Η VW προσφέρει ακόμη περισσότερα γκάζια στην αναβαθμισμένη έκδοση του Scirocco. Το ανανεωμένο Scirocco R διαθέτει συν 15 ίππους – περισσότερους από τον προκάτοχο του – με αποτέλεσμα να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5” με 6τάχυτο DSG κιβώτιο (5,7” με μηχανικό κιβώτιο). Και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Πάντως, το εργοστάσιο αναφέρει ότι η κατανάλωση έχει ελαφρώς μειωθεί στα 7,9 λτ./100 χλμ. (185 γρ./χλμ. CO2) με κιβώτιο DSG και 8,0 λτ./100 χλμ. με το μηχανικό κιβώτιο (187 γρ.χ/λμ. CO2).

Εξωτερικά διαθέτει μεγαλύτερες ποδιές, πιο ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα εμπρός, διευρυμένα πλευρικά μαρσπιέ, και μαύρες δαγκάνες φρένων και λογότυπο «R». Στάνταρ είναι οι προβολείς Bi-xenon με ενσωματωμένο φωτισμό στροφών και LED φώτα ημέρας.

Παράλληλα το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας περιλαμβάνει νέα λειτουργία Sport Mode, ιδανική σε πολύ γρήγορη οδήγηση με πολλές στροφές.

Το VW Scirocco R κοστίζει από 33,590 ευρώ – τιμή με απόσυρση και 35.990 ευρώ για την έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.