To Vision E δίνει μια πρόγευση για τον ηλεκτρικό «δρόμο» της Skoda, η οποία ανακοινώνει ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής θα κυκλοφορήσει το 2020 ενώ έως το 2025 θα έχει στη γκάμα της πέντε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Skoda ανεβάζει τα …βολτ με ένα ιδιαίτερα τολμηρό σχεδιαστικά μοντέλα – που παραπέμπει σε κουπέ SUV – και «πράσινη» τεχνολογία κάτω από το καπό. Το Vision E αποτελεί μια ματιά στο μέλλον και ουσιαστικά αποκαλύπτει τη στρατηγική της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το παγκόσμιο ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης , στις 19 Απριλίου. Επίσης, θα γίνει η αποκάλυψη του Skoda Superb, με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που αναμένεται να λανσαριστεί το 2019 ενώ παράλληλα θα γίνει και η αποκάλυψη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, που θα εξοπλίζει το Vision E. Να σημειωθεί ότι η Skoda ήδη διερευνά σχολαστικά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, που θα περιλαμβάνει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες μέχρι το 2025.

Το Vision E είναι ένα μελλοντικό κουπέ SUV με μήκος 4,64 μέτρα, λίγο δηλαδή, πιο μικρό από το Kodiaq. Διαθέτει μακρύ μεταξόνιο 2.85 μέτρων, με αποτέλεσμα να δώσει στους σχεδιαστές της ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό. Εξωτερικά διακρίνεται από τις δυναμικές γραμμές του, με αρκετές νευρώσεις και την ελαφρώς κεκλιμένη οροφή. Το Vision E είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που αποδίδει 308 ίππους. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της αυτονομίας, όπου οι ισχυρές μπαταρίες ιόντων λιθίου εξασφαλίζουν αυτονομία 500 χιλιομέτρων! Ο εξηλεκτρισμός της Skoda θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2019 με το λανσάρισμα του Superb με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της Skoda θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, το 2020.