Το μικρομεσαίο οικογενειακό της Nissan, που συμπληρώνει σχεδόν δύο χρόνια στην αγορά, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των νέων υποψήφιων αγοραστών χάρη στους άνετους χώρους του, ο ιδιαίτερα πλούσιο σε ασφάλεια και άνεση εξοπλισμό του την οικονομία καυσίμου. Για το τελευταίο φροντίζει ο αναβαθμισμένος τούρμπο ντίζελ κινητήρας 1.5 dCi με ισχύ 110 ίππους. Το 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1.461 κ.εκ. της Renault-Nissan, βάζει σε προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου αλλά και τις επιδόσεις που παραπέμπουν σε μοντέλο μεγαλύτερου κυβισμού. Το ιαπωνικό μικρομεσαίο μοντέλο με τον ντίζελ κινητήρα 1.5 dCi αποδεικνύεται σπιρτόζικος, με γραμμική απόδοση και άφθονα αποθέματα ροπής. Αν και ντίζελ, το μοτέρ διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του, με την τραχιά λειτουργία του πετρελαιοκινητήρα θα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα.

Σαφώς, το μεγάλο του πλεονέκτημα, τόσο στις αστικές όσο και στις εκτός πόλης διαδρομές είναι η ροπή των 260 Nm που είναι παρούσα στο μεγαλύτερο – και ωφέλιμο φάσμα – του στροφομέτρου (1.750 – 2.750 σ.α.λ.). Στην πλειάδα των θετικών του στοιχείων συγκαταλέγεται και η οικονομία καυσίμου με το εργοστάσιο να αναφέρει μέση κατανάλωση 3,6 λίτρα/100χλμ, ενώ η δική μας μέτρηση δεν ξεπέρασε τα 4,5 – 5 λίτρα – ακόμη και υπό πίεση. Ειδικά άνετο είναι και το καλαίσθητο εσωτερικό του. Όλα αυτά χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο (2.700 χιλιοστά ) αλλά και την έξυπνη σχεδίαση του εσωτερικού του που προσφέρει στο Pulsar των 4,38 μέτρων περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Συνολικά, μπορούν να βολευτούν πέντε επιβάτες.

Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 385 λίτρα με ατού το μεγάλο άνοιγμα φόρτωσης. Για εκείνους που απαιτούν ακόμα περισσότερο όγκο φορτίου, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πανεύκολα, απελευθερώνοντας 1395 λίτρα ωφέλιμου χώρου. Το νέο Pulsar μπορεί να εξοπλιστεί με πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης που ενισχύουν την ασφάλεια των επιβατών και του οδηγού. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε το Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Forward Emergency Braking), το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), την Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και την Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning). Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, καθώς και με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 5 ιντσών, τοποθετημένη στον κεντρικό πίνακα οργάνων.

Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το Σύστημα Παρακολούθησης της Πίεσης των Ελαστικών, οι έξι αερόσακοι, όπως και το σύστημα Start & Stop. Επιπλέον, το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει το δεύτερης γενιάς σύστημα NissanConnect, συνοδευόμενο από μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, αλλά και πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες και ενημερωτικές εφαρμογές.