Το νέο Citroen C3, το μικρό γαλλικό μοντέλο που ήδη παρουσιάστηκε στο εξωτερικό, κατέφθασε και στην ελληνική αγορά. Το φρέσκο σε εμφάνιση C3, κοστίζει, σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία από 12.740 ευρώ. Η τιμή αφορά την βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 PureTech 82 Live, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλιστικό επίπεδο, τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση.

Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις, με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμους πετρελαίου. Η έκδοση 1.2 PureTech 110 S&S Feel με ισχύ 110 ίππους κοστίζει 14.605 ευρώ. Οι ντίζελ εκδόσεις κοστίζουν από 14.290 ευρώ- αφορά την έκδοση 1.6 BlueHDi 75 S&S Live 83g και η πιο ισχυρή με 100 ίππους, η 1.6 BlueHDi 100 S&S Feel κοστίζει 15.690 ευρώ. Ο βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Live περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, συστήματα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και προσαρμογής ταχύτητας μέσω του ρυθμιστή ταχύτητας κ.α.

Άνεση μεγάλου αυτοκινήτου

Το νέο Citroen C3 αγγίζει τα 3,99 μέτρα σε μήκος, 1,75μ πλάτος και 1,47μ ύψους, με το μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,54 μέτρα. Η αύξηση του μεταξονίου έδωσε τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα άνετο σαλόνι για πέντε επιβάτες, ενώ χώρος των αποσκευών, είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και αγγίζει τα 300 λίτρα!

Το C3 νέας γενιάς προσφέρει μεταξύ άλλων πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης, ώστε κάθε αγοραστής να βρει τον συνδυασμό της αρεσκείας του. Συνολικά προβλέπονται 38 διαφορετικοί εξωτερικοί χρωματικοί συνδυασμοί. Η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη ψηλά, ενισχύοντας την περιμετρική ορατότητα του μοντέλου. Στα ατού και η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή.

Παγκόσμια εφαρμογή του connected cam που πρώτη λανσάρει η Citroen

Στο νέο μοντέλο κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες και ο πλούσιος εξοπλισμός.

Ανάλογα με την έκδοση ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και επίβλεψης τυφλού σημείου, το infotainment με τεχνολογία Mirror Screen για μεταφορά των λειτουργιών του smartphone, 3D σύστημα πλοήγησης με ενημέρωση κίνησης TomTom Traffic κ.ά.

Το νέο C3 φέρει προηγμένες τεχνολογίες, με την παγκόσμια πρεμιέρα της Citroën ConnectedCam ™, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD, το οποίο καταγράφει τις οδηγικές εμπειρίες με τη δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν: 3D Σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσής νεκρής γωνίας.