Η πρεμιέρα του νέου Renault Megane πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και από χθες βρίσκεται – και έως και τις 30 Οκτωβρίου – στην Αυτοκίνηση 2016, την έκθεση Αυτοκινήτου στην Αθήνα, στο πρώην Δυτικό αεροδρόμιο.

Το νέο μοντέλο έχει καινούργια και πιο φευγάτη εμφάνιση, ενώ συνδυάζει το πακέτο τεχνολογικών με μια γκάμα κινητήρων που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όλων των πελατών.

Με μεγαλύτερο μήκος και πλάτος, αλλά χαμηλότερο ύψος, το νέο Megane παράλληλα με την αυξημένη ευρυχωρία προσφέρει ένα ιδιαίτερα δυναμικό προφίλ τόσο σε σχεδιαστικό, όσο και οδηγικό επίπεδο. Συνδυάζεται με μία εκτεταμένη γκάμα κινητήρων απόδοσης από 90 έως 205 ίππους. Στη βάση βρίσκεται ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας 1.2 TCe σε δύο εκδόσεις με 100 και 130 ίππους, ενώ το κορυφαίο GT τροφοδοτείται από τον χωρητικότητας 1.6 λίτρων κινητήρα TCe των 205 ίππων που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC των 7 σχέσεων. Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου που περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.5 dCi με 90 και 110 ίππους και τον κινητήρα 1.6 dCi με τους 130 ίππους.

Το νέο μοντέλο σε επίπεδο τεχνολογικών καινοτομιών έχει σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών.

Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ενώ μια σειρά εξελιγμένων και φιλικών στη χρήση οδηγικών βοηθημάτων –που συμπεριλαμβάνουν εκτός των άλλων και έγχρωμο Head Up Display- συμβάλουν στις ασφαλέστερες διαδρομές.

Ειδικότερα στην έκδοση GT, το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control αποτελεί μια πρωτιά για την κατηγορία. Συνδυάζεται δε με την εξελιγμένη από τη Renault Sport ανάρτηση, ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά με δυναμικό κράτημα και ακρίβεια στις αντιδράσεις.