Ο προορισμός του Aygo είναι κυρίως αστικός. Και αυτό μαρτυρούν τόσο οι διαστάσεις του μοντέλου, όσο και ο λιλιπούτειος κυβισμός του. Το σύγχρονο μοντελάκι έχει μήκος 3,4 μέτρα. Με πιο ξεχωριστό σημείο το «X» σχεδιασμό του εμπρός άκρου που συμπληρώνεται από τα τα LED φώτα ημέρας . Επίσης, το μοντέρνο εσωτερικό του Aygo έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά με σπορ σχεδίαση και χώρους για τέσσερις επιβάτες. Προσφέρεται 3θυρο όσο και σε 5θυρο αμάξωμα. Στο Augo υπάρχει μόνο μια επιλογή κάτω από το καπό. Το 1.000άρη VVT-i μοτέρ των 69 ίππων.

Η οδηγική μας εμπειρία πραγματοποιήθηκε έχοντας στα χέρια μας την έκδοση με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων x-shift. Ο 3κύλινδρος VVT-i κινητήρας του 1.0 λτ. – που στην ανανεωμένη έκδοση έχει δεχθεί κάποιες σημαντικές μηχανολογικές παρεμβάσεις όπως στη συμπίεση, τη νέα εισαγωγή και νέα καδένα χρονισμού κ.α. – δείχνει σε κάθε περίπτωση σπιρτόζικο στις αστικές και υπεραστικές διαδρομές. Οι κραδασμοί από το 3κύλινδρο μπλοκ είναι ελάχιστοι ,με τον θόρυβο να κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα.

Η ελαστικότητα του μοτέρ – εδώ έχει αρωγό και την ροπή των 95 Nm – αλλά και το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο x-shift με τις 5 σχέσεις φαίνεται να ταιριάζουν γάντι με το σταμάτα – ξεκίνα των πόλεων, που πολλές φορές λειτουργούν αγχολυτικά για τον οδηγό. Να σημειωθεί ότι το αυτόματο κιβώτιο περιλαμβάνει πλήρως αυτόματη λειτουργία και χειροκίνητη με τη μετακίνηση του επιλογέα πάνω για κατέβασμα και κάτω για ανέβασμα ταχύτητας ενώ υπάρχουν και paddles στο τιμόνι. Όσον αφορά στην κατανάλωση, σε πραγματικές συνθήκες κίνησης κυμαίνεται στα 5 με 5,5 λτ./100 χλμ. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το νέο Aygo προσφέρει πολύ καλά αποθέματα πρόσφυσης, με τις καλορυθμισμένες αναρτήσεις, να παραπέμπουν σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ιδιαίτερα στον τομέα της άνεσης.

Το ίδιο και για το τιμόνι, που πληροφορεί τον οδηγό άμεσα, χάρη στην εξελιγμένη ηλεκτρική υποβοήθηση.

Εργονομική είναι και η θέση οδήγησης με τον μοντέρνο μοντέρνο πίνακας οργάνων, αλλά και το σύστημα πολυμέσων x-touch με την έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών που προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες – για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση του οδηγού. Στα πίσω καθίσματα θα καθίσουν δύο ενήλικες , οι οποίοι όμως πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις στον χώρο για τα πόδια τους. Ο χώρος των αποσκευών είναι στα 168 λίτρα.