολύ καλές εντυπώσεις μπορεί να αποσπάσει και η έκδοση με τον 1.200αρι τούρμπο κινητήρα που κάνει τα χατίρια του οδηγού, τόσο στον τομέα των επιδόσεων όσο και της κατανάλωσης καυσίμου. Αν βάλουμε το νέο μοντέλο δίπλα στους φορολογικούς πίνακες, τότε, το νέο Juke 1.2 DiG-T αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή, για όσους αναζητούν έναν μικρό οικογενειάρχη για όλες τις χρήσεις.

Η Nissan μας έδωσε την ευκαιρία να οδηγήσουμε για ακόμη μια φορά την έκδοση με τον 1.200αρη τούρμπο κινητήρα, που συνδυάζεται με εξάρι κιβώτιο. Το τελευταίο φροντίζει να λειτουργεί το μοτέρ σε ιδιαίτερα χαμηλές στροφές, κάτι που θα επιφέρει οικονομία καυσίμου και άνετη κίνηση του μικρού, συμπαγούς μοντέλου στον αυτοκινητόδρομο. Σε επιδόσεις, η ιαπωνική φίρμα αναφέρει ότι οι 115 ίπποι αλλά και η ροπή των 190 Nm – που είναι πανταχού παρόν στο μεγαλύτερο φάσμα του στροφομέτρου – προσφέρουν ρεπρίζ στο νεανικό Juke, ενώ σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζουν σβέλτες – και φυσικά ασφαλείς – προσπεράσεις. Στα συν του μοντέλου σημειώστε και την κατανάλωση καυσίμου, με το εργοστάσιο να καυχιέται για τα 5,6 λίτρα/100χλμ – σε πραγματικές συνθήκες δεν ξεπεράσαμε τα 6 – 6,4 λίτρα. Οι συμπαγείς διαστάσεις του – και το μικροκαμωμένο σχήμα του (4.13 μέτρα μήκος x 1.76 πλάτος x 1.56 ύψος) – κάνουν το Juke ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη.

Το μοντέρνο ταμπλό, το πλούσιο εξοπλιστικό του πακέτο, η υπερυψωμένη θέση οδήγησης, το σαλόνι των τεσσάρων επιβατών, αλλά και η νεανική εμφάνιση του αποτελούν την ταυτότητα του Juke στο εσωτερικό του. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρες σύστημα πολυμέσων της Nissan με άφθονες εφαρμογές – όπως ότι συνδέεται με Google. Μας άρεσε η έκδοση με την πανοραμική και το σύστημα πλοήγησης, την κάμερα οπισθοπορείας και τα χειριστήρια στο τιμόνι και 6 ηχεία. Το νέο μοντέλο συνεχίζει να αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή, είτε στην έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης, είτε με τον ντίζελ.