To πολυαναμενόμενο VW Tiguan κυκλοφορεί κααι στην Ελληνική αγορά. Το μεσαίο SUV της γερμανικής φίρμα, σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, κοστίζει από 24.950 ευρώ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα Active, Advance και Exclusive. Στη βασική έκδοση, την Active, ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου είναι πλήρης και διαθέτει μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, ενεργό καπό, προβολείς ομίχλης εμπρός, πίσω φώτα LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, οθόνη αφής 5 ιντσών κ.λπ.

Η χρέωση του κιβωτίου DSG κυμαίνεται από 1.300€ – 1.550€ (ανάλογα των κυβισμό) όπως και της τετρακίνησης 4Motion από 800€ – 1.000€.

Προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ: 1.4 TSI και 1.6 TDI, ενώ θα διαθέτει και κορυφαίων επιδόσεων κινητήρες όπως τον 2.0 TSI 180PS και τους 2.0 TDI 190PS & 240PS .

Το νέο Tiguan προσφέρεται σε δικίνητη αλλά και τετρακίνητη έκδοση. Με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion, φέρουν στο βασικό εξοπλισμό το καινοτόμο σύστημα οδηγικών προφίλ 4Motion Active Control το οποίο καθιστά το νέο Tiguan έτοιμο να ανταποκριθεί σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες (εκτός δρόμου, χιόνι) διατηρώντας την άνεση κι ασφάλεια για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες σε υψηλά επίπεδα.