Στη Γενεύη, η ιαπωνική φίρμα έδωσε μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο της Qashqai. Το δημοφιλές SUV και ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά στην κατηγορία του έχει ελαφρές σχεδιαστικές αλλαγές με το ενδιαφέρον των ιαπώνων να εστιάζεται στην τεχνολογική του αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης με το ιαπωνικό μοντέλο να μπορεί στο μέλλον να αλλάξει λωρίδες, ενώ έως τα τέλη του 2020 θα μπορεί να «διαχειριστεί» ακόμα πιο δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, όπως να περνάει διασταυρώσεις χωρίς την επέμβαση του οδηγού. το καινοτόμο σύστημα αυτόνομης κίνησης ProPILOT, που θα είναι διαθέσιμο στο Qashqai εντός του 2017. ευρύ φάσμα αλλαγών και βελτιώσεων, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και επιδόσεων.

Με περισσότερες έξυπνες τεχνολογίες στην φαρέτρα του, το QASHQAI γιορτάζει στην Γενεύη τα 10 χρόνια πρωτοκαθεδρίας στην κατηγορία των crossover. Στην εξωτερική του εμφάνιση, το ιαπωνικό crossover έχει πιο τονισμένο οτ εμπρός μέρος, στο οποίο δεσπόζουν ο νέος προφυλακτήρας και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Ελαφρές αλλαγές έχουν γίνει και στο σαλόνι του, όπως το νέο τιμόνι, κάποιες μικρές παρεμβάσεις στα υλικά του και νέα εξοπλιστικά στοιχεία που αφορούν την ενεργητική του ασφάλεια. Το νέο μοντέλο θα συνεχίζει να απαρτίζεται από τους κινητήρες βενζίνης των 1,2 και 1,6 λίτρων καθώς και τους καταξιωμένους πετρελαιοκινητήρες των 1,5 και 1,6 λίτρων των Nissan/Renault.