Η Audi επεκτείνει τη σειρά Q, με το νέο Audi Q2. Το νέο μοντέλο καλείται να διαδραματίσει το ρόλο ενός μικρού οικογενειακού, με άνετους χώρους ενώ θα μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στις καθημερινές μετακινήσεις – λόγω των συμπαγών διαστάσεων – όσο και στα ταξίδια. Θα είναι το μικρό γερμανικό μοντέλο με crossover εμφάνιση αλλά την άνεση ενός μεσαίου πολυχρηστικού.

Θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Στο εσωτερικό του ο οδηγός θα απολαμβάνει την άνεση ενός μοντέλο με εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Στα ηλεκτρονικά καλούδια, ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του το νέο σύστημα infotainment, με την προαιρετική οθόνη αφής για τον οδηγό, και δυνατότητες δικτύωσης μέσω Wi-Fi hotspot των smartphones ή tablets, για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης και με σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (παράλληλα ή σε σειρά). Επίσης, θα υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (virtual cockpit) της Audi, ενώ το HUD (head-up display) προβάλλει σημαντικές πληροφορίες (ταχύτητα, πλοήγηση, κ.α.), ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Το νέο Q2 θα προσφέρεται με έξι διαφορετικές επιλογές κινητήρων. Όπως ο 3κύλινδρος 1.0 TFSI κινητήρας αλλά και δύο 4κύλινδροι βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1.4 και 2.0 λίτρων. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων θα περιλαμβάνει τρείς επιλογές στα 1.6 και 2.0 λίτρα. Το εύρος των ιπποδυνάμεων κυμαίνεται από τους 116 έως τους 190 ίππους. Στα κιβώτια θα υπάρχει το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο αλλά και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο 2πλού συμπλέκτη S tronic. Στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων με τους 2λιτρους TDI και TFSI περιλαμβάνεται και το σύστημα μόνιμης 4κίνησης quattro.

.